Grafische Vakbeurs 2017

Kom op 14, 15 & 16 maart 2017 naar Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign. Dé tweejaarlijkse vakbeurs waarbij twee creatieve branches de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties presenteren en demonstreren.

Tijdens Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign is interactie tussen bezoeker en exposant heel belangrijk. Er is dan ook volop ruimte om hier als exposant op in te spelen. De beurzen draaien om beleving. Creativiteit en vernieuwingen geven vorm aan de beursvloer.

Door middel van de Must-See route waarbij de nieuwste ontwikkelingen in de branche aan bod komen geven Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign de uitgelezen gelegenheid om uw positie te versterken binnen de branche. Indien u een mooie innovatie wilt tonen en extra beursexposure wil, meld u dan nog snel aan bij de beursorganisatie voor de Must-See route! Wie weet wint u wel de Innovation Award die uitgereikt wordt door CMBO.

Ook maakt u als exposant automatisch kans op de Participation Award van Evenementenhal! De Participation Award wordt uitgereikt aan de exposant die het meeste uit zijn beursdeelname probeert te halen. Door goed voorbereid naar de beurs te komen, deel te nemen aan de uitnodigingsservice, een mooie stand te presenteren en proactief standpersoneel in te zetten etc. Voor deze award geldt dat elke exposant tijdens de beurs beoordeeld wordt door een vakkundige jury. Bekijk hier de checklist waar u aan moet voldoen om kans te maken op de Participation Award.

Tijdens Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign kijken we vooruit! De branches veranderen snel en de toekomst vergt meer dan enkel het leveren van een mooi product. Het creatieve vermogen wordt op de proef gesteld en meedenken in oplossingen is een must. De vraag naar totaaloplossingen wordt daarmee steeds groter! Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign speelt in op deze ontwikkelingen. Vanuit de markt is vraag naar een vakbeurs waar innovaties en demo’s de creativiteit van de markt tot de verbeelding laten spreken.  Zowel op de beursvloer als door middel van het inspirerende kennisprogramma wordt aandacht besteedt aan de toekomst van de branche en de omschakeling van het leveren van een product tot het leveren van een totaaloplossing.

In samenwerking met Print Pakt wordt het kennisprogramma ingevuld: het Print Pakt Live Kennisplein. Met informatieve workshops geeft Print Pakt Live aan hoe drukwerk en digitaal elkaar versterken, en waar kansen liggen in de hedendaagse communicatiewereld. Met een stand van liefst 80 vierkante meter, centraal op de beursvloer, krijgt Print Pakt Live het karakter van een ontmoetingsplek en kennisplein. Mr Print Pakt (alias Alex Kunst): “We organiseren verschillende activiteiten en geven kennisorganisaties de gelegenheid om kennis uit te wisselen met de beursbezoekers. Zo houdt Print Pakt Live onder meer workshops, waarbij een deskundige in gesprek gaat met (aangemelde) bezoekers. De workshops worden gehouden aan een grote tafel, waaraan zo’n twintig bezoekers kunnen plaatsnemen. Het doel is levendige, interactieve discussies over uiteenlopende onderwerpen als nieuwe businessmodellen, procesintegratie, innovatie en verandermanagement.”

Stem mee bij de Kalenderwedstrijd 2017!
De Kalenderwedstrijd voor wandkalenders, bureaukalenders en agenda’s is een begrip in grafisch Nederland en België. Dit jaar vindt de 35 éditie van dit unieke evenement plaats. Uit het totaalaanbod van inzendingen voor de Kalenderwedstrijd 2017 is een expositie van 24 wand- en bureaukalenders plus agenda’s samengesteld die op de stand tijdens de beurs wordt tentoongesteld. Beursbezoekers mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete kalender of agenda voor de ‘Gorinchem publieksprijs’. Onder degenen die hun stem hebben uitgebracht op de winnende kalender of agenda wordt een dinerbon voor twee personen verloot.

De veranderende markt biedt kansen en perspectief voor de toekomst. Laat zien wat uw innovaties zijn in uw branche die zo onderhevig is aan veranderingen of leg de basis voor nieuwe samenwerkingen tijdens de beurs.

Bekijk het diverse aanbod aan exposanten op de beurs. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de speciale beursnieuws pagina van mediapartner Blokboek.

 

Exposantenprofiel

 

 

BezoekersprofielActueel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 14 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Online print als extra verkoopkanaal

Er zijn nogal wat grafische bedrijven die een achterstand hebben op het vlak van e-commerce. Er wordt nog te veel vanuit een conventioneel model gedacht. De mogelijkheden die web-to-print biedt, worden onvoldoende onderzocht. Een inhaalbeweging is noodzakelijk als bedrijven op termijn hun marktaandeel willen veiligstellen of – beter nog – uitbreiden.

Jos Steutelings, VIGC | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Nagelnieuw in InDesign, Photoshop en Illustrator

We informeren ons de hele dag: op paper en via onze schermen. Nieuws, berichten, e-mails, memo’s, blogs, websites, apps; onze beeldschermen staan er vol mee. Wat zijn de nieuwste gereedschappen waarmee je handiger en sneller al die informatie verwerkt tot aantrekkelijke pagina’s op papier of digitaal? Blijf niet hangen in de vertrouwde sneltoetsen, maar vindt snellere en betere trucs.

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Social media een verdienmodel?

Als het communicatievak verandert – we gebruiken naast print vele kanalen om te communiceren – moeten we er als grafici toch ook slimmer gebruik van maken? We kijken twee kanten op: hoe realiseren we omzet uit die sociale media als gebruiker? En hoe verdienen we eraan als aanbieder? Toob Alers komt met voorbeelden die werken. Die zijn zoals Toob zelf: ambitieus, eerlijk, eigenwijs, betrokken en creatief.

Toob Alers, vkgo | Print Pakt Live Kennisplein
Dag 2   woensdag 15 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Designing backwards

Een prima hulpmiddel om duurzame productie inzichtelijk te maken is de Lifecycle Design Strategy (Lids) van de TU Delft. Deze brengt acht fases van (duurzame) productontwikkeling in kaart. Lids kijkt naar de functie van een papieren product, de materiaalkeuze, het materiaalgebruik, de productietechniek, de distributie, de milieubelasting en de mogelijkheden na de levensduur. Al bij het ontwerp van een product kan worden nagedacht over het einde van de levenscyclus.

Pieter Kers & Erik Timmermans, Papier & Karton | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Projectmatig en mobiel werken

Voordelen van een papieren publicatie zijn nog steeds het grote gebruiksgemak, de variatie in formaten en de eenvoudige mobiliteit. Maar papier kent ook beperkingen: zelden actueel, geen rijke media zoals audio/video en kan flink wat wegen. Na vijfduizend jaren papier en vijf eeuwen drukwerk krijgen veel vertrouwde papieren publicatievormen flinke concurrentie van die digitale glazen plankjes. Hoe realiseer je in die brede stroom projecten op tijd en ook  nog eens voor uiteenlopende media?

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Printing beyond paper

Er worden grote kansen voorgespiegeld in sign, printed electronics, 3D printing en augmented reality. Maar wat vragen uw klanten? Wat is er nodig om in die segmenten actief te zijn, bijvoorbeeld als het gaat om het installeren bij grootformaat sign, of – de andere kant op – juist een grote nauwkeurigheid te realiseren bij printed electronics? Welke evoluties zijn er in die markten? Analist Eddy Hagen van insights4print.ceo zoekt samen met de deelnemers naar antwoorden.

Eddy Hagen, insights4print.ceo | Print Pakt Live Kennisplein
Dag 3   donderdag 16 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Folders na de Ja/Ja

Zodra de Ja/Ja-wetgeving wordt geïntroduceerd zal het folderlandschap drastisch veranderen. In 2016 heeft Spotta in samenwerking met Direct Research en Perspective grootschalig marktonderzoek onder consumenten en adverteerders gedaan om meer zicht op dit folderlandschap te krijgen. De resultaten van dit onderzoek zullen worden gepresenteerd, waarbij Verkaart de visie van Spotta op de online en offline foldermarkt uit de doeken doet.

Patrick Verkaart | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Krachtig trio: print, website en digitale publicaties

Adobe lanceerde in 2015 Digital Publishing Solution. Hoe maak en verrijk je bladen, folders, illustraties met interactie en navigatie? Denk aan web-koppelingen, knoppen en andere media, zoals fotogalerijen, panorama’s, audio/video, web-layers en 3D-objecten.

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Het innovatielab

Studenten hebben een frisse kijk op de mogelijkheden van grafische ondernemers voor nieuwe producten en diensten. OCI start een programma met hogescholen, onder andere met het Publishing Lab van de Hogeschool van Amsterdam, waarin studenten werken aan innovatievragen van bedrijven. Een idee of concrete innovatievraag? Ga in gesprek met Noppen & Leloux om te kijken hoe ze die gaan invullen.

Albert Noppen & Richard Leloux, OCI | Print Pakt Live Kennisplein

Opbouwdagen: vrijdag 10 maart 2017 08:00 - 20.00 uur, zaterdag 11 maart 2017 08:00 - 17.00 uur, maandag 13 maart 2017 08:00 - 18.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 16 maart 2017 21:15 - 00.00 uur, vrijdag 17 maart 2017 07:00 - 14.00 uur

Infomagazine

Visual

Infomagazine van deze beurs

Bekijk ons infomagazine en ontdek wat deze vakbeurs voor uw bedrijf kan betekenen. 

Aanvullende beursinformatie

Extra beursexposure?

Blokboek is de officiële mediapartner van Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign en zal de gedrukte catalogus voor de beurs ontwerpen. Met een oplage van 10.000 is dit de grootste gedrukte vakuitgave in de Sign en Grafimedia industrie, die in twee jaar is uitgekomen! De catalogus heeft een hoge leesdichtheid en wordt door veel mensen als naslagwerk bewaard.

Ook voor bedrijven die niet aan de beurs deelnemen, is dit een uniek moment om 10.000 geïnteresseerde beursbezoekers te bereiken. Vraag naar de advertentiemogelijkheden en andere promotiekansen zowel online als gedrukt: Of heeft u persberichten rond de vakbeurs, dan horen wij dat ook graag. Mail: sales@blokboek.com en mis dit contactmoment niet!

Bekijk het diverse aanbod aan exposanten op de beurs. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de speciale beursnieuws pagina van Blokboek.

 Participation Award

De Participation Award wordt uitgereikt aan de exposant die het meeste uit zijn beursdeelname probeert te halen. Door goed voorbereid naar de beurs te komen, deel te nemen aan de uitnodigingsservice, een mooie stand te presenteren en proactief standpersoneel in te zetten etc. Voor deze award geldt dat elke exposant tijdens de beurs beoordeeld wordt door een vakkundige jury.

Bekijk hier de checklist waar u aan moet voldoen om kans te maken op de Participation Award.

  

 

 

 

Adviescommissie Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign

Een adviescommissie met experts uit de branche begeleidt Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign die plaatsvindt op 14, 15 en 16 maart 2017 in Evenementenhal Gorinchem. Evenementenhal steekt veel energie in het versterken van deze commissie om zo de lat voor dit grootste grafische en sign evenement van 2017 nog hoger te leggen. Ontmoet hieronder de leden van de commissie! 

 

Standhoudersinformatie 

Onderstaande informatie is van belang wanneer u exposant bent van Grafische Vakbeurs.

  

 

Infomagazine Engelstalig

Klik hier voor de Engelstalige brochure van Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign.

Beschikbare pakketten

Voor deze beurs zijn onder andere de volgende pakketten beschikbaar

Tussenstand

PAKKET - All-in Instap

 • 15 m²
 • Full Service
 • Tussenstand: 15m2 (5m x 3m), standbouw door Evenementenhal
 • Kast(en) + gordijn in stand (kastruimte 100cm x 100cm)
 • Elektriciteitsaansluiting (tot 2kW)
 • Zitje(s) (1 ronde tafel met zwart kleedje en 4 zwarte stoelen)
 • Promotiescherm LED 3.0 (240 x 150 cm, buiten) voor tekst (kleur)
 • 2x Concept standhoudersbadges inclusief

Voor € 2.799,00

Tussenstand

PAKKET - All-in Comfort

 • 20 m²
 • Full Service
 • Tussenstand: 20m2 (5m x 4m), standbouw door Evenementenhal
 • Kast(en) + gordijn in stand (kastruimte 100cm x 100cm)
 • Elektriciteitsaansluiting (tot 2kW)
 • Zitje(s) (1 ronde tafel met zwart kleedje en 4 zwarte stoelen)
 • Promotiescherm LED 3.0 (240 x 150 cm, buiten) voor tekst (kleur)
 • 2x Extra standhoudersbadge(s)
 • 2x Concept standhoudersbadges inclusief

Voor € 3.449,00

Hoekstand

PAKKET - All-in Prime

 • 24 m²
 • Full Service
 • Hoekstand: 24m2 (6m x 4m), standbouw door Evenementenhal
 • Kast(en) + gordijn in stand (kastruimte 100cm x 100cm)
 • Elektriciteitsaansluiting (tot 2kW)
 • Zitje(s) (1 ronde tafel met zwart kleedje en 4 zwarte stoelen)
 • Praattafel(s) grijs blad, zwarte poot, incl. rok(ken) zwart
 • Promotiescherm LED 3.0 (240 x 150 cm, buiten) voor tekst (kleur)
 • 2x Extra standhoudersbadge(s)
 • 2x Concept standhoudersbadges inclusief

Voor € 4.299,00

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
 • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
 • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
 • De uitnodigingsservice
 • Gratis parkeren voor u én uw relaties
 • Evenementenhal App – Volg uw leads

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren, veelzijdig topteam van beursspecialisten staat voor u klaar. Een eventmanager, adviseur en productmanager buigen zich over uw deelname. Door hun veelzijdige achtergronden weten zij haarfijn hoe u een beurs organiseert die naadloos aansluit bij uw boodschap én uw doelgroep. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Samen halen we het maximale uit uw beursmoment.

Debbie de Bruijn
Debbie de Bruijn
+31 (0)183 680 688
Stuur mij een e-mail
Mascha de Bruin
Mascha de Bruin
+31 (0)183 680 693
Stuur mij een e-mail