Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zien ruime meerderheid direct inschrijven voor 2019 na succesvolle 2018-editie

De twaalfde editie van Aqua Nederland Vakbeurs in combinatie met de negende editie van RioleringsVakdagen in Evenementenhal Gorinchem is op 13, 14 en 15 maart 2018 succesvol verlopen. Dat blijkt ook uit het feit dat een ruime meerderheid van de bijna 370 deelnemende exposanten zich direct tijdens de beurs al inschreven voor 2019. Het nieuwe initiatief ‘Innovatiestraat’ was één van de blikvangers op de beursvloer, mede door de moderne en frisse aankleding van dit concept.

Ruim 9500 brancheprofessionals kwamen op de combi-editie van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen af. De goedgevulde beursvloer telde bijna 370 exposanten en ze pakten massaal uit met mooie, grote stands. Exposanten waren heel tevreden over de verbeterde kwaliteit van de bezoeker, voor zowel Aqua Nederland Vakbeurs als RioleringsVakdagen.

Nieuw op de beursvloer was de Innovatiestraat. Deelnemers kregen hier de ruimte om hun bedrijf en innovatie op het gebied van watertechnologie op een speciale manier onder de aandacht te brengen. De Innovatiestraat werd mede mogelijk gemaakt door Water Alliance. Het initiatief werd één van de grote blikvangers op de beursvloer met veel aanloop van bezoekers. Zij gaven aan het erg te waarderen dat er veel innovaties gebundeld werden in de Innovatiestraat, zodat zij in één oogopslag op de hoogte waren van de nieuwste technische mogelijkheden. “Dit was een veelbelovend debuut. We willen voor de volgende editie weer iets soortgelijk neerzetten”, zei beursorganisator Esther Rodenburg.

Tijdens de beurs werd ook de Nationale Watertechnologie Week georganiseerd door ENVAQUA, Water Alliance en NWP. Het blijft volgens de organisatie een goed initiatief om dit gezamenlijk met de beurs te organiseren. Op drie ochtenden tijdens de beurs waren er seminars te volgen met iedere dag een ander thema. De opkomst was goed te noemen. Na elke sessie werden de aanwezigen voor een lunch mee geleid naar de Aqua Lounge waar ENVAQUA, Water Alliance en NWP gezamenlijk stonden. Hier werden dan pitches gehouden van exposanten uit de innovatiestraat. Nieuw waren de themaroutes op de beursvloer die gekoppeld waren aan de thema’s van de seminars.

Netwerkdiner en Participation Award

Er werd dit jaar ook een succesvol netwerkdiner voor exposanten georganiseerd. Tijdens dit diner werd de Participation Award uitgereikt aan de exposanten die het meest uit hun beursdeelname halen door zich goed voor te bereiden en door proactief standpersoneel in te zetten. Op Aqua Nederland Vakbeurs won KSB Nederland B.V. en op RioleringsVakdagen ging Aannemings- en Installatiebedrijf Kwakernaak B.V. met de prijs naar huis.

Naast de beursvloer en de seminars van de Nationale Watertechnologie Week waren er nog andere seminars, zoals van KWR, Hotraco Groep en Deltares. Voor een volgende editie wil de organisatie dit soort samenwerkingen nog verder intensiveren. Ook het Career Event werd goed ontvangen. Door de juiste doelgroepen samen te brengen, worden young professionals sneller aan een baan geholpen.