Bouw Compleet Hardenberg 2017

Een compleet overzicht van de bouwbranche

Op 10, 11 en 12 oktober 2017 vindt Bouw Compleet plaats in Evenementenhal Hardenberg. Drie dagen van 14:00 uur tot 22:00 uur informeren en inspireren ruim 250 gerenommeerde bedrijven uit alle lagen van de bouwbranche u. Zij presenteren u de nieuwste producten, trends en uitdagingen van de branche. Als bezoeker ontmoet u een diverse groep vakgenoten: van aannemers en architecten tot uitvoerders en woningbouwverenigingen. Een kans om bij te praten, de nieuwste marktinnovaties te verkennen en een fundament te leggen voor duurzame zakenrelaties. Tijdens Bouw Compleet worden diverse activiteiten georganiseerd. Van productpresentaties, kennissessies tot lezingen. Houd deze site in de gaten voor de laatste updates van het programma.

De voorlopige deelnemerslijst  en plattegrond vindt u hieronder

 

Hieronder vindt u de statistieken en ervaringen van de bezoekers en exposanten tijdens Bouw Compleet Hardenberg 2016

 Bekijk nu de aftermovie van de beurscombinatie Bouw Compleet, S.G.A. Vakdagen en Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg 2016

 

20 jaar ervaring
Bouw Compleet bestaat dit jaar 20 edities en is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar de complete bouwbranche samen komt. De beurs heeft twintig jaar ervaring op het gebied van organiseren, ontmoeten & ontzorgen. Kortom mis de beurs niet, deze jubileumeditie krijgt een extra feestelijk tintje!

Enige bouwbeurs in Noordoost- Nederland
Al jarenlang is Bouw Compleet de belangrijkste bouwbeurs van Noordoost-Nederland. Maar nu is het ook de enige bouw vakbeurs van Noordoost-Nederland. Maak gebruik van de laatste gelegenheid in 2017 om in aanraking te komen met  de  laatste trends, producten en innovaties van ruim 200 exposanten!

Hot Topics uit de bouwbranche
In samenwerking met Bouwend Nederland is er onder alle lagen van de bouwbranche uitvoerig onderzoek gedaan. Hierbij is gekeken in welke onderwerpen de bouwprofessional in het algemeen en de Bouw Compleet bezoeker in het bijzonder interesse heeft. De belangrijkste resultaten oftewel de ‘hot topics’ zijn: duurzaamheid, automatisering, maatschappelijk verantwoord ondernemen, ketensamenwerking, ontgroening en vergrijzing. De beursorganisatie gaat deze thema’s op een passende manier invulling geven en presenteren tijdens de aankomende editie van Bouw Compleet. 

Combinatiebeurs
Bouw Compleet Hardenberg wordt deze editie gehouden in combinatie met S.G.A. Vakdagen. Door deze combinatie kunt u uw tijd efficiënter indelen en een groter beursoppervlak bezoeken met meer diversiteit en een completer aanbod.

Kennispartner              Mediapartner

   

Ook deze editie is BouwTotaal mediapartner van Bouw Compleet zij verzorgen tevens de beursspecial. 

Aanvullende beursinformatie

Wie wint de Innovation Award of de Participation Award 2017?

De Innovation Award is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan de exposant die op zijn stand het meest innovatieve en bijzondere product presenteert. U kunt via de must-see route alle deelnemende innovaties bekijken en één stem uitbrengen.

De Participation Award is voor de exposant die het meest uit zijn beursdeelname probeert te halen. Door goed voorbereid naar de beurs te komen, deel te nemen aan de uitnodigingsservice, een mooie stand te presenteren en proactief standpersoneel in te zetten etc. Voor deze award geldt dat elke exposant tijdens de beurs beoordeeld wordt door een vakkundige jury. De winnaars worden bekend gemaakt op de laatste beursdag.

De deelnemers aan de Innovation Award worden op de website bekend gemaakt.
Houd deze site in de gaten en bedenk op wie u gaat stemmen!

 

 

DRB Combi-Event

Tijdens Bouw Compleet treft u zowel nieuwe partijen als bekende gezichten. Zo zijn onder andere exposanten Van Buuren, Raadsma en Van Dijk weer aanwezig. Zij organiseren het jaarlijks terugkerende DRB Combi-Event op de beursvloer van Bouw Compleet. Deze drie groothandelaren in ijzerwaren, gereedschappen en bouwbeslag, brengen u als eindgebruiker in contact met vooraanstaande leveranciers en fabrikanten in de wereld van de bouw. Tijdens het DRB Combi-Event zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden. Meer informatie over de activiteiten treft u op de website van het DRB Combi-Event

      

Exposantenprofiel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 10 oktober 2017 14.00 - 22.00 uur
15.00 - 17.30

Pitch & Match door Pioneering

Op het gebied van duurzaamheid in de bouw zijn er diverse innovatieve producten beschikbaar die niet bij het grote publiek bekend zijn en juist een interessante en alternatieve oplossing bieden voor toekomstbestendige gebouwen. De werkplaats Noord-West Overijssel van Stichting Pioneering organiseert op 10 oktober, tijdens de bouwbeurs Hardenberg, een Pitch & Match op het gebied van:

Innovatieve materialen en producten

Bedrijven en leveranciers tonen de deelnemers door middel van pitches hun noviteiten en beantwoorden graag uw vragen over deze producten.

15.00 uur: welkom en korte toelichting nieuwe Pioneering projecten.
15.20 uur: presentatie duurzaamheid en energieneutraal. Nieuwbouw moet vanaf 1 januari 2020 bijna energieneutraal zijn. Hoe realiseert u energieneutrale gebouwen waarin het aangenaam leven is?
15.40 uur: pitches 'Noviteiten op het gebied van duurzame producten. Diverse noviteiten op het gebied van duurzaamheid in de woningbouw worden toegelicht. Dit zijn veelbelovende noviteiten die marktrijp zijn maar nog niet landelijke bekendheid hebben.
16.20: terugkijk op de sessie met mogelijke match.
16.30: netwerkborrel, napraten en verbinden van kennis, vraag en aanbod.
17.30: einde

Locatie: kennistheater 1

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via deze link

 

 

Stichting Pioneering - duurzaamheid - innovaties
15.30 - 16.15

Bewoners laten meepraten? Natuurlijk!

Steeds vaker willen en kunnen inwoners meepraten over oplossingen in hun straat, wijk, buurt of stad. De overheid lijkt meer en meer bereid om ideeën van buiten naar binnen te halen en dringt er bij aannemers op aan om dat als uitvoerende partij ook te doen. Het verwachte aantal meepraters blijkt soms een struikelblok: veel meepraters betekent veel informatie, en meepraten lijkt voor sommigen een uitnodiging om onbegrensd te kunnen mopperen. En als we ergens geen zin in hebben… Bewonersparticipatie toepassen vraagt een zorgvuldige aanpak: in welke projectfase past u participatie toe, welke handige offline en online middelen zet u daarbij in en hoe kunt u zich goed voorbereiden op de grote hoeveelheid kennis en/of informatie die van buiten naar binnen komt?

Esther Pastoors & Karin Rullmann van Non Babylon laten u zien dat samenwerken met inwoners een positieve boost geeft aan uw project. Het enige dat u hiervoor nodig hebt is een creatieve, efficiënte aanpak en een gezonde attitude. Het aantal meepraters is dan geen bedreiging maar een uitdaging! Kom naar de workshop en laat je inspireren!

Locatie: kennistheater 2

 

Non Babylon - Omgevingsmanagement
16.45 - 17.15

Digitale kansen in de bouw

Pieter Breuker van PRO4ALL praat u bij over de belangrijkste digitale mogelijkheden die u kunt aangrijpen om het bouwproces efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Uit praktijk blijkt dat veel bedrijven hier nog een mooie slag in kunnen maken. 

Locatie: kennistheater 2

PRO4ALL - Automatisering
18.00 - 18.30

Mogelijkheden van Bouw Informatie Modellering (BIM)

BIM4ALL belicht iedere beursdag een thema dat gerelateerd is met Bouw Informatie Modellering (BIM). Denk bijvoorbeeld aan: ‘hoe u een BIM-proces optimaal kunt managen’. Met als doel een hoger rendement te kunnen behalen uit 3D BIM-Modellen en het reduceren van fouten en faalkosten tijdens de bouw. BIM4ALL optimaliseert processen van bouwprojecten, reduceert bouwfouten en brengt de bouwkosten omlaag. Dit doen zij op basis van de kennis en ervaring met de werkmethodiek (BIM). 

Locatie: kennistheater 1

BIM4ALL - BIM
19.00 - 19.45

Bewoners laten meepraten? Natuurlijk!

Esther Pastoors & Karin Rullmann van Non Babylon laten u zien dat samenwerken met inwoners een positieve boost geeft aan uw project. Het enige dat u hiervoor nodig hebt is een creatieve, efficiënte aanpak en een gezonde attitude. Het aantal meepraters is dan geen bedreiging maar een uitdaging! Kom naar de workshop en laat je inspireren!

Locatie: kennistheater 2

 

Workshop - Non Babylon
19.00 - 19.45

Arbeidsrecht in de praktijk

Mayra Schoolen van Bouwend Nederland (regio Oost) gaat in op de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en hoe deze wordt toegepast in de praktijk. 

Locatie: kennistheater 1

Bouwend Nederland - Wet- en regelgeving
20.45 - 21.15

Digitale kansen in de bouw

Pieter Breuker van PRO4ALL praat u bij over de belangrijkste digitale mogelijkheden die u kunt aangrijpen om het bouwproces efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Uit praktijk blijkt dat veel bedrijven hier nog een mooie slag in kunnen maken. 

Locatie: kennistheater 2

PRO4ALL - Automatisering
Dag 2   woensdag 11 oktober 2017 14.00 - 22.00 uur
15.00 - 17.00

Laat u bijpraten over Circulair Bouwen

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een indruk van de laatste stand van zaken op het gebied van Circulair bouwen. In de presentatie zal worden uitgelegd welke noodzaak er is voor Nederland om in 2050 circulair te zijn (doelstelling overheid). Thema’s hierbij zijn de explosieve vraag naar grondstoffen, de afhankelijkheid van andere landen en de samenhang met het klimaat. Ook zal er worden ingegaan op wat Circulair Bouwen nu eigenlijk betekent, zoals het duurzaam ontwerpen, ontwikkelen, gebruiken, beheren en demonteren.

Stichting Pioneering heeft zich tot doel gesteld om Circulair Bouwen in Oost Overijssel te stimuleren. Dit gebeurt door in Oost-Nederland in co-creatie projecten uit te voeren met bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en onderwijs. Met deze projecten worden breed stappen gezet in de richting van de circulaire economie en hierbij wordt kennis ontwikkeld en gedeeld. Op 11 oktober geven drie ontwikkelaars / bouwers een inkijk in hun business case. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende vormen van eigenaarschap waaronder huur, lease en terugname van producten en bouwdelen of gebouwen. 

Locatie: kennistheater 1

    

Stichting Pioneering - Circulair Bouwen
15.30 - 16.15

Bewoners laten meepraten? Natuurlijk!

Steeds vaker willen en kunnen inwoners meepraten over oplossingen in hun straat, wijk, buurt of stad. De overheid lijkt meer en meer bereid om ideeën van buiten naar binnen te halen en dringt er bij aannemers op aan om dat als uitvoerende partij ook te doen. Het verwachte aantal meepraters blijkt soms een struikelblok: veel meepraters betekent veel informatie, en meepraten lijkt voor sommigen een uitnodiging om onbegrensd te kunnen mopperen. En als we ergens geen zin in hebben… Bewonersparticipatie toepassen vraagt een zorgvuldige aanpak: in welke projectfase past u participatie toe, welke handige offline en online middelen zet u daarbij in en hoe kunt u zich goed voorbereiden op de grote hoeveelheid kennis en/of informatie die van buiten naar binnen komt?

Esther Pastoors & Karin Rullmann van Non Babylon laten u zien dat samenwerken met inwoners een positieve boost geeft aan uw project. Het enige dat u hiervoor nodig hebt is een creatieve, efficiënte aanpak en een gezonde attitude. Het aantal meepraters is dan geen bedreiging maar een uitdaging! Kom naar de workshop en laat je inspireren!

Locatie: kennistheater 2

 

Non Babylon - Omgevingsmanagement
16.45 - 17.15

Digitale kansen in de bouw

Pieter Breuker van PRO4ALL praat u bij over de belangrijkste digitale mogelijkheden die u kunt aangrijpen om het bouwproces efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Uit praktijk blijkt dat veel bedrijven hier nog een mooie slag in kunnen maken. 

Locatie: kennistheater 2

PRO4ALL - Automatisering
17.30 - 19.00

Cybersecurity gericht op MKB

Joppe Duindam van Bouwend Nederland praat u bij over cybersecurity gericht op het MKB, waar wordt ingegaan op vragen als: Hoe gaan cybercriminelen te werk? Welk risico loopt uw bedrijf. Wat kunt u doen om u te wapenen tegen cybercriminaliteit. 

Locatie: kennistheater 1

Bouwen Nederland - Cybersecurity
18.00 - 18.45

Hoe futureproof bent u?

Tjeerd Willem Hobma van Volandis daagt u uit met de vraag: ‘Hoe futureproof bent u’. Hoe zorgt u ervoor dat u kunt blijven werken, zolang u zelf wilt. Is uw werkplek veilig? Heeft u plezier in uw werk? Heeft u een plan totdat u met pensioen gaat? Laat u bij bijpraten en verassen hoe u van de voorzieningen in uw sector kunt profiteren.

Locatie: kennistheater 2

Volandis - Duurzame inzetbaarheid
19.00 - 19.30

Mogelijkheden van Bouw Informatie Modellering (BIM)

BIM4ALL belicht iedere beursdag een thema dat gerelateerd is met Bouw Informatie Modellering (BIM). Denk bijvoorbeeld aan: ‘hoe u een BIM-proces optimaal kunt managen’. Met als doel een hoger rendement te kunnen behalen uit 3D BIM-Modellen en het reduceren van fouten en faalkosten tijdens de bouw. BIM4ALL optimaliseert processen van bouwprojecten, reduceert bouwfouten en brengt de bouwkosten omlaag. Dit doen zij op basis van de kennis en ervaring met de werkmethodiek (BIM). 

Locatie: kennistheater 2

BIM4ALL - BIM
19.30 - 20.30

De invloed van RobotArchitectuur 

Wessel van Beerendonk van Studio RAP vertelt u alles over RobotArchitectuur. Zij nemen u mee in innovaties op het gebied van robotica en wat dit voor invloed heeft op de hedendaagse architectuur en bouwproces. Denk aan 3d-betonprinting, complexe houtconstructies en nog veel meer. Aan de hand van gerealiseerde projecten krijgt u een kijkje in de keuken van dit award-winning architectenbureau.

Locatie: kennistheater 1

Studio RAP - Robotisering
19.45 - 20.30

Bewoners laten meepraten? Natuurlijk!

Esther Pastoors & Karin Rullmann van Non Babylon laten u zien dat samenwerken met inwoners een positieve boost geeft aan uw project. Het enige dat u hiervoor nodig hebt is een creatieve, efficiënte aanpak en een gezonde attitude. Het aantal meepraters is dan geen bedreiging maar een uitdaging! Kom naar de workshop en laat je inspireren!

Locatie: kennistheater 2

 

Non Babylon - Omgevingsmanagement
20.15 - 20.45

Digitale kansen in de bouw

Pieter Breuker van PRO4ALL praat u bij over de belangrijkste digitale mogelijkheden die u kunt aangrijpen om het bouwproces efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Uit praktijk blijkt dat veel bedrijven hier nog een mooie slag in kunnen maken. 

Locatie: kennistheater 2

PRO4All - Automatisering
Dag 3   donderdag 12 oktober 2017 14.00 - 22.00 uur
15.00 - 15.30

Bewoners laten meepraten? Natuurlijk!

Steeds vaker willen en kunnen inwoners meepraten over oplossingen in hun straat, wijk, buurt of stad. De overheid lijkt meer en meer bereid om ideeën van buiten naar binnen te halen en dringt er bij aannemers op aan om dat als uitvoerende partij ook te doen. Het verwachte aantal meepraters blijkt soms een struikelblok: veel meepraters betekent veel informatie, en meepraten lijkt voor sommigen een uitnodiging om onbegrensd te kunnen mopperen. En als we ergens geen zin in hebben… Bewonersparticipatie toepassen vraagt een zorgvuldige aanpak: in welke projectfase past u participatie toe, welke handige offline en online middelen zet u daarbij in en hoe kunt u zich goed voorbereiden op de grote hoeveelheid kennis en/of informatie die van buiten naar binnen komt?

Esther Pastoors & Karin Rullmann van Non Babylon laten u zien dat samenwerken met inwoners een positieve boost geeft aan uw project. Het enige dat u hiervoor nodig hebt is een creatieve, efficiënte aanpak en een gezonde attitude. Het aantal meepraters is dan geen bedreiging maar een uitdaging! Kom naar de workshop en laat je inspireren!

Locatie: kennistheater 1

Non Babylon - Omgevingsmanagement
16.00 - 16.30

Digitale kansen in de bouw

Pieter Breuker van PRO4ALL praat u bij over de belangrijkste digitale mogelijkheden die u kunt aangrijpen om het bouwproces efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Uit praktijk blijkt dat veel bedrijven hier nog een mooie slag in kunnen maken. 

Locatie: kennistheater 1

PRO4ALL - Automatisering
18.30 - 19.00

Mogelijkheden van Bouw Informatie Modellering (BIM)

BIM4ALL belicht iedere beursdag een thema dat gerelateerd is met Bouw Informatie Modellering (BIM). Denk bijvoorbeeld aan: ‘hoe u een BIM-proces optimaal kunt managen’. Met als doel een hoger rendement te kunnen behalen uit 3D BIM-Modellen en het reduceren van fouten en faalkosten tijdens de bouw. BIM4ALL optimaliseert processen van bouwprojecten, reduceert bouwfouten en brengt de bouwkosten omlaag. Dit doen zij op basis van de kennis en ervaring met de werkmethodiek (BIM). 

Locatie: kennistheater 1

BIM4ALL - BIM
19.30 - 20.15

Bewoners laten meepraten? Natuurlijk!

Esther Pastoors & Karin Rullmann van Non Babylon laten u zien dat samenwerken met inwoners een positieve boost geeft aan uw project. Het enige dat u hiervoor nodig hebt is een creatieve, efficiënte aanpak en een gezonde attitude. Het aantal meepraters is dan geen bedreiging maar een uitdaging! Kom naar de workshop en laat je inspireren!

Locatie: kennistheater 1

 

Non Babylon - Omgevingsmanagement
20.30 - 21.00

Digitale kansen in de bouw

Pieter Breuker van PRO4ALL praat u bij over de belangrijkste digitale mogelijkheden die u kunt aangrijpen om het bouwproces efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Uit praktijk blijkt dat veel bedrijven hier nog een mooie slag in kunnen maken. 

Locatie: kennistheater 1

PRO4All - Automatisering

Actueel

Sfeerimpressie Bouw Compleet | S.G.A. Vakdagen | Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg 2016

Bouw Compleet Hardenberg 2017

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
  • Entree voor 2 personen
  • Catering geheel verzorgd
  • Gratis parkeren
  • Evenementenhal App

Heeft u vragen over deze beurs?