Exposanten worden benaderd door fraudepartij International Fairs Directory (IFD)

Exposanten van vakbeurs Recycling en Asbestos zijn doelwit voor oplichtingspartij IFD door het opdringen van een duur abonnement van €1.212,- per jaar!

IFD vraagt u per post om gegevens te controleren welke vooraf zijn ingevuld door IFD en deze goedgekeurd retour te sturen. De suggestie wordt gewekt dat IFD deze controle uitvoert vanuit Easyfairs Evenementenhal. Graag willen wij u laten weten dat Easyfairs Evenementenhal hier geen opdracht voor heeft gegeven en wij niet samenwerken met deze partij. Dergelijke bedrijven schaden het imago en de reputatie van onze vakbeurzen.  Wij staan dan ook niet toe dat IFD onze naam of de naam van onze vakbeurzen gebruikt in hun correspondentie.

Hoe IFD aan uw gegevens is gekomen is bij ons niet bekend. Wij vermoeden dat zij uw deelname hebben gezien op onze website en u hierdoor een algemeen geadresseerd poststuk hebben toegestuurd. Op Fraudehelpdesk.nl staat dat verschillende bedrijven die een beurs of conferentie organiseerden nog jaren na het evenement vragen of klachten ontvangen van exposanten/ deelnemers die benaderd zijn door IFD. 

Wat moet u doen?

Wij adviseren onze exposanten om zeer voorzichtig om te gaan met het IFD en soortgelijke bedrijven. Om geen ongewenst abonnement opgedrongen te krijgen moet u niet ingaan op het verzoek en het formulier dus niet ondertekenen en retour sturen. Bent u toch ingegaan op het verzoek dan verzoeken wij u de stappen te ondernemen die staan op Fraudehelpdesk.nl.

Mocht u verder nog vragen hebben, kunt u altijd gerust contact met ons opnemen.