Technische Industriële Vakbeurs 2017

Hoe maak je het?

Openingstijden: 13.00 - 21.00 uur

Op 19, 20 en 21 september 2017 start TIV: dé vakbeurs voor de maakindustrie. Tijden veranderen waardoor TIV haar deuren de komende editie opent met een compleet vernieuwd concept. Bent u klaar voor een nieuwe markt, een groter publiek en meer innovatie?
Dan is TIV de vakbeurs voor u!

Integratie NEW Industries & Engineering Materials
Relatiedagen Empack tijdens TIV (20 & 21 sept.)
3DprintEU Green PAC Paviljoen
Hoofdthema's Food Industry & Smart Industry
Innovatie- en Smart Industry route
Interactieve seminars
Meer aandacht voor kunststofindustrie
Meer aandacht voor technische oplossingen door de toevoeging van 'Digitalisering' en 'Engineering & Design'.

     

 

Vernieuwd beursprofiel TIV:


Bent u werkzaam in een van deze branches? Biedt uw bedrijf innovatieve oplossingen en noviteiten om ondernemers, inkopers, operators en andere brancheprofessionals volop te inspireren? Dan is TIV dé beurs voor u!

Bezoekers komen naar de beurs om te netwerken, kennis te vergaren en omdat ze op zoek zijn naar noviteiten of nieuwe producten en diensten. Wilt u ook uw nieuwste trends en ontwikkelingen presenteren en uw netwerk uitbreiden? Zorg dan dat u tijdens TIV Hardenberg 2017 niet ontbreekt! Schrijf u nu in! 
 

 

Mediapartner

De beursspecial voor wordt verzorgd door het vakblad MetaalNieuws, onderdeel van 54U Media BV uit Apeldoorn. 

 

Infomagazine

Visual

Infomagazine van deze beurs

Bekijk ons infomagazine en ontdek wat deze vakbeurs voor uw bedrijf kan betekenen. 

Exposantenprofiel

 

Bezoekersprofiel

 

 

 

Actueel

Aanvullende beursinformatie

Kenniskatalysator in de chemische- en kunstrofindustrie

In samenwerking met Windesheim en Stenden Hogeschool worden er diverse projecten gepresenteerd tijdens TIV Hardenberg 2017 op het Green PAC Paviljoen, waaronder het Green PAC iLab. Bij het iLab krijgen belangstellenden laagdrempelig toegang tot het verkennen van hun ondernemerskwaliteiten om, in drie jaar tijd, van zoekende starter naar zelfbewuste ondernemer te groeien.

 

Samen met hightech bedrijven nieuwe kansen creëren

In samenwerking met Windesheim en SaxionHogeschool worden er diverse onderzoeken en projecten op het TechForFuture paviljoen gepresenteerd tijdens TIV Hardenberg 2017. Het doel van TechForFuture is het creëren van kansen samen met hightech bedrijven. Met enthousiaste studenten, opgeleid om zelfstandig praktijkgericht onderzoek te doen in bedrijven, worden nieuwe technologieën ontdekt en ontwikkeld.


B2B Matchmaking event op TIV!

U kunt nu deelnemen aanmelden voor het B2B Matchmaking event en maak een afpsraak met potentiele klanten uit Nederland en Duitsland.

Wordt onderdeel van het expertplatform door u aan te melden voor het B2B Matchmaking event dat i.s.m. Enterprise Europe Network (EEN) en Kamer van Koophandel wordt georganiseerd. Het doel van dit meet & match event is om (inter)nationale contacten tot stand te brengen tussen bedrijven, onderzoekers en andere potentiele klanten uit Europa die geinteresseerd zijn in projectontwikkeling, uitbreiden van hun netwerk en business development. 

 

Empack Relatiedagen

Op 20 & 21 september zullen de Empack Relatiedagen plaatsvinden in Evenementenhal Hardenberg: het regionale verpakkingsevent voor de Noord- en Oost Nederlandse verpakkingsindustrie. Netwerken en relatiebeheer zijn twee belangrijke sleutelwoorden tijdens deze dagen. De Empack Relatiedagen vinden tegelijkertijd met de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) plaats.

Voor meer informatie, klik hier.Zakelijk Tinder met match & meet

Evenementenhal heeft haar eigen Evenementenhal App uitgebreid met een Match & Meet functie. Deze functie is te gebruiken door exposanten en bezoekers van TIV Hardenberg. Match & Meet zorgt ervoor dat exposanten razendsnel relevante leads ontmoeten. “Zie het als een zakelijke Tinder”, legt Gertjan Lammers namens Evenementenhal uit. “De bezoeker van de beurs geeft aan interesse te hebben in een exposant. De exposant krijgt hier een melding van. Is hij of zij ook geïnteresseerd, dan volgt er een match en is het mogelijk om de volgende stap te zetten. Zo is contact snel gemaakt.” 

Meer informatie over de Evenementenhal App en Match & Meet?  Klik dan hier! 

 

VERGROOT UW ZICHTBAARHEID

Binnen Evenementenhal hebben we diverse “promotie middelen” die ingezet kunnen worden om deelname meer body te geven. Denk bijvoorbeeld aan; een spandoek, het presenteren van uw bedrijfsauto in de vijver, toiletreclame e.d.  De desbetreffende informatie vind je in de bijlage, heb je vragen, neem dan contact met mij op! Klik hier voor meer informatie

 

STANDHOUDERSINFORMATIE  

Onderstaande informatie is van belang wanneer u exposant bent van TIV Hardenberg 2017. 

  

  

 

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 19 september 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 19.00

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

Kunstmatige intelligentie zorgt voor versnelling van robotica
Spreker: Herbert ten Have, CEO, Delft Robotics

Tijd: 14.00 - 14.30 uur
Delft Robotics gelooft dat saai, repetitief, vies, zwaar, gevaarlijk en 7x24-uur werk door robots zou moeten worden uitgevoerd. Wij helpen wereldwijde machinefabrikanten en robotica-integratoren om robots objecten te laten herkennen die variëren in vorm, grootte en kleur met behulp van 2D of 3D vision. Onze Deep Learning-software segmenteert, identificeert producten, kan een kwaliteitscontrole uitvoeren en creëert een 6 DoF grijppositie. Sectoren waarin onze software wordt toegepast zijn: warenhuizen, productie, logistiek, online retailers, postale diensten, horti en agricultuur. 

Spreker: Richard Vialle - Managing Director Beltech - Onderwerp komt binnenkort online te staan. Hou de website in de gaten!
Tijd: 15.00 - 15.30 uur

Industry 4.0, what’s new?
Spreker: Peter Thissen, technisch directeur, Nobleo Manufacturing

Tijd: 15.30 - 16.00 uur
Peter Thissen gaat in zijn presentatie in eerste instantie in op de principes van Industrie 4.0 (interoperabiliteit, information transparancy, technical assistance en decentralised decisions) en gaat vervolgens op zoek naar wat er nu echt nieuw is in deze industriële revolutie. Zo zal hij aantonen dat enkele facetten bijvoorbeeld in de procesindustrie al veel langer toepassing hebben. 

Machinerie en intelligentie om de wereld te voeden
Spreker: Erik Pekkeriet, senior programmamanager Agro-Food Robotics, Wageningen University & Research
Tijd: 16.30 - 17.00 uur

Wat moet de Nederlandse technieksector met de keten van materiaal- en componententoeleveranciers doen om bij te blijven en meerwaarde te bieden? Erik Pekkeriet zal in deze presentatie ingaan op de veranderende sector naar hightech. Hij zal op basis van recent onderzoek de state of the art presenteren. Waar robots op basis van 3D cameraopstellingen handelingen leren en zichzelf verbeteren en hoe kwaliteitsbepaling van voedsel kan worden getraind met camera’s. Het internet der dingen gaat een belangrijke rol spelen. Ketens moeten worden gladgestreken en zelflerende systemen kunnen in de toekomst processen optimaliseren zonder tussenkomst van mensen. Is uw machinepark up-to-date om de klanten van morgen te kunnen bedienen? Houdt u alle digitale relaties goed in de gaten? 

Spreker: Wouter Burggraaf, Burggraaf & Partners - Onderwerp komt binnenkort online te staan. Hou de website in de gaten!
Tijd: 17.00 - 17.30 uur

Spreker: Mike Burgers, Moba - Onderwerp komt binnenkort online te staan. Hou de website in de gaten!
Tijd: 18.00 - 18.30 uur

Bionica, een additionele innovatiemethode
Spreker: Saskia van Gend, projectleider ‘Bionica in het MKB’, Technologiecentrum Noord-Nederland
Tijd: 18.30 - 19.00 uur

Heb je als bedrijf een complex technologisch probleem? Bekijk het eens vanuit een andere invalshoek! Tegen elk probleem is de natuur al aangelopen. Dat zorgde de afgelopen 3,5 miljard jaar voor slimme en energiezuinige oplossingen. Bionica is het toepassen van deze kennis uit de biologie in de techniek. Daarmee verbeter je producten en processen of ontstaan compleet nieuwe vindingen. Enkele voorbeelden zijn vogelnestjes als inspiratie voor verpakkingsmateriaal, verbeterde windturbines met hulp van bultrugwalvissen, en de mug die inspireerde tot een pijnloze injectienaald. Interesse in welke oplossingen de natuur voor jou heeft? Maak kennis met bionica en de kansen en subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Kennisprogramma Mechatronica&Machinebouw
14.00 - 17.00

Op de eerste beursdag van TIV zijn Hogescholen van harte welkom op dé vakbeurs voor de maakindustrie. Biedt uw school opleidingen in engineering? Meldt u dan nu aan bij Gertjan Lammers om de aanmeldingen voor deze beurs te verzorgen.

 

Studentenmiddag
14.30 - 15.30

Marcel Morsing van MaxGrip B.V. start de eerste beursdag met een lezing 'Operational Excellence en Asset Management'. Wat zijn je belangrijkste Assets? Niet de mensen, maar de juiste mensen zijn belangrijk!
U kunt zich hier aanmelden.


Marcel Morsing - NVDO kennisprogramma
16.00 - 17.00

De wereld verandert snel, afstanden worden minder als grenzen gezien. Nederland is nog steeds een van de grootste voedingsproducenten ter wereld en dat willen we ook zo houden. Kunnen we voldoen aan de vraag van de consument naar dagverse producten zoals kant-en-klaarmaaltijden, gesneden groenten, vruchtensappen en zuivel. Hoe borgen we de product- en procesveiligheid. Kunnen we de traditionele hitte behandelingstechnieken zoals pasteurisatie vervangen door nieuwe technologieën? Sluit de wet- regelgeving wel aan bij de snelle technologische ontwikkeling? Hoe beantwoorden we de toenemende vraag naar proces- en producthygiëne. Kortom waar liggen de uitdagingen voor de Food & Beverage sector in 2020?
U kunt zich hier aanmelden.


Dolf van den Berg - NVDO kennisprogramma
Dag 2   woensdag 20 september 2017 13.00 - 21.00 uur
09.00 - 12.30

Een initiatief van Windesheim en Stenden Hogeschool dat gaat plaatsvinden op TIV Hardenberg is 3DprintEU. Het is de vijfde editie van dit event, maar nog nooit eerder werd het gehouden op TIV Hardenberg. Deze editie staat in het teken van Industrial printing. Bezoekers van 3DprintEU congres kunnen kiezen uit een gevarieerd programma van lezingen en workshops. Het 3DprintEU congres vindt plaats van 09.30 tot 12.30 uur. De kosten voor deelname aan het 3DprintEU congres bedragen €25,- (excl. BTW). Dit is inclusief een afsluitende netwerklunch en toegang tot de TIV ’s middags).

09.30 – 09.35 Opening door Rob Voncken, directeur Green PAC
09.35 - 09.55  Metaalprinten anno 2017, kansen en uitdagingen voor het MKB. 
09.55 - 10.15 Ontwikkeling van biogebaseerde harsen voor stereolithografie-printtechnologie
Lancering: ‘A Practical Guide to 3D Printing’
10.15 - 10.35 - Presentatie 3D printen van vezelversterkte onderdelen
10.35 - 10.45 Korte pauze
10.45 - 11.45  Nieuwe business met 3D metaal Printen
11.45 -12.30 Keynote speaker – Wordt nog bekend gemaakt
12.30 - 13.15 Lunch en paneldiscussie Vierkant voor werk: de regio als ecosysteem
's middags: Congres Circulaire economie

Meld u hier aan met registratiecode: 6170001764

Congres
13.00 - 21.00

Op 20 & 21 september vinden de Empack Relatiedagen plaats in Evenementenhal Hardenberg: het regionale verpakkingsevent voor de Noord- en Oost Nederlandse verpakkingsindustrie. Netwerken en relatiebeheer zijn twee belangrijke sleutelwoorden tijdens deze dagen. Empack Relatiedagen vinden tegelijkertijd met de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) plaats. Bezoekers van Empack mogen kosteloos TIV bezoeken en andersom ook.

Doorlopend
14.00 - 19.00

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

Advances in robotic fresh cut food processing

Spreker: Richard van der Linde, directeur, FTNON Delft
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
The fresh food industry is driven by quality increase and cost reduction. This repetitive work in uncomfortable cold production environments longs for a robotic alternative, which is faster, more accurate and opens up a road to a digitized production flow. However, many tasks in the fruit and vegetable segment, such as packaging and trimming, are still hard to automate thus rely on manual labour. FTNON Delft develops robotic handling solutions and intelligence that are capable of damage free manipulation and interpretation of a wide variety of natural products. These capabilities are essential factors for processing tasks in the fresh food industry. Robotic solutions enable the production of fresh food at low temperatures, at high hygienic standards and with unprecedented efficiencies and quality. The talk will address current results and challenges in fresh cut processing and will look forward to future challenges. A first application on industrial scale is the decoring of lettuce and cabbage. Some recent results will be shown and discussed. 

Spreker: Jan Leideman
Tijd: 15.00 - 15.30 uur
Onderwerp wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt

Smart Industry 4U
Spreker: Wordt binnenkort bekend gemaakt. 
Tijd: 15.30 - 16.00 uur

Industrial internet of bearings - Smart systems
Spreker: Eric van Genuchten, programmamanager productontwikkeling, SKF
Tijd: 16.30 - 17.00 uur
Process optimization, reduced downtime, planned maintenance; some of the often mentioned buzz words what the industry wants and moves towards. Also called Smart Industry or Industry 4.0, data obtained by the fact that we sense and collect more and more enables these developments. It’s not sensing because ‘we can’, it’s because the economic value of optimized running is enormous. Think about millions a day of saving by preventing the stopping of pumps, compressors, drilling, ships, cranes et cetera. For SKF the industrial internet of bearings (IIoB) is our future, by for example enabling customers to move towards optimized running conditions with a range of ‘sensing bearing’ products. The bearing is the centre of any rotating application and transfers all momentum of all moving parts, which makes it the heart of the application and when it stops running, the application stops. By monitoring the bearing on load, speed, temperature and bearing conditions as part of the IIoB, multiple data business models are enabled. In this presentation concrete cases will be shown and explained to show how the IIoB will come for SKF and the world. 

IProN, een slimme stap over de grens
Spreker: Dirk Jan Hummel, projectmanager, Technologiecentrum Noord-Nederland
Tijd: 17.00 - 17.30 uur

Spreker: Theo de Vries, afdelingshoofd software & control en elektro & instrumentatie, VIRO
Tijd: 18.30 - 19.00 uur
Theo de Vries ontving zijn ingenieursdiploma en doctorstitel van de Universiteit Twente, na het doorlopen van een samengesteld programma van de faculteiten Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Vanaf 1994 is hij (hoofd-) docent Intelligent Control & Mechatronics aan de Universiteit Twente, eerst voltijds en vanaf 2001 in deeltijd. In dat jaar heeft hij IMOTEC opgericht, een mechatronisch ontwikkelbureau dat sinds 2007 ook producten en diensten levert aan de maritieme en offshoremarkt. In 2015 is IMOTEC zich exclusief gaan richten op de maritieme en offshoremarkt en zijn de mechatronische ontwikkelactiviteiten overgenomen door VIRO. Sinds die tijd werkt De Vries afdelingshoofd bij VIRO.

Kennisprogramma Mechatronica&Machinebouw
14.00 - 17.00

Conferentie circulaire economie 

Eric Roetman
14.00 - 17.00

Programma invulling door Smart Industry BOOST i.s.m. KennisPoort Zwolle en Ondernemershuis Vechtdal. Hou de website in de gaten voor het actuele programma!

Kennisprogramma
14.30 - 15.30

Jurgen Donders van Gordian Logistic Experts zal spreken over het verbeteren van de beschikbaarheid van uw assets door ‘smart logistics’. Niet alleen een hogere betrouwbaarheid, een beter onderhoudsconcept en sneller uitgevoerd preventief onderhoud verbetert de inzetbaarheid van systemen, maar ook het verkorten van wachttijden van logistieke processen. Jürgen gaat graag met u in debat over het verkorten van deze wachttijden, zonder voorraden of logistieke kosten te verhogen. Integendeel, hij zal u inwijden in de methode om al deze aspecten tegelijkertijd te verlagen – minder wachttijden, lagere voorraden én lagere operationele kosten – smart logistics enables smart industry.
U kunt zich hier aanmelden.


Jurgen Donders - NVDO kennisprogramma
14.30 - 16.30

Wordt onderdeel van het expertplatform tijdens TIV Hardenberg door u aan te melden voor het B2B Matchmaking event dat i.s.m. Enterprise Europe Network (EEN) en Kamer van Koophandel wordt georganiseerd. Het doel van dit meet & match event is om (inter)nationale contacten tot stand te brengen tussen bedrijven, onderzoekers en andere potentiële klanten uit Europa die geïnteresseerd zijn in projectontwikkeling, uitbreiden van hun netwerk en business development. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Gertjan Lammers.

Internationaal B2B Matchmaking Event
16.00 - 17.00

Jos Hoefnagel van Vopak deelt de ruime ervaring die zij hebben omtrent inspecties met drones. Het afgelopen jaar is Vopak daar actief mee bezig geweest. Het inspecteren van de tanks is altijd een uitdaging geweest en een drone zorgt voor groot gemak. Met scherpe 3D beelden wordt een overzichtelijk beeld gegeven van de conditie van een tank. Zonder dat dit risico's oplevert voor mens en omgeving.
U kunt zich hier aanmelden.


Jos Hoefnagel - NVDO kennisprogramma
17.00 - 17.30

Strategic use of patents
Spreker: Jaap Renkema
Innovation creates knowhow, which returns the value of the company and secures the future. Patens can be useful protecting this knowhow and increase the value of the company. This presentation focusses on the relation between business strategy and patent strategy. Differences in patent strategy depending on the size of the company and the size of the market will be highlighted.

Lezing: Strategic use of patents
19.00 - 20.30

Belangrijk thema is; Werknemers in de verspaning behouden, ontwikkelen en laten instromen. Hoe pak je dit aan?
STODT heeft uit verschillende branches sprekers uitgenodigd. Onder andere:

 • OOM en A+O; Wat kunnen zij betekenen, bijvoorbeeld voor de senior vakman? Welke (financiële)mogelijkheden zijn er en Kennisvouchers? (Sprekers Michiel Jansen en Rob Nijhof)
 • MEPD; (Metaalektro Personeelsdiensten): her-instromer van bestaande vaklieden, bijv door reorganisatie.
 • Sector Plan Twente; Arbeidsmakelaar (spreker Bas Kerbusch - STODT).
 • STODT; Maak kennis met de Leerfabriek (Spreker een adviseur van STODT). De Leerfabriek is een moderne onderwijsomgeving en beschikt over verschillende Smartindustry concepten. De vakmensen en studenten doen in deze omgeving (op alle niveaus) kennis en vaardigheden op van het complete productieproces
  Het volledige programma (inclusief tijdsindeling) wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou de website in de gaten!
Kennistheater “Leven lang leren”
Dag 3   donderdag 21 september 2017 13.00 - 21.00 uur
13.00 - 21.00

Op 20 & 21 september vinden de Empack Relatiedagen plaats in Evenementenhal Hardenberg: het regionale verpakkingsevent voor de Noord- en Oost Nederlandse verpakkingsindustrie. Netwerken en relatiebeheer zijn twee belangrijke sleutelwoorden tijdens deze dagen. Empack Relatiedagen vinden tegelijkertijd met de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) plaats. Bezoekers van Empack mogen kosteloos TIV bezoeken en andersom ook.

Doorlopend
14.00 - 17.00

Wordt onderdeel van het expertplatform tijdens TIV Hardenberg door u aan te melden voor het B2B Matchmaking event dat i.s.m. Enterprise Europe Network (EEN) en Kamer van Koophandel wordt georganiseerd. Het doel van dit meet & match event is om (inter)nationale contacten tot stand te brengen tussen bedrijven, onderzoekers en andere potentiële klanten uit Europa die geïnteresseerd zijn in projectontwikkeling, uitbreiden van hun netwerk en business development. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Gertjan Lammers.

Internationaal B2B Matchmaking Event
14.00 - 19.00

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

Artificiële intelligentie en Machine Learning: wat is het en hoe kan het waarde creëren voor uw onderneming?

Spreker: Jan Verhasselt, zaakvoerder, Yazzoom
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
Innoveren met data en software kan op veel verschillende manieren: van het integreren van slimme algoritmes in een product tot het (semi)automatiseren van beslissingen en de aansturing van productiebedrijven. In deze lezing geeft Jan Verhasselt een introductie over artificiële intelligentie en machinaal leren. Daarbij tracht hij u te inspireren tot voor u nuttige toepassingen door voorbeelden te geven van praktische usecases die werden gerealiseerd in productiebedrijven. Jan Verhasselt is industrieel ingenieur automatisering, burgerlijk elektrotechnisch ingenieur richting natuurkunde en doctor in de toegepaste wetenschappen gespecialiseerd in automatische spraakherkenning. Na enkele jaren onderzoek en software-engineering geleid te hebben voor grote ondernemingen heeft hij zes jaar geleden Yazzoom opgericht. Yazzoom focust op geavanceerde procescontrole en (big) data analyse en is voorloper in het realiseren van praktische Industrie 4.0 en prescriptive analytics toepassingen.

Wouter de Heij, CEO, TOP
Tijd: 15.00 - 15.30 uur

Wouter de Heij is medeoprichter en directeur van het voedselinnovatie bedrijf TOP bv. Zijn professionele doel is om vernieuwende voedselverwerkende technologieën en innovatieve voedselproducten die smaakvol, gezond en veilig zijn, succesvol te ontwikkelen en te introduceren. Daarbij hecht hij veel waarde aan open innovatie: het delen van kennis en ideeën. In 1997 ontving hij zijn M.Sc in chemical process engineering aan de TU Delft. Sindsdien werkt hij als innovator op onderwerpen als het verbeteren van de kwaliteit van verse producten en nieuwe productiemethoden voor groente- en fruitsnijderijen. De Heij kan het best worden omschreven als een serial entrepeneur, aangezien hij meerdere bedrijven op het gebied van voedsel en voedseltechnologie heeft opgericht. Voorbeelden zijn de plantaardige-eiwittenproducent Ojah, PurePulse-machineleverancier CWP bv, de pascalisatie (HPP) tolling faciliteit Pascal Processing en de selectieve extractietechnologie Phytonext. De Heij deelt regelmatig zijn visie op disruptieve innovatie in de voedingsmiddelenindustrie op zijn blog food4innovations en op twitter. 

Spreker: Eddie Mennen, Yaskawa
Tijd: 15.30 - 16.00 uur
Onderwerp: Wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt

Spreker: Matthijs Punter, TNO
Tijd: 16.30 - 17.00 uur
Onderwerp: Wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt

Werk maken van Smart Industry
Hendri Kortman, innovation manager, Variass
Tijd: 17.00 - 17.30 uur
Smart Industry, een mooie, veelbesproken maar tevens nogal vage term voor veel bedrijven. Wat houdt het in, wat is de impact op mijn bedrijf, hoe kan ik hier invulling aan geven, welke stappen moet ik zetten? Vragen die ook bij system supplier en EMS-specialist Variass spelen. In deze presentatie wordt uitgelegd hoe Variass invulling geeft aan Smart Industry waarbij één case centraal staat: de ontwikkeling, uitdagingen, implementatie en resultaten van een soldeercobot op de assemblage. Sinds 2010 houdt Hendri Kortman zich bezig met procesverbetering bij beide vestigingen van Variass. Gestart als projectleider en DfX-engineer voornamelijk gericht op operations en de laatste jaren doorgegroeid tot innovation manager. In deze rol geeft hij leiding aan het innovation team en is hij verantwoordelijk voor innovaties van zowel productie-, logistieke als klantprocessen.

De bouw van een Shared Smart Factory, successen en valkuilen
Marco van Schaik, projectmanager, Technologies Added
Tijd: 18.00 - 18.30 uur
Het idee van led-verlichting is niet nieuw, het bespaart energie en betaalt zichzelf terug. Dat geldt ook voor Industrie 4.0 en robotica. Echter grootschalige toepassing blijft moeilijk. Na de sluiting van Philips Lighting in Emmen (december 2016) is Technologies Added samen met zijn launching customer gestart met het opzetten van een Smart Factory voor slimme led-straatverlichting in Emmen. Binnen Added ligt de nadruk op de centrale assemblagehal. Hier worden voor verschillende klanten op flexibele en deels gerobotiseerde montagelijnen producten geproduceerd. Onze klant Sustainder onderschrijft de tien jaar led-ervaring en de eigen led- en elektronicaproductie als een belangrijke USP. Na de centrale assemblagehal is de SMT-shop de belangrijkste afdeling. Hier zijn flexibiliteit en kwaliteit de voornaamste speerpunten. Door het gebruik van de unieke Added Cubicel wordt een flexibel en compact productiesysteem opgebouwd. Dit resulteert in een aantal voordelen: meerdere producten over dezelfde lijn, kortere cyclustijden voor assemblage (mede door het gebruik van robots) en een sterke reductie (90 procent) van het gebruik van productieoppervlakte. Door deze reductie is er in nog veel vrije productieruimte die ‘green field’ kan worden ingericht en plaats biedt voor vijf tot zeven andere klanten. Klanten stappen via het gebruik van de Cubicel direct in de wereld van Industrie 4.0, die bij Added zich reeds in applicatiefase bevindt (just do it). Het delen van onze ervaring en kennis is het uitgangspunt van de shared formule. Waarom zou je als mkb’er je eigen pand, met eigen it-afdeling en specialist op robotprogrammeertalen willen hebben? Dit klinkt wellicht logisch en eenvoudig maar het is niet vanzelfsprekend. In de presentatie wordt ingegaan op de aanpak, alle successen maar zeker ook de tegenvallers en valkuilen.

Spreker: Kjeld van der Schaaf, KXA
Tijd: 18.30 - 19.00 uur
Onderwerp: Wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt

Kennisprogramma Mechatronica&Machinebouw
14.00 - 17.00

Programma invulling door Smart Industry BOOST i.s.m. KennisPoort Zwolle en Ondernemershuis Vechtdal. Hou de website in de gaten voor het actuele programma!

Kennisprogramma
14.30 - 15.30

Wouter Leijen van Vreugdenhil Dairy Foods verzorgt de lezing 'Smart industry in de zuivelindustrie'. Een karakteristieke melkfabriek; vanaf de buitenkant bijna historisch maar van binnen uitgerust met de meest geavanceerde technologieën en energiebesparende maatregelen. Hij vertelt hoe deze locatie zorgt voor kwalitatief hoogwaardige melkpoeders en zich inzet om op zoveel mogelijke manieren energie te besparen; koelinstallatie, luchtdroging, luchtverhitting en warmteterugwinning in het ketelhuis.  

Wouter Leijen - NVDO kennisprogramma
16.00 - 17.00

Binne Visser van Philips Consumer Lifestyle, Maintenance manager van het Jaar, verzorgt de lezing 'TPM en Big Data analytics'. Bij Philips in Drachten werken 2000 mensen van 35 nationaliteiten. Er worden innovatieve en consumentgerichte producten, zoals koffiemachines en stofzuigers, voor een wereldwijde markt gemaakt en ontwikkeld. Daarnaast is Philips Drachten sinds 1950 hét ontwikkel- en productiecentrum van de scheerappararaten van Philips. Als Maintenance Manager is Binne actief bezig met het voorspelbaar maken van Maintenance binnen de keten Asset Management, het optimaal positioneren van Maintenance in de organisatie, zijn visie, werkwijze en resultaten. Hij vertelt u graag hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. Met extra aandacht voor Total Productive Manufacturing en Big Data, wat onmisbaar is in de toekomst. Onderhoud is innovatie!

U kunt zich hier aanmelden.

Binne Visser - NVDO kennisprogramma

Opbouwdagen: zaterdag 16 september 2017 08:00 - 16.00 uur, maandag 18 september 2017 08:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 21 september 2017 21:15 - 00.00 uur, vrijdag 22 september 2017 07:00 - 14.00 uur

Beschikbare pakketten

Voor deze beurs zijn onder andere de volgende pakketten beschikbaar, stands kunnen ook per vierkante meter worden geboekt via de button 'Boek een stand' in het menu.

hoekstand

Startersstraat Deelname Hoekstand

 • 4 m²
 • Full Service
 • Hoekstand: 4m2 (2m x 2m), standbouw door Evenementenhal
 • 2x Barkruk(ken) zwart
 • Concept standhoudersbadges inclusief
 • Praattafel(s) grijs blad, zwarte poot, incl. rok(ken) zwart
 • Voorwaarden: Voor bedrijven en organisaties die maximaal 3 jaar in bedrijf zijn.
 • Een bedrijf kan 1 editie gebruik maken van dit aanbod.

Van € 1.250,00 Voor € 950,00

Tussenstand

Startersstraat deelname Tussenstand

 • 4 m²
 • Full Service
 • Tussenstand: 4m2 (2m x 2m), standbouw door Evenementenhal
 • 2x Barkruk(ken) zwart
 • Concept standhoudersbadges inclusief
 • Praattafel(s) grijs blad, zwarte poot, incl. rok(ken) zwart
 • Voorwaarden: Voor bedrijven en organisaties die maximaal 3 jaar in bedrijf zijn.
 • Een bedrijf kan 1 editie gebruik maken van dit aanbod.

Van € 1.199,00 Voor € 875,00

Tussenstand

PAKKET - All-in Comfort

 • 16 m²
 • Full Service
 • Tussenstand: 16m2 (4m x 4m), standbouw door Evenementenhal
 • Elektriciteitsaansluiting (tot 2kW)
 • Zitje(s) (1 ronde tafel met zwart kleedje en 4 zwarte stoelen)
 • Promotiescherm LED 1.0 (250 x 140 cm, buiten) tekst + afbeeld
 • Match & Meet
 • 2x Concept standhoudersbadges inclusief

Voor € 2.778,00

hoekstand

PAKKET - All-in Prime

 • 21 m²
 • Full Service
 • Hoekstand: 21m2 (7m x 3m), standbouw door Evenementenhal
 • Elektriciteitsaansluiting (tot 2kW)
 • Zitje(s) (1 ronde tafel met zwart kleedje en 4 zwarte stoelen)
 • Praattafel(s) grijs blad, zwarte poot, incl. rok(ken) zwart
 • Promotiescherm LED 1.0 (250 x 140 cm, buiten) tekst + afbeeld
 • Match & Meet
 • 2x Extra standhoudersbadge voor 3 dagen
 • 2x Concept standhoudersbadges inclusief

Voor € 3.788,00

Sfeerimpressie TIV Hardenberg 2016

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
 • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
 • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
 • De uitnodigingsservice
 • Gratis parkeren voor u én uw relaties
 • Evenementenhal App – Volg uw leads

Technische Industriële Vakbeurs 2017

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren, veelzijdig topteam van beursspecialisten buigt zich over uw deelname. Door hun veelzijdige achtergronden weten zij haarfijn hoe u een beursdeelname organiseert die naadloos aansluit bij uw boodschap én uw doelgroep. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Samen halen we het maximale uit uw beursmoment.

Gertjan Lammers
Gertjan Lammers
+31 (0) 523 289 857
Stuur mij een e-mail