De populairste vakantiebestemmingen binnen Europa

Met een eigen camper ben je vogelvrij. Je gaat waar je wilt en je kiest zelf waar je slaapt. Europa heeft veel prachtige bestemmingen voor campers. Dit is de top 10:

1. Praia Amado – Portugal
Portugal is een schitterend land waarvan het zuiden zelfs in de winter nog een aangename temperatuur heeft. Portugal is het goedkoopste land van West Europa en je kunt er veel gratis staanplaatsen vinden. Praia Amado is een populaire plaats voor campers. Het heeft een relaxte sfeer en een mooi strand. Je kunt er ook goed surfen.

2. Bovec – Slovenie
Denk aan hoge bergen, watervallen en diepe ravijnen. Je kunt in de buurt veel leuke dingen doen als vissen, zip-linen, raften en kanoën. In Bovec is er een klein dorpje met café’s, winkeltjes en een markt. In de buurt zijn verschillende campings waar je met je camper kan staan.

3. Lofoten eilanden – Noorwegen
Deze eilandengroep voor de kust van Noorwegen ziet er sprookjesachtig mooi uit. Hoge bergen, gezellige dorpjes en de zachte kleuren van de bijzondere wildernis. Ga vissen, raften of duiken, er is genoeg te doen. En van september tot april heb je kans om hier het bijzondere noorderlicht te zien! In Noorwegen mag je gratis in het wild kamperen met je camper, zolang je je aan bepaalde regels houdt.

4. Het Gardameer – Italië
Dit is de ideale vakantieplek voor families. Geniet van de zon, vermaak je in een waterpark of ga watersporten. Rond het Gardameer zijn verschillende campings te vinden in wisselende prijsklassen. Wildkamperen is hier niet toegestaan.

5. Lantera – Kroatie
Dit schiereiland is groen en omringd door een prachtige blauwe zee met een kiezelstrand van drie kilometer lang. Je vindt hier de vier sterren camping Lanterna, met twee enorme zwembaden. Deze camping heeft meerdere prijzen gewonnen en is zeker een bezoek waard.

6. Cairngorms National Park – Schotland
Dit is de perfecte locatie om het ruige Schotland op z’n best te ervaren. Wandel of mountainbike op een van de vele paden in het nationale park. Er is dichtbij een goede camping te vinden waar je onder hoge dennenbomen staat. Dit is de Glenmore camping in Aviemore.

7. Extremadura – Spanje
Dit is een van de meest ongerepte stukjes van Spanje. Met mooie ruige natuur waar beren en bijzondere vogels leven. Daarnaast zijn er ook karakteristieke steden te vinden zoals het mooie middeleeuwse Cáceres. In Extremadura kan je veel gratis staanplaatsen vinden.

8.Bretagne – Frankrijk
Frankrijk is een veelzijdig land. Maar voor mooie natuur en rust ga je naar het schiereiland Bretagne. Wandel langs de grillige kust of zwem in de azuurblauwe zee. In een van de pittoresque dorpen kan je genieten van crêpes en appelcider. Er zijn enkele gratis camperzone’s, en daarnaast zijn er een groot aantal goedkope kampeerplekken.

9. Berlijn – Duitsland
Toe aan een citytripje? Ga naar Berlijn met je camper. Berlijn heeft hippe winkels, underground bars en de leukste restaurants. Het Wohnmobilpark is een camper park dichtbij Berlijn, met een goede verbinding met het metronetwerk van Berlijn.

10. Skadar meer – Montenegro
Montenegro is een nog relatief onontdekt land, maar is zeker een bezoek met je camper waard. Kampeer bij het Skadar meer, een meer met een oppervlakte van 391 kilometer. Je vindt er mooie natuur, en het is de plek waar de wijn van Montenegro wordt geproduceerd.  Zwem, kayak, wandel of proef wijn. Genieten kan je hier goed. In Montenegro mag je niet in het wild staan met je camper, maar de campings zijn relatief goedkoop.

 

Bron: https://www.ikbenopreis.nl/camper-europa-10-top-bestemmingen/