2016 kennisprogramma NEW Industries en Engineering Materials

De vakbeurscombinatie NEW Industries en Engineering Materials van 2016 presenteerde een kwalitatief kennisprogramma met sprekers als Fokker Aerostructures en Philips Innovation Labs. Ook was er aandacht voor ‘Smart Industry’, richt NEW Engineering Experience zich op ‘Future of making things’ en exposeerde Materia 60 inspirerende materialen.

In 2016 was er bij NEW Industries en Engineering Materials flink geïnvesteerd in het kennisprogrammering. Zo konden bezoekers kosteloos kennissessies bijwonen in de twee kennistheaters midden op de beursvloer. Tal van sprekers kwamen hier aan het woord, zoals Fokker Aerostructures, Philips Innovation Labs, ABB Robotics, Centric, Berenschot en Itsme Industrial Automation.

Klik op onderstaande afbeelding.

Smart Industry

Daarnaast waren er aparte Smart Industry sessies met vertegenwoordigers uit verschillende industrieën met focus op ‘Smart Business’, ‘Smart Productie’, ‘Smart Processen’ en ‘Smart Product’. Deze sessies vonden plaats in de ochtenden en werden georganiseerd in samenwerking met Kamer van Koophandel en Smart Industry Programmabureau.

NEW Engineering Experience: ‘Future of making things’

Een inspirerend en innovatief onderdeel op de beursvloer was de NEW Engineering Experience. Hier vonden dagelijks sessies plaats over ‘Future of making things’. Het programma had aandacht aan termen als ‘Internet of Things’ en ‘Big Data’. Met tal van nieuwe technologieën werd op de NEW Engineering Experience aangetoond hoe het mogelijk was om efficiënter, specifieker en kostenbesparend te ontwerpen en te produceren. Er werden voorbeelden gegeven van bedrijven die voorop lopen op dit vlak en er zijn demonstraties van mogelijkheden van flexibel ontwerpen en –produceren tot aan een computer die meedenkt in het ontwerp.

Tentoonstelling ‘Super Performing Materials’

Tijdens de vakbeurscombinatie exposeerde Materia 60 inspirerende materialen. De tentoonstelling ‘Super Performing Materials’ toont materiaalinnovaties voor uiteenlopende toepassingen. Materia liet op de beursvloer in Gorinchem interessante voorbeelden zien van materialen en technieken voor ontwerper en producent. Denk aan 3D geprint bamboe, 2,5D geprinte oppervlakken, een coating die absoluut alles onverwoestbaar maakt, lichtgewicht composieten van gerecyclede jeans, 100% biobased composieten van koffiedrab of bacteriedodende folies. Deze materialen zijn een onmisbare bron van inspiratie voor ontwerper, ingenieur en producent.

Vakbeurzen versterken elkaar

NEW Industries en Engineering Materials worden net als in 2015 & 2016 met elkaar gecombineerd. Dit jaar worden ze geïntegreerd in de TIV beurs. Deze vakbeurzen versterken elkaar en bieden de bezoekers een totaalaanbod. NEW Industries toont de laatste technologische ontwikkelingen binnen de industrie, Engineering Materials laat zien wat deze ontwikkelingen betekenen voor de productie en het productieontwikkelingsproces binnen de industrie. Bezoekers profiteren van dit totaalaanbod!