Kettingdistributie – Hoe schade voorkomen?

Febi Benelux specialist Stijn Thys duikt op Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019 in zijn kennissessie dieper in de kettingdistributie. De focus dit keer ligt op het voorkomen van gevolgschade. Welke factoren hebben invloed op een goede werking van de distributieketting?

De Bilsteingroup is specialist in de aftermarket als het op kettingdistributie aankomt. Met de merken febi en Blue Print bieden ze meer dan 350 kettingsets aan. Eveneens zijn verschillende onderdelen en aanbouwdelen apart verkrijgbaar in het gamma. De expertise die de Bilsteingroup heeft opgebouwd in eigen productie en door samenwerking met de belangrijkste OE-fabrikanten, willen ze graag in een kennissessie delen.

Falende kettingdistributie

In deze half-uur-durende sessie gaat Stijn Thys samen met je op zoek naar de oorzaken van rek en slijtage van de distributieketting. Diverse motortypes komen aan bod, waaronder ook kritische motor waar montagefouten snel gemaakt zijn. Stijn: “We willen graag de werkplaatsen bewust maken op de factoren die invloed hebben op een goede werking van de kettingdistributie en uitval voorkomen.” Kortom, een leerzame en praktische sessie.

 

Bezoek Auto Prof AMT Live! Bestel nu je gratis e-tickets

Bekijk de overige kennissessies
 

Bron: https://www.amt.nl/autoprof-amtlive