3D-printen in de werkplaats

Ford, Volkswagen, vele F1-teams maar ook andere fabrikanten maken gebruik van 3D-printers van Ultimaker. Het bedrijf startte officieel in 2011 in Geldermalsen en is in korte tijd gegroeid tot wereldwijd toonaangevend bedrijf als het gaat om 3D-printen. De techniek is inmiddels zo toegankelijk en betrouwbaar geworden dat een 3D-printer zomaar een onmisbaar gereedschap kan worden in jouw werkplaats.

Waar het allemaal begon met een kleine 3D-printer voor de consument, werken de grootste (auto)fabrikanten zoals Volkswagen en Ford nu dagelijks met de professionele 3D-printers van Ultimaker in de R&D en assemblage. Onlangs presenteerde Ultimaker een samenwerking met Ford, waar op de productielijn de medewerkers hun gereedschappen zelf kunnen aanpassen. Een net wat betere pasvorm van dat stuk gereedschap bijvoorbeeld is zo klaar.

Print je je eigen tool in de toekomst?

Tijdens Auto Prof – AMT Live in Gorinchem vertellen specialisten van deze ‘parel in het Nederlandse start-up-landschap’ je alles over de techniek van 3D-printen. Maar ook hoe andere (auto)fabrikanten ermee werken. Van de techneut die het thuis voor de hobby had, maar toch de R&D-afdeling wakker schudde over de mogelijkheden van 3D-printen. En hoe ziet Ultimaker de toekomst binnen de werkplaats van het autobedrijf?

De kennissessie start elke dag om 20.30 uur in Kennisdome-D. Bestel nu je e-tickets