Overzicht demonstraties en primeurs

Leren doe je veel in de kennissessies, maar op de beursvloer is ook genoeg te beleven. We vroegen aan de partners welke demonstratie of wedstrijd zij verzorgen. Hieronder een beknopt overzicht.

Banden
Van den Ban Autobanden toont het brede assortiment Novex-banden en het bedrijf is op naar enthousiaste, nieuwe Novex-dealers. Bewonder meteen de 850 pk sterke Nissan 350Z van Tom Coronel. Bij Reedijk Banden Import ligt de focus op de merken Maxxis en General Tire. Een primeur is de nieuwe Maxxis Victra Sport 5-band. Op de stand zie je tevens exclusieve beelden van Dakar, en... Tim Coronel maakt zijn opwachting gedurende de beursdagen.

Software
CSW levert garagesoftware en je vraagt er een gratis demo van het AutomaaT-softwarepakket aan. Tevens maak je kans op een powerbank. En ben je SnelStart-gebruiker? CSW heeft een speciaal aanbod voor overstappers. Meer ontwikkelingen in software voor het autobedrijf vind je bij Gaston Software. Ook dit systeem kent vele koppelingen, werkt in de cloud en is nu, naast VWE, gekoppeld met RDC voor het keuren en de online kilometerregistratie. Ook hier is er toegang tot HaynesPro. Panas levert integrale telefonie door bij een binnenkomend gesprek alle klantgegevens te tonen. Op de stand van Panas kun je een demonstratie volgen van hoe klanten dit beleven en hoeveel makkelijker en gebruiksvriendelijker het systeem van Panas is.

Equipment
Fuchs demonstreert veel Hunter-equipment. Van bandenwisselapparatuur tot een profieldieptemeter. Een primeur is de nieuwe Hunter Quick Check Drive. Zonder tussenkomst van een monteur meet het systeem de wielstanden van een voertuig en vergelijkt deze met de fabrieksspecificaties. Zeker het bekijken waard.

Kabelreparatie
Bij Buren Hallum Automaterialen ontdek je alles over vervangingsonderdelen van de Italiaanse merken, maar het grote aanbod kabelreparatiesets en stekkers verdient extra aandacht. Het bespaart veel montagetijd en dus geld voor de klant. 

Elektronicarevisie
Bekijk de unieke testcast bij ACtronics en doe mee aan de ‘Escape Box’ op de stand. Er zijn mooie prijzen te winnen. Ook zijn veel onderdelen te zien waar vaak defecten aan gevonden worden.

Smeermiddelen en AdBlue
Bij Den Hartog, leverancier van smeerolie en motorbrandstoffen, ontdek je het Bag-in-Box-rek. Zes verschillende soorten olie op één vierkante meter. Ontdek meteen de sfeer van een Mobil 1-garage. Bij Hans de Baat Olieproducten ligt de focus op AdBlue. Het bedrijf toont het unieke productieproces van AdBlue van goede kwaliteit. Natuurlijk komen ook de leveringsmogelijkheden aan bod.

Diagnose
Leverancier van diagnoseapparatuur DiagnosES neemt meerdere primeurs mee naar Gorinchem. Zo ontdek je de nieuwe tester van Autologic, de Drive Pro. Voorzien van ‘near-dealer-level’-software en klaar voor Pass-thru. Bekijk ook de iTester. In enkele minuten zie je of en welke cilinder lekkage heeft. Nog meer weten over diagnosetools en mogelijkheden? Loop zeker even langs bij andere partners als GMTO, Snap-on en vele andere bekende leveranciers van diagnosetools.

Gereedschappen
KS Tools neemt probleemoplossers in de werkplaats mee naar Auto Prof – AMT Live. Van speciaalgereedschap tot losse gereedschappen. Er vinden demonstraties plaats met de hydraulische verenspanner, push en pull-gereedschap en omschakelbare videoscope. Ontdek bij Beta niet alleen de gereedschappen van het merk, maar ook de nieuwste gereedschapswagen C33 en startbooster. En ben jij op zoek naar een specifieke oplossing voor een (de)montageprobleem? Ga in gesprek met de specialisten van Beta. Doe daarnaast mee aan de prijsvraag en win de nieuwe 1972/12 accuboor-/schroefmachine!

Onderdelen
Distrigo is het merk van de groep dat een compleet automotive onderdelengamma voor alle merken distribueert, onder andere voor Eurorepar. Met dat label biedt Groupe PSA in meer dan veertig productgroepen onderdelen voor onderhoud en reparatie aan.
Febi Bilstein daarentegen zoomt in Gorinchem meer in op vervangingsdelen voor distributiesets. Ontdek zelf hoe listig juiste montage kan zijn bij diverse motoren Daarnaast is er aandacht voor stuuren ophangingsdelen en levert het bedrijf onder de naam Blue Print een compleet aanbod aan ruitenwissers en koppelingen.
Bij ZF ontdek je alles omtrent transmissies en zie je diverse componenten voor de autosport of als upgrade voor straatauto’s. 

Motorvervuiling
Ook op het gebied van het aanpakken van motorvervuiling vind je diverse specialisten op Auto Prof – AMT Live. Zo toont High-Tec Specialty samen met Olieservice Zuid de kracht van hun samenwerking. Middels video’s laat men praktijkvoorbeelden van aanpak van motorvervuiling zien. Een primeur is de Inlet Carbon Cleaner. “Sneller, efficiënter en milieuvriendelijker”, aldus High-Tec Specialty.

Schadeherstel
ChipsAway is een franchiseorganisatie, gespecialiseerd in spotrepair. Het bedrijf leidt schadeherstellers op, die vervolgens zelfstandig, in hun eigen regio, aan de slag gaan. Ontdek het concept, bekijk de speciale, gepatenteerde verf en de diverse voorbewerkte
auto-onderdelen. Bij Equipment Group Holland kun je in gesprek over hoe het rendement in schadeherstel te verbeteren is. Maak er tevens kennis met Virtueel Spuiten en test je spuitkunsten. En heb je altijd al eens willen lassen, of je laskwaliteiten laten beoordelen? Onder begeleiding van een professional ga je aan de slag. Tevens maak je kans op een Migatronic Focus MIG-lasapparaat t.v.w. € 660,-.
Bij Berner draait het juist om de nieuwste lijmen. Test ze zelf, waaronder de Plast-O-Fix kunststofherstellijm en Duo-Fix Flexlijm. Deze nieuwe 2-componentenlijm hecht binnen 60 seconden op metaal, is tril- en schokbestendig en blijft elastisch. Daarnaast ontdek je op de stand hoe je veilig werkt met chemische middelen en waar Berner je ondersteunt.

Carrière
OOMT, het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de mobiliteitsbranche, focust zich op duurzaam inzetbaar blijven voor de branche. Op de stand kun je met allerlei vragen terecht bij de OOMT Servicedesk. Ook leuk: op de stand kun je meebouwen aan een Lego-Bugatti Chiron!
Bij TAC Academy ontdek je daarnaast het grote trainingsaanbod, van carwrappen tot uitlijnen.

Het AMT Kennisplein
Je kunt er niet omheen: vier grote opblaasbare iglo’s vormen de kennistheaters waar je volop nieuwe kennis kan tanken. Tussen de vier theaters staat het AMT Kennisplein. Ook hier is veel te beleven. 

In gesprek met de sprekers
Ontmoet op het AMT Kennisplein de sprekers van de kennissessies om nog eens na te praten over het betreffende onderwerp. En dat onder het genot van een hapje en drankje aan een van de vele tafels.

Spar met de AMT-redactie
AMT verbindt automotive professionals, en dat doet de AMT-redactie dan ook graag zo goed mogelijk. Heb jij tips voor de redactie? Over welke onderwerpen zou jij meer wilen lezen? Wat moet de redactie uitzoeken voor je? Of heb je juist een heel mooi bedrijf waar we zéker eens een reportage moeten komen maken? We horen het graag. Ook kun je hier terecht met al je vragen over de AMT-producten. Van AMT Garageforum en AMT Reparatiewijzer tot Facebook, Instagram of onze evenementen.

Raad het onderdeel en win een PS4!
Bij AMT hangt voor iedereen een goodiebag klaar om energie op te doen, en doe meteen mee aan de AMT Blackbox-actie. Herken jij de vijf autotechnische onderdelen door alleen te voelen? Onder alle goede inzenders verloot AMT een Playstation 4 incl. F1-game! En ben je AMT-abonnee? Vergeet niet je cadeautje op te halen op de stand. Exclusief voor abonnees en op = op.