Kennissessie: Is jouw werkplaats klaar voor hybride & EV?

De hybride komt al zo nu en dan, of misschien al best vaak, voor in de gemiddelde werkplaats van het autobedrijf. Maar weet je er ook raad mee? Nog lang niet iedereen blijkt op de hoogte van wat je wel of niet aan een hybride of EV mag doen. En aan welke regels moet je voldoen? Tech360 geeft antwoord in een kennissessie.

Er zweven nog heel wat vraagtekens in de lucht bij menig ondernemer en technicus als het gaat om hybride of elektrische voertuigen (EV). Een ding is zeker, je krijgt deze auto’s steeds vaker in je werkplaats want mondjesmaat neemt het aantal verkopen toe. Ja, je kunt ze de deur wijzen, maar dan laat je omzet liggen. En eigenlijk is zo heel spannend de techniek van een hybride of EV niet. Tijd dus om wat drempelvrees weg te nemen.

Tijdens deze kennissessie van Tech360 krijg je antwoord op veel voorkomende vragen uit de werkplaatspraktijk. Wat mag je wel en wat mag je niet doen met een hybride of EV? Kan je als technicus onder spanning komen te staan als je niet oplet, en wat zijn de verdere gevaren?

Werken aan Hoog Voltage-systemen (HV) vergt daarnaast ook de juiste tools. Welke equipment heb je nodig? Aan welke regels moet je voldoen, en hoe stel je diagnose aan het HV-systeem? Van geschikt gereedschap tot het ‘afzetten’ van een auto met een koord. Iedereen weet dat het nodig is, maar hoe zit het echt?

Bezoek de kennissessie van Tech360! Bestel nu je kaarten