Voor het eerst fitterijdemonstraties tijdens Aqua Nederland Vakbeurs

GORINCHEM – De fitterij teams van Waternet en Waterbedrijf Groningen zullen op 19, 20 en 21 maart demonstraties houden tijdens Aqua Nederland Vakbeurs. De Commissie Fitterijwedstrijden (Koninklijk Nederlands Waternetwerk) werkt samen met beursorganisator Easyfairs en geeft de teams extra trainingsmogelijkheden voor de tweejaarlijkse Nationale kampioenschappen tijdens de Amsterdam International Water Week. Daarnaast zijn de demonstraties bedoeld om het vakmanschap dat nodig is in de watersector te etaleren voor de studenten. Samen met exposanten van Aqua Nederland wordt in de benodigde materialen voorzien. De teams van de waterbedrijven zullen zes demonstraties per dag houden.

Wat is een fitterijwedstrijd?

De wedstrijden zijn een vakbekwaamheidstest. Het is de bedoeling, zo staat in de reglementen, dat de teams zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. De teams bestaan uit drie personen, een boorder, een fitter en een coach. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW)

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is de sectorvereniging van de watersector met als doel kennis en ervaring uit te wisselen onder waterprofessionals. Via de demonstraties van de fitters en boorders zetten we het vakmanschap van de watersector in het zonnetje. Andere initiatieven van KNW zijn onder meer de praktijkmiddagen van Kennis in de Regio en het mentorprogramma.

Over Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zijn de toonaangevende evenementen voor de nationale waterbranche. Tijdens dé waterbeurs van Nederland kunt u als bezoeker gezamenlijk met ruim 9.500 waterprofessionals de nieuwste innovaties en producten op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie zien, voelen en ervaren. In 2019 wordt Aqua Nederland Vakbeurs wederom in combinatie met RioleringsVakdagen georganiseerd. Als bezoeker van Aqua Nederland Vakbeurs zijn beide beurzen gratis te bezoeken op 19, 20 & 21 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem.