Werkplaats van de Toekomst

Hoe ziet het autobedrijf, en in het bijzonder de werkplaats, eruit in 2040? Onderhoud je dan alleen nog elektrische auto’s? Heb je nog hetzelfde aantal monteurs in dienst? Welke werkzaamheden voeren zij dan uit? En in welke apparatuur moet jeinvesteren? Zomaar enkele vragen die naar boven komen én waar je antwoord op krijgt in Gorinchem!

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar dat de wereld er in 2040 anders uitziet, staat vast. Of je daar nu naar uitkijkt of er juist tegen opziet, meegaan met de ontwikkelingen is cruciaal. BOVAG, Innovam, OOMT en RAI Vereniging hebben daarom de handen ineengeslagen en een intensieve studie gedaan: welke veranderingen gaan zich voordoen en wat zijn de gevolgen voor het autobedrijf?

Op basis van deze studie konden de onderzoekers concluderen dat een vijftal ontwikkelingen zorgt voor veranderingen waar ieder autobedrijf zeker mee te maken krijgt. De mate waarin klanten ontvankelijk zijn voor trends en het aantal nieuwe toetreders bepalen het tempo en de exacte impact van deze veranderingen. Dit is uitgewerkt in vier scenario’s of ‘werelden’.

Visie is hierbij bepalend en het voorbereiden van bedrijf, medewerkers en opleidingen kost tijd. Vanuit Stichting Mobiliteitsleren (SML) nemen de sprekers Erik van ’t Hof en Bram Wolf je op hoofdlijnen in mee, zodat je je later in de scenario’s kan verdiepen om je voor te sorteren op de toekomst. Want 2040 begint vandaag!

 

Bezoek de kennissessie tijdens Auto Prof - AMT Live en bestel nu je kaarten