Bandenklachten de baas

Een trilling in de band? Vreemde slijtage van het profiel? Hoe repareer je die lekke band goed? En hoe geef je eigenlijk een goed advies aan je klant als het op banden aankomt. Dagelijks kom je bandenproblemen tegen in de werkplaats, maar hoe beoordeel je zo’n probleem? Is het een productiefout, of is de klant zelf de oorzaak van die bult aan de bandwang? Experts van Apollo Vredestein geven je middels praktische voorbeelden antwoord.

Apollo Vredestein is Nederlands enige bandenfabrikant, Apollo Vredestein en stuurt zijn experts naar Auto Prof – AMT Live Hardenberg voor een zeer interessante Kennissessie.


Bij de afdeling Tyre Information Centre wordt gekeken naar ‘lastige garantiegevallen’. En daar komt heel veel voorbij. Van trillingen, schokbreuk of spanningsverlies, tot onregelmatige slijtage. Eerder tijdens de editie in Gorinchem toonde Michiel van Koeverden een hele reeks defecten en ging hij uitgebreid in op de oorzaken van bandenklachten.

Praktische voorbeelden

De Kennissessie is zeker niet alleen een presentatie. Nee, er komt een heel stapel met banden mee waar allemaal wel iets aan mankeert. Van Koeverden als voorbeeld een band met een defect en speelde de onschuldige klant: “Heb ik nog geen week geleden deze band bij jullie gekocht. En moet je nou kijken. Kan toch niet!. Is toch wel garantie hè?”

Tja, hoe reageer je dan? Die band is inderdaad stuk, terwijl het profiel nog 8 mm diep is, zijn de de wangen bijna compleet weg. “Blijf vragen stellen”, adviseert Van Koeverden. “Wat voor voertuig? Waarvoor gebruik je het? Wat vervoer je?” En zo blijkt het uiteindelijk om een ‘gebruikersfout’ te gaan.

Herken jij de oorzaak?

De specialisten van Apollo Vredestein nemen naar de Kennissessie tijdens Auto Prof – AMT Live in Hardenberg nieuwe voorbeelden mee. Ben jij bandenklachten de baas? De Kennissessie vind elke dag een keer plaats. 

Bestel nu je gratis e-tickets Voor Auto Prof - AMT Live Hardenberg. 

Bron: https://www.amt.nl/autoprof-amtlive