Grafische Vakbeurs 2017

Kom op 14, 15 & 16 maart 2017 naar Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign. Dé tweejaarlijkse vakbeurs waarbij twee creatieve branches de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties presenteren en demonstreren.

Tijdens Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign is interactie tussen bezoeker en exposant heel belangrijk. De beurzen draaien om beleving. Creativiteit en vernieuwingen geven vorm aan de beursvloer.

Door middel van de Must-See route waarbij de nieuwste ontwikkelingen in de branche aan bod komen geven Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign de uitgelezen gelegenheid om inspiratie op te doen binnen de branche.

Tijdens Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign kijken we vooruit! De branches veranderen snel en de toekomst vergt meer dan enkel het leveren van een mooi product. Het creatieve vermogen wordt op de proef gesteld en meedenken in oplossingen is een must. De vraag naar totaaloplossingen wordt daarmee steeds groter! Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign speelt in op deze ontwikkelingen. Vanuit de markt is vraag naar een vakbeurs waar innovaties en demo’s de creativiteit van de markt tot de verbeelding laten spreken.  Zowel op de beursvloer als door middel van het inspirerende kennisprogramma wordt aandacht besteedt aan de toekomst van de branche en de omschakeling van het leveren van een product tot het leveren van een totaaloplossing.

Ook dit jaar zijn kennis en innovatie belangrijk. Mede door het uitgebreide kennisprogramma wat wordt toegevoegd aan de beurs. In samenwerking met Print Pakt wordt het kennisprogramma ingevuld: Print Pakt Live Kennisplein. Met informatieve workshops geeft Print Pakt Live aan hoe drukwerk en digitaal elkaar versterken, en waar kansen liggen in de hedendaagse communicatiewereld. Met een stand van liefst 80 vierkante meter, centraal op de beursvloer, krijgt Print Pakt Live het karakter van een ontmoetingsplek en kennisplein. Mr Print Pakt (alias Alex Kunst): “We organiseren verschillende activiteiten en geven kennisorganisaties de gelegenheid om kennis uit te wisselen met de beursbezoekers. Zo houdt Print Pakt Live onder meer workshops, waarbij een deskundige in gesprek gaat met (aangemelde) bezoekers. De workshops worden gehouden aan een grote tafel, waaraan zo’n twintig bezoekers kunnen plaatsnemen. Het doel is levendige, interactieve discussies over uiteenlopende onderwerpen als nieuwe businessmodellen, procesintegratie, innovatie en verandermanagement.”

Stem mee bij de Kalenderwedstrijd 2017!
De Kalenderwedstrijd voor wandkalenders, bureaukalenders en agenda’s is een begrip in grafisch Nederland en België. Dit jaar vindt de 35 éditie van dit unieke evenement plaats. Uit het totaalaanbod van inzendingen voor de Kalenderwedstrijd 2017 is een expositie van 24 wand- en bureaukalenders plus agenda’s samengesteld die op de stand tijdens de beurs wordt tentoongesteld. Beursbezoekers mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete kalender of agenda voor de ‘Gorinchem publieksprijs’. Onder degenen die hun stem hebben uitgebracht op de winnende kalender of agenda wordt een dinerbon voor twee personen verloot.

De veranderende markt biedt kansen en perspectief voor de toekomst. Exposanten laten zien wat innovaties zijn in uw branche die zo onderhevig is aan veranderingen. Als bezoeker kunt u tijdens Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign de basis leggen voor nieuwe samenwerkingen en inspiratie opdoen. 

Bekijk het diverse aanbod aan exposanten op de beurs. Voor beursspecifieke informatie van exposanten verwijzen wij u graag naar de speciale beursnieuws pagina van mediapartner Blokboek.

 

BezoekersprofielExposantenprofiel

 

 

Actueel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 14 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Online print als extra verkoopkanaal

Er zijn nogal wat grafische bedrijven die een achterstand hebben op het vlak van e-commerce. Er wordt nog te veel vanuit een conventioneel model gedacht. De mogelijkheden die web-to-print biedt, worden onvoldoende onderzocht. Een inhaalbeweging is noodzakelijk als bedrijven op termijn hun marktaandeel willen veiligstellen of – beter nog – uitbreiden.

Jos Steutelings, VIGC | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Nagelnieuw in InDesign, Photoshop en Illustrator

We informeren ons de hele dag: op paper en via onze schermen. Nieuws, berichten, e-mails, memo’s, blogs, websites, apps; onze beeldschermen staan er vol mee. Wat zijn de nieuwste gereedschappen waarmee je handiger en sneller al die informatie verwerkt tot aantrekkelijke pagina’s op papier of digitaal? Blijf niet hangen in de vertrouwde sneltoetsen, maar vindt snellere en betere trucs.

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Social media een verdienmodel?

Als het communicatievak verandert – we gebruiken naast print vele kanalen om te communiceren – moeten we er als grafici toch ook slimmer gebruik van maken? We kijken twee kanten op: hoe realiseren we omzet uit die sociale media als gebruiker? En hoe verdienen we eraan als aanbieder? Toob Alers komt met voorbeelden die werken. Die zijn zoals Toob zelf: ambitieus, eerlijk, eigenwijs, betrokken en creatief.

Toob Alers, vkgo | Print Pakt Live Kennisplein
Dag 2   woensdag 15 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Designing backwards

Een prima hulpmiddel om duurzame productie inzichtelijk te maken is de Lifecycle Design Strategy (Lids) van de TU Delft. Deze brengt acht fases van (duurzame) productontwikkeling in kaart. Lids kijkt naar de functie van een papieren product, de materiaalkeuze, het materiaalgebruik, de productietechniek, de distributie, de milieubelasting en de mogelijkheden na de levensduur. Al bij het ontwerp van een product kan worden nagedacht over het einde van de levenscyclus.

Pieter Kers & Erik Timmermans, Papier & Karton | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Projectmatig en mobiel werken

Voordelen van een papieren publicatie zijn nog steeds het grote gebruiksgemak, de variatie in formaten en de eenvoudige mobiliteit. Maar papier kent ook beperkingen: zelden actueel, geen rijke media zoals audio/video en kan flink wat wegen. Na vijfduizend jaren papier en vijf eeuwen drukwerk krijgen veel vertrouwde papieren publicatievormen flinke concurrentie van die digitale glazen plankjes. Hoe realiseer je in die brede stroom projecten op tijd en ook  nog eens voor uiteenlopende media?

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Printing beyond paper

Er worden grote kansen voorgespiegeld in sign, printed electronics, 3D printing en augmented reality. Maar wat vragen uw klanten? Wat is er nodig om in die segmenten actief te zijn, bijvoorbeeld als het gaat om het installeren bij grootformaat sign, of – de andere kant op – juist een grote nauwkeurigheid te realiseren bij printed electronics? Welke evoluties zijn er in die markten? Analist Eddy Hagen van insights4print.ceo zoekt samen met de deelnemers naar antwoorden.

Eddy Hagen, insights4print.ceo | Print Pakt Live Kennisplein
Dag 3   donderdag 16 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Folders na de Ja/Ja

Zodra de Ja/Ja-wetgeving wordt geïntroduceerd zal het folderlandschap drastisch veranderen. In 2016 heeft Spotta in samenwerking met Direct Research en Perspective grootschalig marktonderzoek onder consumenten en adverteerders gedaan om meer zicht op dit folderlandschap te krijgen. De resultaten van dit onderzoek zullen worden gepresenteerd, waarbij Verkaart de visie van Spotta op de online en offline foldermarkt uit de doeken doet.

Patrick Verkaart | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Krachtig trio: print, website en digitale publicaties

Adobe lanceerde in 2015 Digital Publishing Solution. Hoe maak en verrijk je bladen, folders, illustraties met interactie en navigatie? Denk aan web-koppelingen, knoppen en andere media, zoals fotogalerijen, panorama’s, audio/video, web-layers en 3D-objecten.

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Het innovatielab

Studenten hebben een frisse kijk op de mogelijkheden van grafische ondernemers voor nieuwe producten en diensten. OCI start een programma met hogescholen, onder andere met het Publishing Lab van de Hogeschool van Amsterdam, waarin studenten werken aan innovatievragen van bedrijven. Een idee of concrete innovatievraag? Ga in gesprek met Noppen & Leloux om te kijken hoe ze die gaan invullen.

Albert Noppen & Richard Leloux, OCI | Print Pakt Live Kennisplein

Aanvullende beursinformatie

  

 

 Adviescommissie Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign

Een adviescommissie met experts uit de branche begeleidt Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign die plaatsvindt op 14, 15 en 16 maart 2017 in Evenementenhal Gorinchem. Evenementenhal steekt veel energie in het versterken van deze commissie om zo de lat voor dit grootste grafische en sign evenement van 2017 nog hoger te leggen. Ontmoet hieronder de leden van de commissie!

 

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
  • Entree voor 2 personen
  • Catering geheel verzorgd
  • Gratis parkeren
  • Evenementenhal App

Heeft u vragen over deze beurs?