De do’s en dont’s van oliewissels aan automatische transmissies

Het aandeel van de automatische transmissie in het Nederlandse wagenpark neemt al jaren toe. Van de populaire dubbelkoppelingsautomaat als de DSG of EDC, tot de conventionele automaat met koppelomvormer. ZF is bekend om zijn uitmuntend schakelende automatische transmissies waar onder andere BMW gebruik van maakt. Maar hoe zit het met onderhoud? Is een oliewissel aanbevolen? En wat moet je vooral wel of niet doen?

ZF is een van de bekendste fabrikanten van transmissies. De klanten van ZF zijn veelal autofabrikanten en daarmee zit het bedrijf dichtbij de bron en kennen de specialisten alle ins en outs van de transmissie. Tijdens de Kennissessie van ZF tijdens Auto Prof – AMT Live Hardenberg praat een technisch specialist je helemaal bij over de do’s en dont’s van oliewissels aan automatische transmissies.

Do’s en dont’s van oliewissels

In een half uur leer je meer over de werking van de modernste automatische transmissies en welke rol de olie hierin vervuld. Waarom is tijdig vervangen belangrijk? Hoe herken je bepaalde klachten? 
Bestel nu je e-tickets, mis het niet en bezoek de ZF-Kennissessie tijdens een van de drie dagen in Evenementenhal Hardenberg. 

Bron: https://www.amt.nl/autoprof-amtlive