Transport Compleet Gorinchem 2017

De meest complete beurs voor de transportbranche!

Kom op 5, 6 en 7 september 2017 naar Transport Compleet Gorinchem. Dit netwerkevenement brengt ook de 13e editie weer de gehele transportbranche samen. Van (inter)nationale marktleiders tot regionale aanbieders tonen hier de nieuwste producten en oplossingen. Transport Compleet is een regionale vakbeurs met landelijke aantrekkingskracht waar u in een laagdrempelige sfeer de hand schudt met vertrouwde en nieuwe zakenrelaties. Jaarlijks mag de vakbeurs rekenen op bijna 12.000 belangstellenden. 

De complete transportbranche is op Transport Compleet Gorinchem 2017 vertegenwoordigd. U treft er zowel oude bekende als nieuwkomers. De zeven grote truckmerken zijn present en het aanbod trailer- en carroserriebouwers wordt uitgebreid. Verder is er deze editie een spectaculair randprogramma. Tijdens kennissessies en presentaties van onder meer Mammoet Europe en TLN worden onderwerpen als ladingzekeren en platooning belicht. Wijlhuizen verzorgt diverse activiteiten zowel in de hal als op het buitenterrein en met diverse trucks van Iveco kunnen er proefritten worden gemaakt. Op het buitenterrein wordt daarnaast een grote diversiteit aan trucks en trailers getoond en als klap op de vuurpijl komt er een wereldprimeur op de beursvloer.

Kortom, Transport Compleet Gorinchem is dé vakbeurs die u niet wilt missen!

 

 

RTL Transportwereld op Transport Compleet Gorinchem 2016

Exposantenprofiel

 

Bezoekersprofiel

Actueel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 5 september 2017 14.00 - 22.00 uur
10.30 - 14.00

ING kennissessie Transport & Logistiek

Deze ochtend staat in het teken van de nieuwe publicatie Stilstand C02 reductie in Transport en Logistiek “inzet alternatieve brandstoffen in een impasse”. De publicatie is in opdracht van TVM en ING uitgevoerd en opgesteld door Panteia. Het tweede onderwerp is Supply Chain Finance en Fintech in Transport en Logistiek. ING, TVM en TLN nemen dit jaar het initiatief om Logistiek en Supply Chain in beeld te brengen en toekomst scenario’s te schetsen waar ondernemers mee in staat zijn hun keuzes te maken. Op het programma dus twee belangrijke onderwerpen die in de sector steeds meer aandacht gaan opeisen. Deze ochtend biedt u als ondernemer een aantrekkelijk informatie aanbod maar ook een interactief podium bieden voor verdere gedachtebepaling en interactie!

 Programma  

10:30 uur 

Ontvangst

11:00 uur

Welkomstwoord door Machiel Bode, Sector Banker ING Transport en Herman Sjoerds, Sales Development ING Lease en ING Commercial Finance

11.10 uur                             

Stilstand Co2 reductie in Transport en Logistiek “inzet alternatieve brandstoffen in een impasse” door Machiel Bode en Manfred Kindt. De heren zullen u meenemen in de wereld van alternatieve brandstoffen en het realiseren van de normen van uitstoot van broeikas gas Aansluitend discussie over het thema en de noodzaak om de geconstateerde impasse te doorbreken.

11.40 uur

Supply Chain Finance in Transport en Logistiek ING, TVM, TLN en Panteia delen hun bevindingen en onderzoeksresultaat tot dusver met u. “Hoe kunnen logistieke dienstverleners hun aanbod verbeteren en daarmee meer waarde creëren? Welke oplossingen zijn al beschikbaar uit de fintech industrie?

12.00 uur

 De logistiek dienstverlener – een onmisbare schakel in de financiële keten door Michiel Steeman, professor of Supply Chain Finance, Windesheim university. Logistiek dienstverleners hebben als geen ander zicht op de goederenstroom. Ze kunnen een belangrijke rol vervullen in het transparant maken van de keten en daarmee de financiering en financiële processen als geen ander faciliteren. Met de nieuwste technologische ontwikkelingen zoals internet of things en blockchain ontstaan nieuwe kansen.

12.30 uur

 Fintech oplossingen voor Logistieke dienstverleners door Gijs Pel, Holland Fintech. Veel innovatieve oplossingen zijn al beschikbaar voor logistieke partijen vanuit andere sectoren. Holland FinTech helpt partijen de dynamiek van de fintech industrie (en overlap met andere industrieën) te begrijpen en brengt matches tussen partijen in de markt tot stand.

13:00 uur

Afsluiting en netwerk lunch

14.00 uur

 Einde bijeenkomst en opening van de beurs

Meldt u hier aan voor de ING kennissessie Transport & Logistiek

ING kennissessie Transport & Logistiek
14.30 - 16.00

Workshop PayChecked

Met ingang van 1 januari jl. is de ketenaansprakelijkheid voor het loon van kracht geworden voor vervoersovereenkomsten. Ketenaansprakelijkheid voor het loon houdt in dat een werknemer die te weinig betaald krijgt, zowel zijn werkgever als de opdrachtgever voor wie hij via zijn werkgever werkt, tegelijk aansprakelijk kan stellen. Dit gegeven vormt een risico voor opdrachtgevers die (onder)vervoerders inschakelen, zoals bijvoorbeeld verladers en vervoerders. Zij kunnen geconfronteerd worden met een loonvordering van een werknemer die bij hun (onder)vervoerder in dienst is. Alleen als u voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat u maatregelen heeft genomen om onderbetaling aan de werknemer van uw (onder)vervoerder te voorkomen (disculpatie), bent u niet aansprakelijk voor een dergelijke loonclaim. Disculpatie kan plaatsvinden door o.a. contractueel vast te leggen dat deze werknemers het correcte loon betaald krijgen en door hier controles op uit te (laten) voeren. Dit is natuurlijk een forse administratieve last, zowel voor de opdrachtgever als de (onder)vervoerder. Tijdens Transport Compleet wordt er een bijeenkomst gehouden waarin de wet Aanpak Schijnconstructies en het keurmerk worden toegelicht.

Programma

14.30 uur - inloop
15.00 - Kennissessie de wet Aanpak Schijnconstructies en het keurmerk. Aansluitend rond 16.00 uur kunt u de beurs bezoeken.

 U zich voor de workhop aanmelden via evenementen@tln.nl

Workshop PayChecked
16.00 - 17.00

Kennissessie De digitale CMR van TransFollow in praktijk!

Op deze bijeenkomst van PrintCMR in samenwerking met Logistiek Concurrent ziet u met eigen ogen wat de digitale CMR precies is en hoe het werkt. Wim Lagerweij van PrintCMR geeft een demo met software die voor zowel kantoor als mobiel gebruik geschikt is. Lekker concreet en tastbaar, met duidelijk zichtbare stappen. De digitale CMR, een heldere zaak!

Aanmelden voor deze kennissessie kan via deze link: www.printcmr.nl/transport-compleet-gorinchem 

Kennissessie de digitale CMR
16.15 - 18.00

Kennissessie Stoppen of Doorgaan? Tijdens Transport Compleet Gorinchem

Gert Bloemendal en Christiaan Buis van Alfa Consultants verzorgen tijdens de Transport Compleet Gorinchem een presentaties over bedrijfsoverdracht voor ondernemers in de transportsector.

Ga ik stoppen of door met mijn bedrijf? En hoe pak ik dat goed aan? Wat te doen met het vastgoed? Een bedrijf overnemen of verkopen, hoe dan? Veel ondernemers worstelen met deze vragen. Alfa organiseert een kennissessie waarbij de belangrijkste punten van bedrijfsverkoop en bedrijfsbeëindiging aan bod komen. U bent van harte welkom op de kennissessie op de Transport Compleet Gorinchem op 5 september aanstaande (ontvangst 16.15 uur) in de Evenementenhal.

Veranderde economische omstandigheden, toenemende eisen van klanten, internationalisering, digitalisering, type werknemers, zijn slechts een aantal redenen waardoor u mogelijk uw toekomst en die van uw bedrijf moet herzien. Tijdens de kennissessie Stoppen of Doorgaan nemen we de belangrijkste stappen van bedrijfsverkoop, -overdracht en -beëindiging met u door.

De ervaring leert dat keuzes over de toekomst van uw bedrijf financieel, fiscaal, juridisch en zeker ook emotioneel ingrijpend kunnen zijn. Bovendien neemt een goede bedrijfsoverdracht of -verkoop gemiddeld vijf jaar in beslag. Als u later begint, kan dit soms verregaande fiscale gevolgen hebben. Naast de theorie is ook de praktijk een belangrijk onderdeel van de middag, een aantal ondernemers zullen vast hun ervaring met u delen. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor het stellen van vragen.

Programma

16.15 uur - Ontvangst
16.30 uur - Start kennissessie
Aansluitend kunt u om 18.00 uur de beursvloer bezoeken.

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en ontmoeten u graag tijdens deze bijeenkomst! Introducés zijn ook van harte welkom. Wilt u deze kennissessie bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via onze website.

Kennissessie Stoppen of Doorgaan? Tijdens Transport Compleet Gorinchem
Dag 2   woensdag 6 september 2017 14.00 - 22.00 uur
12.30 - 14.00

Workshop ladingzekeren

Kent u dat…… U wilt een ladingzekeren, maar weet niet hoe….? U heeft niet de juiste materialen voor ladingzekeren, waar vindt u die….? U zoekt gedegen advies omtrent ladingzekeren, waar vindt u dat….

Om deze, en vele ander vragen, te beantwoorden vindt er een unieke samenwerking plaats tussen een aantal gerenommeerde bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. U treft dus niet één specialist, maar drie specialisten in een keer om u van dienst te zijn!

Wij stellen kort aan u voor:

Licensed partner van DSM Dyneema®. Producent uit Duitsland van hef-hijs materialen en ladingzekering waaronder de Dyneema® kettingen. Totaal leverancier voor ladingzekering.

Leverancier van hoogwaardige kettingen en spanners voor ladingzekering

                            

Code 95 gecertificeerd opleider met een gedegen opleiding op het gebied van ladingzekering. Samen kunnen we u de beste materialen aanbieden, die in combinatie met een goede training leidt tot beter gebruik, meer veiligheid en minder oponthoud.

Bovenstaande partijen verzorgen gezamenlijk op woensdag 6 september en donderdag 7 september voorafgaand aan de beurs een workshop ladingzekeren. Van alle drie bedrijven zullen specialisten aanwezig zijn, die na een presentatie al uw vragen kunnen beantwoorden. Deelname is gratis, aanvang van de workshop is 12.30 uur, inloop vanaf 12.00 uur. Aansluitend bent u welkom op de beursvloer om op de stand verdere informatie te verkrijgen. Aanmelden kan per email onder vermelding van uw naam, bedrijfsgegevens en uw emailadres via mvdv@mammoet.com. 

Workshop ladingzekeren
13.00 - 14.00

Presentatie Truck Platooning

Jack Martens van DAF Trucks verzorgt namens ACEA een presentatie over Truck Platooning:

"The progress of digital technologies of cooperative and automated vehicles is opening new perspectives for the freight road transport. The truck platooning is progressing fast and addresses many major challenges of the long distance road freight transport: driver efficiency improvement and cost reduction, emission/decarbonisation, logistics chain improvement, road safety and infrastructure capacity. However, some pending issues remain under investigation: users’ acceptance, impact on traffic and infrastructure, operation and business models. The full implementation requires actions of all the stakeholders, technologies providers, OEMs, roads operators, designers and construction companies, as well as regulators and public authorities."

Voor deze presentatie dient u zich vooraf aan te melden. Er geldt een maximum van 80 deelnemers en vol=vol.

Presentatie Truck Platooning
16.00 - 17.00

Kennissessie De digitale CMR van TransFollow in praktijk!

Op deze bijeenkomst van PrintCMR in samenwerking met Logistiek Concurrent ziet u met eigen ogen wat de digitale CMR precies is en hoe het werkt. Wim Lagerweij van PrintCMR geeft een demo met software die voor zowel kantoor als mobiel gebruik geschikt is. Lekker concreet en tastbaar, met duidelijk zichtbare stappen. De digitale CMR, een heldere zaak!

Aanmelden voor deze kennissessie kan op www.printcmr.nl/transport-compleet-gorinchem

Kennissessie de digitale CMR
Dag 3   donderdag 7 september 2017 14.00 - 22.00 uur
12.30 - 14.00

Workshop ladingzekeren

Kent u dat…… U wilt een ladingzekeren, maar weet niet hoe….? U heeft niet de juiste materialen voor ladingzekeren, waar vindt u die….? U zoekt gedegen advies omtrent ladingzekeren, waar vindt u dat….

Om deze, en vele ander vragen, te beantwoorden vindt er een unieke samenwerking plaats tussen een aantal gerenommeerde bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. U treft dus niet één specialist, maar drie specialisten in een keer om u van dienst te zijn!

Wij stellen kort aan u voor:

Licensed partner van DSM Dyneema®. Producent uit Duitsland van hef-hijs materialen en ladingzekering waaronder de Dyneema® kettingen. Totaal leverancier voor ladingzekering.

Leverancier van hoogwaardige kettingen en spanners voor ladingzekering

                            

Code 95 gecertificeerd opleider met een gedegen opleiding op het gebied van ladingzekering. Samen kunnen we u de beste materialen aanbieden, die in combinatie met een goede training leidt tot beter gebruik, meer veiligheid en minder oponthoud.

Bovenstaande partijen verzorgen gezamenlijk op woensdag 6 september en donderdag 7 september voorafgaand aan de beurs een workshop ladingzekeren. Van alle drie bedrijven zullen specialisten aanwezig zijn, die na een presentatie al uw vragen kunnen beantwoorden. Deelname is gratis, aanvang van de workshop is 12.30 uur, inloop vanaf 12.00 uur. Aansluitend bent u welkom op de beursvloer om op de stand verdere informatie te verkrijgen. Aanmelden kan per email onder vermelding van uw naam, bedrijfsgegevens en uw emailadres via mvdv@mammoet.com. 

Workshop ladingzekeren
12.30 - 14.00

Kennissessie "Transport van de toekomst is nu al in volle gang"

Bart Banning, Sector Banker Transport en Logistiek en Jochem de Klein, Equipment Specialist Trucks & Trailers verzorgen de kennissessie:  "Transport van de toekomst is nu al in volle gang". De transportwereld verandert in een hoog tempo. Transportbedrijven zijn continu op zoek naar toegevoegde waarde die zij kunnen bieden aan hun opdrachtgevers. Toeleveranciers moeten hierop inspelen; anderzijds zijn transporteurs ook belangrijke leveranciers van data die de toekomstige innovaties richting geven.

De thema's die wij samen met u in een interactieve sessie zullen bespreken: 

  • Uitdagingen van de transportsector anno 2017 (functie binnen de (inter)nationale economie) 
  • Financiering van de toekomst, van "risico dragen" naar "risico delen" 
  • Visie op transport-efficiëntie (verdienmodel/Co2 reductie/duurzaam transport)
  • Ontwikkeling total cost of ownership (verlagen/optimaliseren van de transportkosten)
  • Impact digitalisering (sharing economy via deelplatforms/real time logistics)

Voor de kennissessie kunt zich zich vooraf aanmelden

     

Kennissessie "Transport van de toekomst is nu al in volle gang"
16.00 - 17.00

Kennissessie De digitale CMR van TransFollow in praktijk!

Op deze bijeenkomst van PrintCMR in samenwerking met Logistiek Concurrent ziet u met eigen ogen wat de digitale CMR precies is en hoe het werkt. Wim Lagerweij van PrintCMR geeft een demo met software die voor zowel kantoor als mobiel gebruik geschikt is. Lekker concreet en tastbaar, met duidelijk zichtbare stappen. De digitale CMR, een heldere zaak!

Aanmelden voor deze kennissessie kan op www.printcmr.nl/transport-compleet-gorinchem

Kennissessie de digitale CMR

Inschrijven kennissessies

Schrijf u in voor de presentatie Truck Platooning of de kennissessie "Transport van de toekomst is nu al in volle gang"

Voor de andere kennissessies kunt u zich via het opgegeven e-mailadres aanmelden.

 

Aanvullende beursinformatie

IVECO op Transport Compleet Gorinchem 2017: Sportiviteit en Duurzaamheid

Truckfabrikant IVECO zal weer volop aanwezig zijn tijdens Transport Compleet Gorinchem 2017! Ter ere van de samenwerking met het legendarische Team Abarth Scorpion heeft IVECO een Stralis gebouwd in Abarth-uitvoering! De IVECO Daily, de topper in comfort, laadvermogen, laadruimte en brandstofverbruik staat natuurlijk ook op de stand van het Italiaanse merk. Heb jij je CE-rijbewijs? Dan biedt het merk de mogelijkheid om achter het stuur van de LNG-aangedreven IVECO Stralis NP plaats te nemen voor een testdrive. Ervaar eens een keer zelf hoe het voelt om met deze zeer duurzame en 400pk sterke truck te rijden!

 

 

Onze mediapartners:

                                                                      

 

Terugblik Transport Compleet Gorinchem 2016

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
  • Entree voor 2 personen
  • Catering geheel verzorgd
  • Gratis parkeren
  • Evenementenhal App

Transport Compleet Gorinchem 2017

Heeft u vragen over deze beurs?