RDC digitaliseert het autobedrijf met slimme toepassingen

Velen kennen RDC als communicatieprovider en dataleverancier van het RDW. Echter naast applicaties zoals het vrijwaren, tenaamstellen en APK melden is zij vooral bezig het autobedrijf te helpen met nog beter te ondernemen. Digitalisering van een groot aantal processen in de werkplaats en showroom zijn dan ook zaken waar RDC zich mee bezighoudt.

Digitalisering van proefritten via de Proefritmanager app
Met de komst van de AVG sinds 25 mei zijn er onder meer strikte regels rondom het bewaren van NAW en kopieën van rijbewijzen. Het merendeel van de autobedrijven hebben proefritten vaak nog niet digitaal. Vaak is dit nog een ‘papieren rompslomp’. Met de komst van de Proefritmanager app worden klantgegevens digitaal opgeslagen (en worden AVG bewaartermijnen gehanteerd), zodat je niet continu door je map moet om klantgegevens te vernietigen. Doordat klantgegevens digitaal zijn, zijn ze ook direct te ontsluiten naar andere systemen, waarin je bijvoorbeeld de leadopvolging kunt doen. Het systeem heeft al bewezen dat het leidt tot een hogere conversie van proefritten.

De online marktplaats voor transport: Transauction
Naast digitalisering van proefritten helpt RDC ook om transport van voertuigen efficiënter in te kopen. Transauction is een online platvorm die vraag naar transport van garagebedrijven, dealers en de ruimte die transporteurs hebben bij elkaar brengt. Via dit online platform kunt u zelf opgeven op welke dag het voertuig verplaatst moet worden, wat het maximaal mag kosten, waarna transporteurs de opdracht kunnen accepteren en er mét verzekering en zonder gedoe, geleverd wordt. 

Racesimulator
Bezoek de stand van RDC om zelf te ervaren hoe RDC het autobedrijf helpt beter te ondernemen. Kom racen en win leuke prijzen! 
Bestel nu je e-tickets en bezoek RDC op stand 215