Inkomen bij ziekte of ongeval: AOV Bouw

In hal 3, de Bouwerij, vindt u diverse aannemers en bedrijven die hun bedrijf presenteren terwijl u geniet van diverse optredens en entertainment. Een van deze bedrijven is Zelfstandigen Bouw. Zij zijn er voor alle zzp'ers in de bouw, hout en techniek. Op Bouw Compleet vertellen ze u meer over AOV Bouw!

Inkomen bij ziekte of ongeval: AOV Bouw
Als ZZP’er in de bouw kiest u voor vrijheid en het inkomen dat daar bij hoort. Maar hoe betaalt u uw rekeningen als u ziek wordt of een ongeluk krijgt? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet voor iedereen een optie. Via AOV Bouw vormt u samen met andere zzp’ers een groep die elkaar helpt. Wie langdurig ziek is krijgt schenkingen van de andere deelnemers. Er zijn geen kleine lettertjes en geen uitsluitingen op basis van medisch verleden of leeftijd.

Verzekeren tegen inkomensverlies wanneer u niet meer kunt werken is erg belangrijk voor ondernemers, maar helaas niet voor iedereen een haalbare kaart. De torenhoge premies van verzekeraars zijn meestal onbetaalbaar en sluiten bestaande medische problemen uit van de verzekering. En bij de meeste bent u na uw 60e niet meer verzekerd. Veel ZZP’ers in de bouw lopen tegen dit soort problemen aan en dat moet natuurlijk veranderen. 

Hoe werkt het?

Deelnemers aan AOV Bouw zetten maandelijks een bedrag opzij op een speciale AOV Bouw rekening. Wordt een deelnemer ziek, dan ontvangt hij – na een wachtperiode van 2 maanden- van alle andere deelnemers maandelijks een schenking totdat hij weer kan werken. De schenkingsperiode kan 2 jaar of 5 jaar zijn, afhankelijk van de variant die wordt gekozen. Wie kiest voor een schenkingsperiode van 5 jaar en ziek wordt op zijn 60e (of ouder) kan zelfs een schenking tot aan zijn AOW leeftijd krijgen. De uitkering is een bedrag van 2000 euro netto of 3000 euro per maand netto. Aangezien u als deelnemer altijd verplicht blijft om de maandelijkse inleg te betalen, wordt tijdens ziekte ook de inleg aan u geschonken. Er is geen maximum aantal deelnemers in een groep.

Bent u benieuwd naar AOV Bouw en wilt u meer informatie? Kom dan naar Bouw Compleet op 9, 10 of 11 oktober in Evenementenhal Hardenberg en laat u informeren door Zelfstandigen Bouw in hal 3! 

https://zelfstandigenbouw.nl en www.aovbouw.nl