Aqua Nederland Vakbeurs Gorinchem 2018

Dé waterbeurs van Nederland!

 

Op 13, 14 en 15 maart 2018 vindt de twaalfde editie van Aqua Nederland Vakbeurs plaats in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens dé waterbeurs van Nederland kunt u als bezoeker gezamenlijk met ruim 9.800 waterprofessionals de nieuwste innovaties en producten op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie zien, voelen en ervaren. In 2018 wordt Aqua Nederland Vakbeurs wederom in combinatie met RioleringsVakdagen georganiseerd. Als bezoeker van Aqua Nederland Vakbeurs kunt u beide beurzen gratis bezoeken. 

Nieuw!
Bij 'In de schijnwerpers' kunt u luisteren naar presentaties van exposanten. Tevens wordt deze editie de Innovatiestraat geïntroduceerd. Deelnemers krijgen hier de ruimte om hun bedrijf en innovatie op het gebied van watertechnologie op een speciale manier onder de aandacht te brengen. De Innovatiestraat wordt mede mogelijk gemaakt door Water Alliance.

 

Nationale Watertechnologie Week
Partner ENVAQUA verzorgt net als voorgaande edities, gezamenlijk met NWP en Water Alliance, seminars gedurende de beurs. ENVAQUA is de Nederlandse brancheorganisatie voor water- en milieutechnologiebedrijven en vertegenwoordigt 125 toonaangevende lidbedrijven die wereldwijd actief zijn. Iedere beursdag staat in het teken van een thema. Aan de hand van de seminars zijn er themaroutes op de beursvloer uitgezet. De thema's van de seminars inclusief routes zijn:
dinsdag: wateruitdagingen in de circulaire economie
woensdag: nieuwe zuiveringsuitdagingen in de water- en industriële sector
donderdag: de onbegrensde mogelijkheden van sensoren & big data
Meer inhoudelijke informatie over de seminars kunt u vinden op www.nationalewatertechnologieweek.nl. Registreren kan via onze ticketportal voor de beurs.

Career Event
Omdat er in de komende jaren een groot tekort aan personeel wordt verwacht, wordt tijdens de beurs het Career Event georganiseerd in samenwerking met Nationaal Watertraineeship, CEW en CIV. Door de handen in elkaar te slaan en de juiste doelgroepen samen te brengen, proberen we young professionals sneller aan een baan te helpen. Heeft uw bedrijf vraag naar studenten of trainees? Neem dan contact op met Ralph Wesseling van Nationaal Watertraineeship.

 

 

Kortom, deze vakbeurs gericht op de Nederlandse waterbranche mag u als professional niet missen! 

  

  

Exposantenprofiel

Bezoekersprofiel

Actueel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 13 maart 2018 10.00 - 18.00 uur
09.00 - 12.00

Dagthema: wateruitdagingen in de circulaire economie

(klik op het logo voor meer informatie over de seminars)

Nationale Watertechnologie Week
10.30 - 15.15

Kennistheater
13.00 - 15.00

Symposium ‘Excellente waterkwaliteit in de watercyclus’

In alle stappen van de watercyclus vindt innovatief onderzoek plaats naar het meten, aanpassen en optimaliseren van de waterkwaliteit. Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen? Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

KWR | vergaderzaal 1
13.00 - 14.00

Innovatie pitches

Exposanten in de Innovatiestraat pitchen tijdens dit uurtje hun innovatie op de Aqua Lounge. Ben erbij! Bekijk hier de deelnemers.

Aqua Lounge
14.00 - 15.30

Seminar Zuivering medicijnresten en pathogenen

Korte interactieve lezingen over probleemstoffen in drinkwater en oppervlaktewater en het meten daarvan. Verder gaan de sprekers in op microplastics, microverontreinigingen, industriële lozingen en de gevolgen daarvan en de knelpunten in grondstoffen voor de drinkwatersector.

Sprekers

  • Rob Eijsink, stuurgroepsecretaris Bodem & Infrastructuur bij VEWIN
  • Roy Tummers, directeur water bij VEMW
  • Etteke Wypkema, innovatiemanager bij waterschap Brabantse Delta
  • Ruud Steen, hoofd Markt en Advies bij Het Waterlaboratorium

Aanmelden is verplicht. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

ENVAQUA
15.00 - 17.00

Workshop ‘European Technology Verification’

Om snellere marktopname te stimuleren van innovatieve technologie heeft de EU de zogenaamde European Technology Verification (ETV) ontwikkeld. Tijdens de beurs vertellen medewerkers van KWR en het Poolse Institute for Industrial Areas over het ETV-programma en wat dit voor uw bedrijf kan opleveren. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

KWR | Vergaderzaal 1
15.30 - 17.00

Industrial Matchmaking event: meet & match

Heeft u uitdagingen op het gebied van zuivering van afvalwater of drinkwater? Bent u opzoek naar innovaties en wilt u in contact komen met waterleveranciers? Kom dan naar het Industrial Matchmaking event. Tijdens dit event op de Aqua Lounge, standnummer H.110 kunt u in contact komen met relevante partijen.

Aanmelden is verplicht. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

ENVAQUA - Aqua Lounge
Dag 2   woensdag 14 maart 2018 10.00 - 18.00 uur
09.00 - 12.00

Dagthema: nieuwe zuiveringsuitdagingen in de water- en industriële sector

(klik op het logo voor meer informatie over de seminars)

Nationale Watertechnologie Week
10.30 - 15.15

Kennistheater
13.00 - 14.00

Innovatie pitches

Exposanten in de Innovatiestraat pitchen tijdens dit uurtje hun innovatie op de Aqua Lounge. Ben erbij! Bekijk hier de deelnemers.

Aqua Lounge
Dag 3   donderdag 15 maart 2018 10.00 - 18.00 uur
09.00 - 12.00

Dagthema: de onbegrensde mogelijkheden van sensoren & big data

(klik op het logo voor meer informatie over de seminars)

Nationale Watertechnologie Week
10.30 - 12.15

Kennistheater
12.30 - 17.00

Dagprogramma

12.30 – 13.00    Inloop

13.00 – 13.30    Mogelijkheden in de watersector – Roadshow Water

13.30 – 14.00    Pitches werkgevers

14.00 – 15.00    Match & Meet

15.00 – 16.00    Carrière route op de beursvloer

16.00 – 17.00    Borrel 

Career Event | Nationaal Watertraineeship, CIV & CIW
13.00 - 14.00

Innovatie pitches

Exposanten in de Innovatiestraat pitchen tijdens dit uurtje hun innovatie op de Aqua Lounge. Ben erbij! Bekijk hier de deelnemers.

Aqua Lounge

Aanvullende beursinformatie

Ontdek welke grondstoffen verborgen zitten in ons rioolwater en bezoek de levensgrote waterbuis van de Energie- & Grondstoffenfabriek!
De waterschappen in Nederland beschouwen afvalwater niet langer alleen als een te zuiveren en te verwerken afvalproduct, maar ook als een bron van duurzame energie, grondstoffen en schoon water. Dit past in de maatschappelijke transitie naar een circulaire economie. De waterschappen werken hieraan in de netwerkorganisatie Energie- en Grondstoffenfabriek. 

Waterbuis met innovaties van de Nederlandse watersector
De waterschappen beschouwen afvalwater niet langer als een afvalproduct, maar als een bron van duurzame energie, grondstoffen en schoon water. In een 17 meter lange, manshoge waterbuis laten de waterschappen zien hoe zij grondstoffen uit het afvalwater winnen en hoe de grondstoffen worden toegepast. In de buis zie je onder andere dat uit wc-papier de grondstof cellulose wordt gewonnen en wat je kunt maken van bioplastics uit rioolwater.

 

 

Deelnemers Innovatiestraat

Aqua Nederland Vakbeurs Gorinchem 2018

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
  • Entree voor 2 personen
  • Catering geheel verzorgd
  • Gratis parkeren
  • Evenementenhal App

Heeft u vragen over deze beurs?