Auto Prof - AMT Live Hardenberg 2018

The best of both worlds:

Auto Prof - AMT live viert 16, 17, en 18 oktober haar primeur in Hardenberg. Een eerste editie maar wel met een rijke geschiedenis. Vakbeurs Auto Prof is al 20 jaar het ‘automotive relatie transactie event’ van Nederland en AMT live trekt met haar kennisevent al zes jaar zalen vol vakprofessionals. Een optelsom die alleen maar winst oplevert. 

Het vak- en kennisevent voor de automotive branche:

     

Auto Prof - AMT Live is een vak- en kennis event dat automotive professionals als autotechnici, managers en leidinggevenden in de werkplaats verbindt. Professionals uit alle segmenten van de automotive en schadeherstel branche, presenteren zich hier, schudden de handen van relaties en leren alles over actuele thema’s als: 
Techniek, Werkplaats & Onderhoud, Werk en opleiding en APK

Bekijk nu het volledige programma:

Aanvullende beursinformatie

Profiteer geheel GRATIS van onze Uitnodigingsservice!

Evenementenhal heeft ‘datingfunctionaliteit’ voor ondernemers

 Door de Evenementenhal App vindt u sneller dan ooit een zakelijke date! Met de ‘Match & Meet’-functie – een slimme koppeling tussen bedrijven en personen met dezelfde voorkeuren - ontmoet u razendsnel relevante leads. Match & Meet is een soort zakelijke Tinder. De bezoeker van de beurs geeft aan interesse te hebben in een exposant. De exposant krijgt hier een melding van. Is hij of zij ook geïnteresseerd, dan volgt er een match en is het mogelijk om de volgende stap te zetten. Zo is contact snel gemaakt. Klik hier voor meer informatie.

Sfeerimpressie HB Autoprof17

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 16 oktober 2018 15.00 - 22.00 uur
16.30 - 17.15

Kennistheater 1: Het nut en de gevolgen van de WLTP

Je kunt het haast niet gemist hebben: de WLTP is sinds 1 september verplicht voor autofabrikanten als homologatie voor hun auto’s. En dat brengt veranderingen met zich mee. Wat is er veranderd nu WLTP de standaard is? Welke gevolgen heeft dat? En hoe zit dat met die overgangsregeling? RAI Vereniging stuurt hun specialisten naar Hardenberg om je bij te praten én al je vragen te beantwoorden zodat jij jouw klant nog beter kan informeren.

AMT - Rai Vereniging
16.30 - 17.15

Kennistheater 2: Snel laden of snelladen, tijd voor een laadpaal?

Het aanbod volledig elektrische en hybride-modellen bij autofabrikanten neemt al jaren toe, en ook is een stijging zichtbaar in het aantal verkochte EV’s in Nederland. Op (korte) termijn kun je dus ook EV’s en hybride voertuigen bij jou in het autobedrijf verwachten. Ben jij er al klaar voor? Heb je bijvoorbeeld een laadpaal? Waarom zou je die wel of niet moeten hebben? In deze kennissessie krijg je antwoord van Moobi. Het bedrijf heeft als doel jou te helpen bij je bedrijf en je businessmodel omvormen naar een futureproof plan. 

Moobi
16.30 - 17.15

Kennistheater 3: Tips en tricks A/C compressor vervangen

Iedereen weet wel hoe een aircocompressor vervangen moet worden, maar waarom komen er dan toch zo veel terug voor garantie? 99,9% van deze garantieclaims worden vaak afgewezen op aantoonbare installatiefouten. Een juiste montage is van levensbelang voor de nieuwe compressor. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oliehoeveelheid? Welke olie zit in een Denso-compressor? Welke delen moeten er nog meer vervangen worden? Mag je een AC-systeem spoelen, en wanneer spoel je dan een A/Csysteem, en waarmee? Als grootste OEM ‘thermal’ toeleverancier, weet Denso als geen ander hoe hiermee om te gaan. Richard Groot van Denso Europe’s After Market Divisie praat je helemaal bij.

Denso -Richard Groot
16.30 - 17.15

Kennistheater 4: Do’s en don’ts van oliewissel aan automatische transmissies

ZF is een van de bekendste fabrikanten van transmissies. De klanten van ZF zijn veelal autofabrikanten, en daarmee zit het bedrijf dichtbij de bron en kennen de specialisten alle ins en outs van de transmissie. Tijdens deze kennissessie praat een ZF-specialist je helemaal bij over de do’s en don’ts van oliewissels aan automatische transmissies. Hoe werkt de modernste automatische transmissie en welke rol vervult olie hierin? Waarom is tijdig vervangen belangrijk? En hoe herken je bepaalde klachten? 

ZF
18.30 - 19.15

Kennistheater 1: Ondernemen is topsport

Trainen, trainen en nog eens trainen. Vallen, opstaan, afzien, doorzetten, verliezen en toch overwinnen. Annelies Passchier is marathonschaatser en weet als geen ander hoeveel inspanning het kost om doelen te bereiken. Tijdens de Grip op je Autobedrijf-training motiveerde ze ondernemers om op te staan en niet te blijven liggen als het even tegenzit. Hoe? Ontdek wat je van de sport kan leren in deze actieve kennissessie ‘Ondernemen is topsport!’ Van je interne houding tot het belang van teamplay.

AMT - Annelies Passchier
18.30 - 19.15

Kennistheater 2: Is 3D-scannen en printen van onderdelen de toekomst?

Reproductie van onderdelen is een belangrijke mogelijkheid voor restaurateurs van oldtimers en historische voertuigen. Dat vergt tijd, maar nieuwe technieken bieden nieuwe mogelijkheden. En niet alleen voor oldtimers, maar ook voor de moderne auto, motorfiets of raceauto is de 3D-scantechniek van Second2New interessant. In deze presentatie staat 3D-scannen, 3Dengineering en 3D-reproductie centraal. Is de techniek geschikt voor zowel historische als moderne voertuigen?

ATC - Second2New
18.30 - 19.15

Kennistheater 3: Diagnose aan complexe datasystemen

GMTO geeft een kennissessie over diagnose aan complexe datasystemen. Dit wordt gedemonstreerd middels een live storing die met basiskennis, scopemetingen en voorbeeldsignalen nauwkeurig wordt uitgelegd. Hierdoor krijg je inzicht in hoe je complexe storingen oplost met slimme tools. Als ondernemer word je al snel duidelijk waarom het verstandig is de juiste kennis en tools in je autobedrijf te hebben. Een primeur is er ook: tijdens de kennissessie wordt gebruikgemaakt van de nieuwe streamermeting. Wat dat is? Kom het ontdekken!

GMTO
18.30 - 19.15

Kennistheater 4: Oorzaken van falende distributieketting

Wat kunnen oorzaken zijn van het falen van een distributieketting? Febi Benelux legt het je aan de hand van praktijkvoorbeelden van uiteenlopende motoren uit. Nieuw is het thema ‘Tritan-coating’, waarbij de kettingen met een speciaal procedé worden behandeld. Dit wordt meer en meer de standaard bij OEM, goed dus om daar meer van te weten. Natuurlijk bevat de presentatie tips en tricks en kun je al je vragen stellen.

Febi
19.30 - 20.15

Kennistheater 1: Inbound marketing, trek nieuwe klanten met content

Een overgroot deel van de consumenten (liefst 80%) gaat eerst online op zoek naar informatie over een product of dienst, alvorens zij tot aanschaf over gaan. Dit betekent dus dat er al een hele digitale reis is afgelegd voordat er uiteindelijk tot aanschaf wordt overgegaan. Het is dan ook cruciaal dat je gevonden wordt, bezoekers op je website graag een ‘lead’ willen worden en vervolgens doorgroeien naar een tevreden klant. Autosociaal ondersteunt al meer dan 750 bedrijven en is uitgegroeid tot dé online kennispartner van het autobedrijf. Hoe ga jij simpel aan de slag met inbound marketing? Krijg tips en tricks en start er morgen nog mee!

Autosociaal
19.30 - 20.15

Kennistheater 2: APK nu en in de toekomst

Kennispartner RDW geeft in deze kennissessie een update over de APK-regelgeving. Welke evaluaties op de laatste wijzigingen zijn er? APK-expert van de RDW Arthur van Lee kijkt tevens terug op de grootste wijzigingen, zoals de visuele controle van het roetfilter. Ook komen de ontwikkelingen rondom de deeltjesteller en afstelling van dimlichten aan bod. Blijf op de hoogte over de APK en de ontwikkelingen er omheen en mis deze kennissessie niet!

RDW - Arthur van Lee
19.30 - 20.15

Kennistheater 3: Tips en tricks A/C compressor  vervangen

Iedereen weet wel hoe een aircocompressor vervangen moet worden, maar waarom komen er dan toch zo veel terug voor garantie? 99,9% van deze garantieclaims worden vaak afgewezen op aantoonbare installatiefouten. Een juiste montage is van levensbelang voor de nieuwe compressor. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oliehoeveelheid? Welke olie zit in een Denso-compressor? Welke delen moeten er nog meer vervangen worden? Mag je een AC-systeem spoelen, en wanneer spoel je dan een A/Csysteem, en waarmee? Als grootste OEM ‘thermal’ toeleverancier, weet Denso als geen ander hoe hiermee om te gaan. Richard Groot van Denso Europe’s After Market Divisie praat je helemaal bij.

Denso - Richard Groot
19.30 - 20.15

Kennistheater 4: Diagnosestellen aan turboactuatoren

Uit je diagnose blijkt dat de turboactuator defect is, en het blijkt ook nog een elektronisch geregelde te zij. Wat nu? Wat kan er intern defect raken en wat kunnen hiervan de oorzaken zijn? Hoe werkt zo’n turboactuator eigenlijk? Welke mogelijkheden heb je? En nog belangrijker: is het defect raken van de turboactuator de hoofdoorzaak, of is het een gevolgschade? Op al deze vragen gaat Bart Heimerink van ACtronics antwoord geven.

ACtronics - Bart Heimerink
20.30 - 21.15

Kennistheater 1: De toekomst van onze autobranche

Jeroen Vertongen is op en top diagnosetechnicus, ondernemer en automotive futuroloog. Vorig jaar reisde hij met een klein gezelschap naar Silicon Valley en zag daar de ontwikkelingen in de automotive branche die er aan gaan komen. Vol inspiratie kwam hij terug, overtuigd van de veranderingen die de automotive branche ook in Europa staan te wachten. Wat is de toekomst van onze branche en de invloed daarvan op de werkplaats? Ontdek samen met Jeroen welke veranderingen er écht aan komen.

Jeroen Vertongen
20.30 - 21.15

Kennistheater 2: Vragen en antwoorden m.b.t. APK-regelgeving

Op 20 mei 2018 ging de nieuwe APK-regelgeving in. Is het roetfilter nog aanwezig? Staan de mistlampen goed? En gaan alle controlelampjes uit? Het zijn nieuwe werkzaamheden waar je mee te maken hebt. Maar waar loop je tegenaan in de praktijk met bijvoorbeeld die visuele roetfiltercontrole of afstelling van de mistlichten? In deze Vraag- en antwoordsessie worden alle via amt.nl ingediende vragen besproken én kun je je eigen vragen stellen.

AMT - RDW
20.30 - 21.15

Kennistheater 3: Fuel trims helpen bij diagnose

‘Wat geven de fuel trims aan?’ Het is een opvallend vaak gestelde vraag op het AMT Garageforum wanneer  storingscodes niet leiden tot de oorzaak van een probleem. Waarom is dat eigenlijk? Opvallend vaak leidt het antwoord op die vraag tot de oplossing. Marco van Wijk schreef in de rubriek Back to Basics het artikel ‘Fuel trims helpen bij diagnose’ in AMT 7/8 en presenteert de achtergrond van Fuel trims middels praktische voorbeelden en een live-simulatie. Hoe kunnen fuel trims jou helpen bij diagnose? Mis het niet!

AMT - Marco van Wijk
20.30 - 21.15

Kennistheater 4: Bandenklachten de baas

Een trilling in de band? Vreemde slijtage van het profiel? Hoe repareer je die lekke band goed? En hoe geef je eigenlijk een goed advies aan je klant als het op banden aankomt? Dagelijks kom je bandenproblemen tegen in de werkplaats, maar hoe beoordeel je zo’n probleem? Is het een productiefout, of is de klant zelf de oorzaak van die bult aan de bandwang? Experts van Apollo Vredestein geven je middels meegenomen banddefecten antwoord.

AMT - Apollo Vredestein
Dag 2   woensdag 17 oktober 2018 15.00 - 22.00 uur
16.30 - 17.15

Kennistheater 1: Het nut en de gevolgen van de WLTP

Je kunt het haast niet gemist hebben: de WLTP is sinds 1 september verplicht voor autofabrikanten als homologatie voor hun auto’s. En dat brengt veranderingen met zich mee. Wat is er veranderd nu WLTP de standaard is? Welke gevolgen heeft dat? En hoe zit dat met die overgangsregeling? RAI Vereniging stuurt hun specialisten naar Hardenberg om je bij te praten én al je vragen te beantwoorden zodat jij jouw klant nog beter kan informeren.

AMT - RAI Vereniging
16.30 - 17.15

Kennistheater 2: Snel laden of snelladen, tijd voor een laadpaal?

Het aanbod volledig elektrische en hybride-modellen bij autofabrikanten neemt al jaren toe, en ook is een stijging zichtbaar in het aantal verkochte EV’s in Nederland. Op (korte) termijn kun je dus ook EV’s en hybride voertuigen bij jou in het autobedrijf verwachten. Ben jij er al klaar voor? Heb je bijvoorbeeld een laadpaal? Waarom zou je die wel of niet moeten hebben? In deze kennissessie krijg je antwoord van Moobi. Het bedrijf heeft als doel jou te helpen bij je bedrijf en je businessmodel omvormen naar een futureproof plan.

Moobi
16.30 - 17.15

Kennistheater 3: Tips en tricks A/C compressor vervangen

Iedereen weet wel hoe een aircocompressor vervangen moet worden, maar waarom komen er dan toch zo veel terug voor garantie? 99,9% van deze garantieclaims worden vaak afgewezen op aantoonbare installatiefouten. Een juiste montage is van levensbelang voor de nieuwe compressor. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oliehoeveelheid? Welke olie zit in een Denso-compressor? Welke delen moeten er nog meer vervangen worden? Mag je een AC-systeem spoelen, en wanneer spoel je dan een A/Csysteem, en waarmee? Als grootste OEM ‘thermal’ toeleverancier, weet Denso als geen ander hoe hiermee om te gaan. Richard Groot van Denso Europe’s After Market Divisie praat je helemaal bij.

Denso - Richard Groot
16.30 - 17.15

Kennistheater 4: Do’s en don’ts van oliewissel aan automatische transmissies

ZF is een van de bekendste fabrikanten van transmissies. De klanten van ZF zijn veelal autofabrikanten, en daarmee zit het bedrijf dichtbij de bron en kennen de specialisten alle ins en outs van de transmissie. Tijdens deze kennissessie praat een ZF-specialist je helemaal bij over de do’s en don’ts van oliewissels aan automatische transmissies. Hoe werkt de modernste automatische transmissie en welke rol vervult olie hierin? Waarom is tijdig vervangen belangrijk? En hoe herken je bepaalde klachten?

ZF
18.30 - 19.15

Kennistheater 1: Ondernemen is topsport

Trainen, trainen en nog eens trainen. Vallen, opstaan, afzien, doorzetten, verliezen en toch overwinnen. Annelies Passchier is marathonschaatser en weet als geen ander hoeveel inspanning het kost om doelen te bereiken. Tijdens de Grip op je Autobedrijf-training motiveerde ze ondernemers om op te staan en niet te blijven liggen als het even tegenzit. Hoe? Ontdek wat je van de sport kan leren in deze actieve kennissessie ‘Ondernemen is topsport!’ Van je interne houding tot het belang van teamplay.

AMT - Anneies Passchier
18.30 - 19.15

Kennistheater 2: Is 3D-scannen en printen van onderdelen de toekomst?

Reproductie van onderdelen is een belangrijke mogelijkheid voor restaurateurs van oldtimers en historische voertuigen. Dat vergt tijd, maar nieuwe technieken bieden nieuwe mogelijkheden. En niet alleen voor oldtimers, maar ook voor de moderne auto, motorfiets of raceauto is de 3D-scantechniek van Second2New interessant. In deze presentatie staat 3D-scannen, 3Dengineering en 3D-reproductie centraal. Is de techniek geschikt voor zowel historische als moderne voertuigen?

ATC - Second2New
18.30 - 19.15

Kennistheater 3: Diagnose aan complexe datasystemen

GMTO geeft een kennissessie over diagnose aan complexe datasystemen. Dit wordt gedemonstreerd middels een live storing die met basiskennis, scopemetingen en voorbeeldsignalen nauwkeurig wordt uitgelegd. Hierdoor krijg je inzicht in hoe je complexe storingen oplost met slimme tools. Als ondernemer word je al snel duidelijk waarom het verstandig is de juiste kennis en tools in je autobedrijf te hebben. Een primeur is er ook: tijdens de kennissessie wordt gebruikgemaakt van de nieuwe streamermeting. Wat dat is? Kom het ontdekken!

GMTO
18.30 - 19.15

Kennistheater 4: Oorzaken van falende distributieketting

Wat kunnen oorzaken zijn van het falen van een distributieketting? Febi Benelux legt het je aan de hand van praktijkvoorbeelden van uiteenlopende motoren uit. Nieuw is het thema ‘Tritan-coating’, waarbij de kettingen met een speciaal procedé worden behandeld. Dit wordt meer en meer de standaard bij OEM, goed dus om daar meer van te weten. Natuurlijk bevat de presentatie tips en tricks en kun je al je vragen stellen.

Febi
19.30 - 20.15

Kennistheater 1: Inbound marketing, trek nieuwe klanten met content

Een overgroot deel van de consumenten (liefst 80%) gaat eerst online op zoek naar informatie over een product of dienst, alvorens zij tot aanschaf over gaan. Dit betekent dus dat er al een hele digitale reis is afgelegd voordat er uiteindelijk tot aanschaf wordt overgegaan. Het is dan ook cruciaal dat je gevonden wordt, bezoekers op je website graag een ‘lead’ willen worden en vervolgens doorgroeien naar een tevreden klant. Autosociaal ondersteunt al meer dan 750 bedrijven en is uitgegroeid tot dé online kennispartner van het autobedrijf. Hoe ga jij simpel aan de slag met inbound marketing? Krijg tips en tricks en start er morgen nog mee!

Autosociaal
19.30 - 20.15

Kennistheater 2: APK nu en in de toekomst

Kennispartner RDW geeft in deze kennissessie een update over de APK-regelgeving. Welke evaluaties op de laatste wijzigingen zijn er? APK-expert van de RDW Arthur van Lee kijkt tevens terug op de grootste wijzigingen, zoals de visuele controle van het roetfilter. Ook komen de ontwikkelingen rondom de deeltjesteller en afstelling van dimlichten aan bod. Blijf op de hoogte over de APK en de ontwikkelingen er omheen en mis deze kennissessie niet!

RDW - Arthur van Lee
19.30 - 20.15

Kennistheater 3: Tips en tricks A/C compressor vervangen

Iedereen weet wel hoe een aircocompressor vervangen moet worden, maar waarom komen er dan toch zo veel terug voor garantie? 99,9% van deze garantieclaims worden vaak afgewezen op aantoonbare installatiefouten. Een juiste montage is van levensbelang voor de nieuwe compressor. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oliehoeveelheid? Welke olie zit in een Denso-compressor? Welke delen moeten er nog meer vervangen worden? Mag je een AC-systeem spoelen, en wanneer spoel je dan een A/Csysteem, en waarmee? Als grootste OEM ‘thermal’ toeleverancier, weet Denso als geen ander hoe hiermee om te gaan. Richard Groot van Denso Europe’s After Market Divisie praat je helemaal bij.

Denso - Richard Groot
19.30 - 20.15

Kennistheater 4: Diagnosestellen aan turboactuatoren

Uit je diagnose blijkt dat de turboactuator defect is, en het blijkt ook nog een elektronisch geregelde te zij. Wat nu? Wat kan er intern defect raken en wat kunnen hiervan de oorzaken zijn? Hoe werkt zo’n turboactuator eigenlijk? Welke mogelijkheden heb je? En nog belangrijker: is het defect raken van de turboactuator de hoofdoorzaak, of is het een gevolgschade? Op al deze vragen gaat Bart Heimerink van ACtronics antwoord geven.

ACtronics - Bart Heimerink
20.30 - 21.15

Kennistheater 1: De toekomst van onze autobranche

Jeroen Vertongen is op en top diagnosetechnicus, ondernemer en automotive futuroloog. Vorig jaar reisde hij met een klein gezelschap naar Silicon Valley en zag daar de ontwikkelingen in de automotive branche die er aan gaan komen. Vol inspiratie kwam hij terug, overtuigd van de veranderingen die de automotive branche ook in Europa staan te wachten. Wat is de toekomst van onze branche en de invloed daarvan op de werkplaats? Ontdek samen met Jeroen welke veranderingen er écht aan komen.

Jeroen Vertongen
20.30 - 21.15

Kennistheater 2: Vragen en antwoorden m.b.t. APK-regelgeving

Op 20 mei 2018 ging de nieuwe APK-regelgeving in. Is het roetfilter nog aanwezig? Staan de mistlampen goed? En gaan alle controlelampjes uit? Het zijn nieuwe werkzaamheden waar je mee te maken hebt. Maar waar loop je tegenaan in de praktijk met bijvoorbeeld die visuele roetfiltercontrole of afstelling van de mistlichten? In deze Vraag- en antwoordsessie worden alle via amt.nl ingediende vragen besproken én kun je je eigen vragen stellen.

AMT - RDW
20.30 - 21.15

Kennistheater 3: Fuel trims helpen bij diagnose

‘Wat geven de fuel trims aan?’ Het is een opvallend vaak gestelde vraag op het AMT Garageforum wanneer  storingscodes niet leiden tot de oorzaak van een probleem. Waarom is dat eigenlijk? Opvallend vaak leidt het antwoord op die vraag tot de oplossing. Marco van Wijk schreef in de rubriek Back to Basics het artikel ‘Fuel trims helpen bij diagnose’ in AMT 7/8 en presenteert de achtergrond van Fuel trims middels praktische voorbeelden en een live-simulatie. Hoe kunnen fuel trims jou helpen bij diagnose? Mis het niet!

AMT - MArco van wijk
20.30 - 21.15

Kennistheater 4: Bandenklachten de baas

Een trilling in de band? Vreemde slijtage van het profiel? Hoe repareer je die lekke band goed? En hoe geef je eigenlijk een goed advies aan je klant als het op banden aankomt? Dagelijks kom je bandenproblemen tegen in de werkplaats, maar hoe beoordeel je zo’n probleem? Is het een productiefout, of is de klant zelf de oorzaak van die bult aan de bandwang? Experts van Apollo Vredestein geven je middels meegenomen banddefecten antwoord.

AMT - Apollo Vredestein
Dag 3   donderdag 18 oktober 2018 15.00 - 22.00 uur
16.30 - 17.15

Kennistheater 1: Het nut en de gevolgen van de WLTP

Je kunt het haast niet gemist hebben: de WLTP is sinds 1 september verplicht voor autofabrikanten als homologatie voor hun auto’s. En dat brengt veranderingen met zich mee. Wat is er veranderd nu WLTP de standaard is? Welke gevolgen heeft dat? En hoe zit dat met die overgangsregeling? RAI Vereniging stuurt hun specialisten naar Hardenberg om je bij te praten én al je vragen te beantwoorden zodat jij jouw klant nog beter kan informeren.

AMT - RAI Vereniging
16.30 - 17.15

Kennistheater 2: Snel laden of snelladen, tijd voor een laadpaal?

Het aanbod volledig elektrische en hybride-modellen bij autofabrikanten neemt al jaren toe, en ook is een stijging zichtbaar in het aantal verkochte EV’s in Nederland. Op (korte) termijn kun je dus ook EV’s en hybride voertuigen bij jou in het autobedrijf verwachten. Ben jij er al klaar voor? Heb je bijvoorbeeld een laadpaal? Waarom zou je die wel of niet moeten hebben? In deze kennissessie krijg je antwoord van Moobi. Het bedrijf heeft als doel jou te helpen bij je bedrijf en je businessmodel omvormen naar een futureproof plan.

Moobi
16.30 - 17.15

Kennistheater 3: Tips en tricks A/C compressor vervangen

Iedereen weet wel hoe een aircocompressor vervangen moet worden, maar waarom komen er dan toch zo veel terug voor garantie? 99,9% van deze garantieclaims worden vaak afgewezen op aantoonbare installatiefouten. Een juiste montage is van levensbelang voor de nieuwe compressor. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oliehoeveelheid? Welke olie zit in een Denso-compressor? Welke delen moeten er nog meer vervangen worden? Mag je een AC-systeem spoelen, en wanneer spoel je dan een A/Csysteem, en waarmee? Als grootste OEM ‘thermal’ toeleverancier, weet Denso als geen ander hoe hiermee om te gaan. Richard Groot van Denso Europe’s After Market Divisie praat je helemaal bij.

Denso - Richard Groot
16.30 - 17.15

Kennistheater 4: Do’s en don’ts van oliewissel aan automatische transmissies

ZF is een van de bekendste fabrikanten van transmissies. De klanten van ZF zijn veelal autofabrikanten, en daarmee zit het bedrijf dichtbij de bron en kennen de specialisten alle ins en outs van de transmissie. Tijdens deze kennissessie praat een ZF-specialist je helemaal bij over de do’s en don’ts van oliewissels aan automatische transmissies. Hoe werkt de modernste automatische transmissie en welke rol vervult olie hierin? Waarom is tijdig vervangen belangrijk? En hoe herken je bepaalde klachten?

ZF
18.30 - 19.15

Kennistheater 1: Ondernemen is topsport

Trainen, trainen en nog eens trainen. Vallen, opstaan, afzien, doorzetten, verliezen en toch overwinnen. Annelies Passchier is marathonschaatser en weet als geen ander hoeveel inspanning het kost om doelen te bereiken. Tijdens de Grip op je Autobedrijf-training motiveerde ze ondernemers om op te staan en niet te blijven liggen als het even tegenzit. Hoe? Ontdek wat je van de sport kan leren in deze actieve kennissessie ‘Ondernemen is topsport!’ Van je interne houding tot het belang van teamplay.

AMT - Annelies Passchier
18.30 - 19.15

Kennistheater 2: Is 3D-scannen en printen van onderdelen de toekomst?

Reproductie van onderdelen is een belangrijke mogelijkheid voor restaurateurs van oldtimers en historische voertuigen. Dat vergt tijd, maar nieuwe technieken bieden nieuwe mogelijkheden. En niet alleen voor oldtimers, maar ook voor de moderne auto, motorfiets of raceauto is de 3D-scantechniek van Second2New interessant. In deze presentatie staat 3D-scannen, 3Dengineering en 3D-reproductie centraal. Is de techniek geschikt voor zowel historische als moderne voertuigen?

ATC - Second2New
18.30 - 19.15

Kennistheater 3: Diagnose aan complexe datasystemen

GMTO geeft een kennissessie over diagnose aan complexe datasystemen. Dit wordt gedemonstreerd middels een live storing die met basiskennis, scopemetingen en voorbeeldsignalen nauwkeurig wordt uitgelegd. Hierdoor krijg je inzicht in hoe je complexe storingen oplost met slimme tools. Als ondernemer word je al snel duidelijk waarom het verstandig is de juiste kennis en tools in je autobedrijf te hebben. Een primeur is er ook: tijdens de kennissessie wordt gebruikgemaakt van de nieuwe streamermeting. Wat dat is? Kom het ontdekken!

GMTO
18.30 - 19.15

Kennistheater 4: Oorzaken van falende distributieketting

Wat kunnen oorzaken zijn van het falen van een distributieketting? Febi Benelux legt het je aan de hand van praktijkvoorbeelden van uiteenlopende motoren uit. Nieuw is het thema ‘Tritan-coating’, waarbij de kettingen met een speciaal procedé worden behandeld. Dit wordt meer en meer de standaard bij OEM, goed dus om daar meer van te weten. Natuurlijk bevat de presentatie tips en tricks en kun je al je vragen stellen.

Febi
19.30 - 20.15

Kennistheater 1: Inbound marketing, trek nieuwe klanten met content

Een overgroot deel van de consumenten (liefst 80%) gaat eerst online op zoek naar informatie over een product of dienst, alvorens zij tot aanschaf over gaan. Dit betekent dus dat er al een hele digitale reis is afgelegd voordat er uiteindelijk tot aanschaf wordt overgegaan. Het is dan ook cruciaal dat je gevonden wordt, bezoekers op je website graag een ‘lead’ willen worden en vervolgens doorgroeien naar een tevreden klant. Autosociaal ondersteunt al meer dan 750 bedrijven en is uitgegroeid tot dé online kennispartner van het autobedrijf. Hoe ga jij simpel aan de slag met inbound marketing? Krijg tips en tricks en start er morgen nog mee!

Autosociaal
19.30 - 20.15

Kennistheater 2: APK nu en in de toekomst

Kennispartner RDW geeft in deze kennissessie een update over de APK-regelgeving. Welke evaluaties op de laatste wijzigingen zijn er? APK-expert van de RDW Arthur van Lee kijkt tevens terug op de grootste wijzigingen, zoals de visuele controle van het roetfilter. Ook komen de ontwikkelingen rondom de deeltjesteller en afstelling van dimlichten aan bod. Blijf op de hoogte over de APK en de ontwikkelingen er omheen en mis deze kennissessie niet!

RDW - Arthur van Lee
19.30 - 20.15

Kennistheater 3: Tips en tricks A/C compressor  vervangen

Iedereen weet wel hoe een aircocompressor vervangen moet worden, maar waarom komen er dan toch zo veel terug voor garantie? 99,9% van deze garantieclaims worden vaak afgewezen op aantoonbare installatiefouten. Een juiste montage is van levensbelang voor de nieuwe compressor. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oliehoeveelheid? Welke olie zit in een Denso-compressor? Welke delen moeten er nog meer vervangen worden? Mag je een AC-systeem spoelen, en wanneer spoel je dan een A/Csysteem, en waarmee? Als grootste OEM ‘thermal’ toeleverancier, weet Denso als geen ander hoe hiermee om te gaan. Richard Groot van Denso Europe’s After Market Divisie praat je helemaal bij.

Denso
19.30 - 20.15

Kennistheater 4: Diagnosestellen aan turboactuatoren

Uit je diagnose blijkt dat de turboactuator defect is, en het blijkt ook nog een elektronisch geregelde te zij. Wat nu? Wat kan er intern defect raken en wat kunnen hiervan de oorzaken zijn? Hoe werkt zo’n turboactuator eigenlijk? Welke mogelijkheden heb je? En nog belangrijker: is het defect raken van de turboactuator de hoofdoorzaak, of is het een gevolgschade? Op al deze vragen gaat Bart Heimerink van ACtronics antwoord geven.

ACtronics
20.30 - 21.15

Kennistheater 1: De toekomst van onze autobranche

Jeroen Vertongen is op en top diagnosetechnicus, ondernemer en automotive futuroloog. Vorig jaar reisde hij met een klein gezelschap naar Silicon Valley en zag daar de ontwikkelingen in de automotive branche die er aan gaan komen. Vol inspiratie kwam hij terug, overtuigd van de veranderingen die de automotive branche ook in Europa staan te wachten. Wat is de toekomst van onze branche en de invloed daarvan op de werkplaats? Ontdek samen met Jeroen welke veranderingen er écht aan komen.

Jeroen Vertongen
20.30 - 21.15

Kennistheater 2: Vragen en antwoorden m.b.t. APK-regelgeving

Op 20 mei 2018 ging de nieuwe APK-regelgeving in. Is het roetfilter nog aanwezig? Staan de mistlampen goed? En gaan alle controlelampjes uit? Het zijn nieuwe werkzaamheden waar je mee te maken hebt. Maar waar loop je tegenaan in de praktijk met bijvoorbeeld die visuele roetfiltercontrole of afstelling van de mistlichten? In deze Vraag- en antwoordsessie worden alle via amt.nl ingediende vragen besproken én kun je je eigen vragen stellen.

AMT - RDW
20.30 - 21.15

Kennistheater 3: Fuel trims helpen bij diagnose

‘Wat geven de fuel trims aan?’ Het is een opvallend vaak gestelde vraag op het AMT Garageforum wanneer  storingscodes niet leiden tot de oorzaak van een probleem. Waarom is dat eigenlijk? Opvallend vaak leidt het antwoord op die vraag tot de oplossing. Marco van Wijk schreef in de rubriek Back to Basics het artikel ‘Fuel trims helpen bij diagnose’ in AMT 7/8 en presenteert de achtergrond van Fuel trims middels praktische voorbeelden en een live-simulatie. Hoe kunnen fuel trims jou helpen bij diagnose? Mis het niet!

AMT - Marco van Wijk
20.30 - 21.15

Kennistheater 4: Bandenklachten de baas

Een trilling in de band? Vreemde slijtage van het profiel? Hoe repareer je die lekke band goed? En hoe geef je eigenlijk een goed advies aan je klant als het op banden aankomt? Dagelijks kom je bandenproblemen tegen in de werkplaats, maar hoe beoordeel je zo’n probleem? Is het een productiefout, of is de klant zelf de oorzaak van die bult aan de bandwang? Experts van Apollo Vredestein geven je middels meegenomen banddefecten antwoord.

AMT - Apollo Vredestein

Opbouwdagen: zaterdag 13 oktober 2018 08:00 - 16.00 uur, maandag 15 oktober 2018 08:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 18 oktober 2018 22:15 - 00.00 uur, vrijdag 19 oktober 2018 07:00 - 14.00 uur

Actueel

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren, veelzijdig topteam van beursspecialisten buigt zich over uw deelname. Door hun veelzijdige achtergronden weten zij haarfijn hoe u een beurs organiseert die naadloos aansluit bij uw boodschap én uw doelgroep. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Samen halen we het maximale uit uw beursmoment.

Roy Mulder
Roy Mulder
Adviseur
+31 (0)523 - 289 819
Stuur mij een e-mail