Crea Weekend Voorjaar Hardenberg 2018Inspiratie opdoen, meedoen aan een workshop, advies vragen en gezellig shoppen op creatief hobbygebied. Crea Weekend staat in het teken van creativiteit. Of je nu al creatief bezig bent of je creatieve hobby wilt ontdekken, iedereen is welkom!

Crea Weekend Voorjaar Hardenberg 2018 is van 23 maart t/m 25 maart in de Evenementenhal in Hardenberg. Het event is tijdens deze dagen geopend van 10.00 tot 17.00. Wil je in de aanloop van het event op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan via Facebook, Instagram of deze website. Neem daarnaast gerust contact op als je nog vragen hebt.

Koop hier je kaartjes online

Beursprogramma

Dag 1   vrijdag 23 maart 2018 10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00

Make & Take Travel Journal en Clipboard

Wil je wel ontdekken of een travel journal iets voor je is? Of een clipboard mee naar huis met een leuke foto van jezelf? Schuif dan tijdens Crea Weekend lekker aan bij tweethee om dit te maken. Elke make&take heeft een eigen setje materialen. Foto's meenemen is niet nodig. Wij maken een mooie foto van je en printen hem ter plekke. Of je print zelf een foto op de Canon selphy compact printer.

Een make&take duurt ca. 45 minuten en kost € 3,75

Tweethee
10.00 - 17.00

Het Europese Scrappen: de methode van Azza

Bij Scrapjefotos kan je scrappen volgens de methode van Azza, het Europese scrappen. Azza is meer dan alleen foto’s plakken. Bij Azza is het belangrijk dat de foto’s centraal staan. De achtergrond blijft rustig en door te werken met diverse sjablonen wordt het accent op de foto gelegd. Decoraties worden alleen gebruikt om de foto’s nog beter uit te laten komen.

De workshop kost €5,-, foto's zijn aanwegzig.

Scrapjefotos
10.00 - 17.00

Workshop Encaustic

Encaustic staat voor:
"Bijenwas verwarmen met een klein strijkijzer en deze op glad papier uitstrijken."
Dus als u altijd al eens zou willen schilderen met een strijkijzer,schuif dan aan en probeer het zelf, kosten per workshop: € 2,50 per persoon.

Het Hobbydomein
10.00 - 17.00

Workshop Foam clay

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen een artikel uitzoeken en deze bekleden met verschillende kleuren Foam Clay. Speciaal voor Pasen kan er een kippetje gemaakt worden.
Kosten per workshop: € 2,50 per persoon.

Het Hobbydomein
10.00 - 17.00

Make & Take: Toveren met papier

Bij COOSA Creatief leer je in een kwartier hoe je een zwart geëmbost papier omtovert in ‘metaal’ met gilding wax. Voor kaarten maken, maar ook heel geschikt voor mixed media en steampunk. Laat je verrassen!

Coosa Creatief
10.00 - 17.00

Stel je eigen tas samen……

Als eerste kies je uit een model… Je kan kiezen uit een tas van 40x40 met 2 schouderbanden, of een reuze tas van 50x40 met een lange schouderband. Vervolgens kies je uit de ruim 150 afbeeldingen één afbeelding die je mooi vind. Daarna kies je de stoffen en fournituren. Dairoosy stelt een super fijn pakket samen met patroon een uitgebreide beschrijving met vele foto’s, voering tassenband en fournituren. Hiermee kan je thuis aan de slag en een van deze pareltjes maken! Tijdens Crea Weekend Hardenberg, krijg je uitleg over hoe je bepaalde stappen moet uitvoeren. Hier kan je aan Dairoosy al je vragen stellen!

Dairoosy
10.00 - 17.00

Restyle je Tas of Jas!

De restyle tafel van Dairoosy is een tafel waar iedereen de basis van zijn jasje of tas kan restylen. Dit met allerlei inspiratie, voorbeelden en materialen. Neem je eigen tas of jas mee, zoek je materialen uit en geef je tas of jas een nieuwe look! Dairoosy staat voor je klaar met tips, tricks en kleuradvies.

Dairoosy
10.00 - 17.00

Haak en Brei Café

Handwerk Atelier SerDani komt op Crea Weekend Hardenberg verschillende workshops geven op het Haak en Brei Café! Schuif gezellig aan bij Ina, leer hier meer over handwerken en stel al je haakvragen!

Workshop 1: Paasboom Konijntje haken
Workshop 2: Tunisch haken, de basissteken
Workshop 3: Schaapsherderssteek: Ins & Outs (alleen zaterdag)


Koop hier tevens Ina's nieuwe boek: Tunisch haken met Ina en laat hem signeren.

SerDani
10.00 - 17.00

Handlettering: Look-alike Chalkbord

Versier jouw plankje met een mooie inspirerende quote. Er zijn verschillende sjablonen aanwezig, maar je mag natuurlijk ook iets zelf verzinnen! Door middel van speciale verf en stiften lijkt het net echt op een schoolbord met krijt. Klik hier voor een voorbeeld.

De workshop kost €10,00.

RoZuGe
10.00 - 17.00

Demo Ecoline brush pennen

Ben u ook zo benieuwd wat u allemaal kunt doen met de Ecoline Brushpen? Josephiena zal u laten zien hoe zij er mee inkleurt, achtergrondjes maakt en handlettering.

Josephiena.nl
10.00 - 17.00

Koekjes decoreren

Jillbeesz zal in samenwerking met Rosan van @Roosbakt elke dag een aantal keer een basis workshops koekjes decoreren geven voor volwassenen. Kinderen kunnen hier ook terecht met het verven van een eigen koekje!

Kijk op haar website voor de workshops én tijden.

Jillbeesz & Roos bakt
10.00 - 17.00

Porselein stippen

Tijdens een workshop van Ge-Stipt maak je zelf een kunstwerkje op porselein, dit kunstwerkje kun je al meteen mee naar huis nemen. Brechtje Bubeck, eigenaresse van Ge-Stipt, leert je tijdens deze workshop alle tips en trics om uw saaie servies een fris jasje te geven. Komen jullie een kijkje nemen?

Kijk op de Ge-Stipt website voor meer informatie

Ge-Stipt
10.00 - 17.00

Handlettering @ Creative Café

Handlettering: Marielle van @mariellemaakt.insta
"Mijn naam is Marielle en ik ben het liefst de hele dag creatief bezig! Haken, artjournalen, bujo-en en handlettering. Met dit laatste vind je me op de beurs op het Creative Cafe op vrijdag."

Handlettering en bullet journal: Anouk van @nouksan
"Hi! Mijn naam is Anouk, ook wel bekend als Nouk-san op Youtube en Instagram. Ik ben dagelijks bezig met mijn bullet journal en daarom ook handlettering. Ik deel mijn passie graag met jou op het Creative Cafe tijdens het gehele weekend van CreaWeekend! Kom je langs? Tot dan :)"

Creative Café
10.00 - 17.00

Bullet Journalling @ Creative Café

Bullet Journal: Joelle van @joellejournals
"Hoi, ik ben Joelle en ik ben nu inmiddels ruim een jaar een zelf vernoemde bullet journalist. Ik illustreer, schets, kleur, handletter, en heb een enorm zwak voor lijstjes. Ik gebruik mijn bullet journal als mijn tweede brein en help jou graag op weg met tips en tricks die ik geleerd heb tijdens mijn eigen bullet journal-avontuur. Ik ben het gehele weekend aanwezig op het Creative Cafe!"

Handlettering en bullet journal: Anouk van @nouksan
"Hi! Mijn naam is Anouk, ook wel bekend als Nouk-san op Youtube en Instagram. Ik ben dagelijks bezig met mijn bullet journal en daarom ook handlettering. Ik deel mijn passie graag met jou op het Creative Cafe tijdens het gehele weekend van CreaWeekend! Kom je langs? Tot dan :)"

Creative Café
10.00 - 17.00

Embellishments @ Creative Café

Embellishments: Marion van @acrealife
"Ik ben Marion (24), beter bekend onder mijn blog en YouTube naam Acrealife. Het is super om anderen te mogen inspireren op creatief gebied, op het creative café zal ik dit doen door het maken van papieren decoraties oftewel embellishments gedurende het gehele weekend."

Embellishments: Rowie van @creative_rowie
"Ik ben Rowie (21) van het Instagram account en Youtube-kanaal Creative_rowie. Ik ben gek op creatief bezig zijn met papier, stickers en alles eromheen. Hierover ga ik dan ook een gezellige workshop geven op het Creative Cafe op zaterdag en zondag."

Creative Café
10.00 - 17.00

Snailmail @ Creative Café

Snailmail: Nienke van @nienke_swapt
"Hoi! Mijn naam is Nienke (23) en op mijn Instagramaccount @nienke_swapt deel ik foto’s van nieuwe stationary aanwinsten, binnengekomen post, mijn planner en bullet journal en van snail mails! Tijdens CreaWeekend kan je bij mij een make and take snailmailen doen op het Creative Cafe, waarbij je een pocketletter of flipbook kan maken!"

Creative Café
10.00 - 17.00

Home Decoration

Bij Diana’s Design ben je aan het goede adres wanneer je op zoek bent naar servetten, servettenlijm en handgemaakte tuin- en woondecoraties. Je koopt bij Diana de materialen om thuis zelf aan de slag te gaan, maar wil je de kneepjes van het vak goed leren, schuif dan aan voor een gezellige workshop.

Diana's Design
10.00 - 17.00

Feest bij Workshop 4 Kids!

Het is weer een feestje bij Workshops 4 Kids, jong en oud kunnen aan de slag met glas- en porseleinstiften, Diam's reliëfverf en de vertrouwde Foam en Silk Clay. Kom kijken, doe inspiratie op en neem deel in de feestvreugde

Workshops 4 Kids
10.00 - 17.00

Handlettering

Onder de naam Love 2 Create heeft Workshops 4 Kids er een grote zus bij gekregen! Jong en oud schuiven aan voor verschillende workshops op het gebied van handlettering en bullet journaling. Bij Love 2 Create kan je leuk gevulde paperbaggies en gift soapies handletteren, maar glas etsen met pasta staat voor de eerste keer op de workshopkraam. Wil je liever op een glasplaatje handletteren of glas etsen .... geen probleem! Is er plek schuif dan gezellig aan voor een van deze workshops!

Love 2 Create
10.00 - 17.00

Chipboard Decoration

Bij Kaartenhobby.nl kunt u zien hoe er gewerkt word met Inka Gold in combinatie met chipboard. Leuk voor mixed media projecten, maar ook goed geschikt om te verweken op een kaart. Geïnspireerd? koop dan hier gelijk je materialen en ga thuis aan de slag!

Kaartenhobby.nl
10.00 - 17.00

Filografi workshop

De Filografi kunst, oftwel kunst met spijkers en koperdraad, is een oud Ottomaanse kunst, dat in midden oosten begon, vanuit Europa naar verre oosten verspreidde, maar verdwenen vanwege zijn moeilijkheid. Filografi is het naar voren brengen van kunst met spijkers en magische handen, versierd met koperdraad. Raak bekent met deze vorm van kunst door een workshop bij Way 2 Art.

Way 2 Art
10.00 - 17.00

Voorjaarsdecoratie in huis

Breng meer leven in je huis door het voorjaar naar binnen te halen. Door de verschillende workshops van Truus ben je in staat om prachtige blikvangers te maken! Voorjaar op Butler-Tray (€ 17,50), houten standaard met windlichtje (€ 15,00), voorjaar op leisteen (€ 10,00) of voor de kinderen een voorjaarscreatie op boomschors (€ 5,00). Er is voor iedere groene creatieveling iets te maken.

Meld je alvast hier aan. Na het overmaken van de kosten wordt aan de eerste 10 deelnemers een gratis vrij kaartje weggegeven (kinderen uitgezonderd).

Het Klavertje Vier
10.00 - 17.00

Kunstwerkje van Flower Foam

Flower Foam laat zich gemakkelijk vormen, snijden met snijmallen of knippen met de schaar. Met behulp van snijmallen maak je snel en eenvoudig schitterende bloemen en andere creaties. Het Flower foam kun je naar wens kleuren met stempel inkt.

Ook kan je een kralenpen of sleutelhanger maken. Er is keuze uit diverse kleuren pennen en kralen. Kosten per workshop: € 5,- per persoon. Bij iedere gemaakte pen ontvang je ook een extra vulling voor de pen.

Aguinij
10.00 - 17.00

Workshops voor jong en oud

Bij de knutselcaravan kunnen kinderen met stof en hout aan de slag. Versier je eigen mooie kussenhoes (€7,50), portemonneetje (€4,-)of eenhoornsleutelhanger (€4,-)! Er is textielverf, vilt en ander moois om lekker mee aan de slag te gaan!

Op vrijdag, als er niet zoveel kinderen zijn (immers naar school), kunnen volwassenen op oude handnaaimachines een tas naaien van oude tenten onder begeleiding van mij. Er zijn drie rondes: 10.30 - 12.00 uur, 12.45 - 14.15 uur & 15.00 - 16.30 uur. Vanwege de bewerkelijkheid hiervan zijn er steeds drie plaatsen. Mensen kunnen zich via mail opgeven: info@bijmjon.nl of op de dag zelf, mits er nog plek is. De kosten zijn €15,- p.p. per tas.

Bij Mjon
Dag 2   zaterdag 24 maart 2018 10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00

Make & Take Travel Journal en Clipboard

Wil je wel ontdekken of een travel journal iets voor je is? Of een clipboard mee naar huis met een leuke foto van jezelf? Schuif dan tijdens Crea Weekend lekker aan bij tweethee om dit te maken. Elke make&take heeft een eigen setje materialen. Foto's meenemen is niet nodig. Wij maken een mooie foto van je en printen hem ter plekke. Of je print zelf een foto op de Canon selphy compact printer.

Een make&take duurt ca. 45 minuten en kost € 3,75

TweeThee
10.00 - 17.00

Scrap Your Pic

Laat een foto maken in de speciale Crea Weekend Photobooth en kom bij Stamps and Cards hier een mooie Mixed Media plaat van maken! Fauve Design staat voor je klaar om je alle ins en outs te leren, dus kom hier langs en Scrap Your Pic!

Stams and Cards i.s.m. Fauve Design
10.00 - 17.00

Het Europese Scrappen: de methode van Azza

Bij Scrapjefotos kan je scrappen volgens de methode van Azza, het Europese scrappen. Azza is meer dan alleen foto’s plakken. Bij Azza is het belangrijk dat de foto’s centraal staan. De achtergrond blijft rustig en door te werken met diverse sjablonen wordt het accent op de foto gelegd. Decoraties worden alleen gebruikt om de foto’s nog beter uit te laten komen.

De workshop kost €5,-, foto's zijn aanwegzig.

Scrapjefotos
10.00 - 17.00

Workshop Encaustic

Encaustic staat voor:
"Bijenwas verwarmen met een klein strijkijzer en deze op glad papier uitstrijken."
Dus als u altijd al eens zou willen schilderen met een strijkijzer,schuif dan aan en probeer het zelf, kosten per workshop: € 2,50 per persoon.

Het Hobbydomein
10.00 - 17.00

Workshop Foam clay

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen een artikel uitzoeken en deze bekleden met verschillende kleuren Foam Clay. Speciaal voor Pasen kan er een kippetje gemaakt worden.
Kosten per workshop: € 2,50 per persoon.

Het Hobbydomein
10.00 - 17.00

Make & Take: Toveren met papier

Bij COOSA Creatief leer je in een kwartier hoe je een zwart geëmbost papier omtovert in ‘metaal’ met gilding wax. Voor kaarten maken, maar ook heel geschikt voor mixed media en steampunk. Laat je verrassen!

Coosa Creatief
10.00 - 17.00

Stel je eigen tas samen……

Als eerste kies je uit een model… Je kan kiezen uit een tas van 40x40 met 2 schouderbanden, of een reuze tas van 50x40 met een lange schouderband. Vervolgens kies je uit de ruim 150 afbeeldingen één afbeelding die je mooi vind. Daarna kies je de stoffen en fournituren. Dairoosy stelt een super fijn pakket samen met patroon een uitgebreide beschrijving met vele foto’s, voering tassenband en fournituren. Hiermee kan je thuis aan de slag en een van deze pareltjes maken! Tijdens Crea Weekend Hardenberg, krijg je uitleg over hoe je bepaalde stappen moet uitvoeren. Hier kan je aan Dairoosy al je vragen stellen!

Dairoosy
10.00 - 17.00

Restyle je Tas of Jas!

De restyle tafel van Dairoosy is een tafel waar iedereen de basis van zijn jasje of tas kan restylen. Dit met allerlei inspiratie, voorbeelden en materialen. Neem je eigen tas of jas mee, zoek je materialen uit en geef je tas of jas een nieuwe look! Dairoosy staat voor je klaar met tips, tricks en kleuradvies.

Dairoosy
10.00 - 17.00

Haak en Brei Café

Handwerk Atelier SerDani komt op Crea Weekend Hardenberg verschillende workshops geven op het Haak en Brei Café! Schuif gezellig aan bij Ina, leer hier meer over handwerken en stel al je haakvragen!

Workshop 1: Paasboom Konijntje haken
Workshop 2: Tunisch haken, de basissteken
Workshop 3: Schaapsherderssteek: Ins & Outs (alleen zaterdag)


Koop hier tevens Ina's nieuwe boek: Tunisch haken met Ina en laat hem signeren.

SerDani
10.00 - 17.00

Passie met Papier

Bij Kimmik kun je aan de slag met papier en zul je zien dat je verder niet veel extra's nodig hebt om daar iets leuks van te maken. Je kan ter plekke uit de voorbeelden kiezen wat je gaat maken. En Kim helpt jou persoonlijk om er helemaal jou project van te maken.

Kimmik
10.00 - 17.00

Handlettering: Look-alike Chalkbord

Versier jouw plankje met een mooie inspirerende quote. Er zijn verschillende sjablonen aanwezig, maar je mag natuurlijk ook iets zelf verzinnen! Door middel van speciale verf en stiften lijkt het net echt op een schoolbord met krijt. Klik hier voor een voorbeeld.

De workshop kost €10,00.

RoZuGe
10.00 - 17.00

Demo Ecoline brush pennen

Ben u ook zo benieuwd wat u allemaal kunt doen met de Ecoline Brushpen? Josephiena zal u laten zien hoe zij er mee inkleurt, achtergrondjes maakt en handlettering.

Josephiena.nl
10.00 - 17.00

Koekjes decoreren

Jillbeesz zal in samenwerking met Rosan van @Roosbakt elke dag een aantal keer een basis workshops koekjes decoreren geven voor volwassenen. Kinderen kunnen hier ook terecht met het verven van een eigen koekje!

Kijk op haar website voor de workshops én tijden.

Jillbeesz & Roos bakt
10.00 - 17.00

Porselein stippen

Tijdens een workshop van Ge-Stipt maak je zelf een kunstwerkje op porselein, dit kunstwerkje kun je al meteen mee naar huis nemen. Brechtje Bubeck, eigenaresse van Ge-Stipt, leert je tijdens deze workshop alle tips en trics om uw saaie servies een fris jasje te geven. Komen jullie een kijkje nemen?

Kijk op de Ge-Stipt website voor meer informatie

Ge-Stipt
10.00 - 17.00

Handlettering @ Creative Café

Handlettering en bullet journal: Ingrid en Lynn van @journal.by.us
"Wij zijn Ingrid en Lynn. Moeder (lerares) en dochter (doet tweetalig Gymnasium) die niets liever doen dan samen journalen. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Kom ons op zaterdag en zondag bezoeken op het Creative Cafe bij bullet journaling en handlettering!"

Handlettering en bullet journal: Anouk van @nouksan
"Hi! Mijn naam is Anouk, ook wel bekend als Nouk-san op Youtube en Instagram. Ik ben dagelijks bezig met mijn bullet journal en daarom ook handlettering. Ik deel mijn passie graag met jou op het Creative Cafe tijdens het gehele weekend van CreaWeekend! Kom je langs? Tot dan :)"

Handlettering: Pauline van @paperpien
"Ik ben Pauline, 23 jaar en totaal niet creatief. Althans, dat dacht ik altijd. Totdat ik handletteren ontdekte! Ik vind dit geweldig om te doen en ik deel mijn hobby graag met je op het Creative Cafe op zaterdag. Kom je kijken?"

Creative Café
10.00 - 17.00

Bullet Journalling @ Creative Café

Bullet Journal: Yassmin van @yassart.creative
"Ik ben Yassmin, 26 jaar, en heb altijd al een liefde gehad voor creatieve bezigheden. Om mijn creativiteit te delen, heb ik een blog waar ik alles op deel waar mijn hart op dat moment vol van zit. Tijdens het Creaweekend ben ik op de zaterdag aanwezig op het Creative Cafe en ben ik er om jullie te helpen omtrent het concept van de Bullet Journal."

Bullet Journal: Joelle van @joellejournals
"Hoi, ik ben Joelle en ik ben nu inmiddels ruim een jaar een zelf vernoemde bullet journalist. Ik illustreer, schets, kleur, handletter, en heb een enorm zwak voor lijstjes. Ik gebruik mijn bullet journal als mijn tweede brein en help jou graag op weg met tips en tricks die ik geleerd heb tijdens mijn eigen bullet journal-avontuur. Ik ben het gehele weekend aanwezig op het Creative Cafe!"

Handlettering en bullet journal: Ingrid en Lynn van @journal.by.us
"Wij zijn Ingrid en Lynn. Moeder (lerares) en dochter (doet tweetalig Gymnasium) die niets liever doen dan samen journalen. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Kom ons op zaterdag en zondag bezoeken op het Creative Cafe bij bullet journaling en handlettering!"

Handlettering en bullet journal: Anouk van @nouksan
"Hi! Mijn naam is Anouk, ook wel bekend als Nouk-san op Youtube en Instagram. Ik ben dagelijks bezig met mijn bullet journal en daarom ook handlettering. Ik deel mijn passie graag met jou op het Creative Cafe tijdens het gehele weekend van CreaWeekend! Kom je langs? Tot dan :)"

Creative Café
10.00 - 17.00

Portret tekenen @ Creative Café

Portret: Romy van @muchablenl
"Ik ben Romy, ik ben blogger en illustrator. Op zaterdag en zondag portreteer ik live mensen op Creaweekend. Wil jij ook een portret geïllustreerd met aquarel? Kom dan langs bij het Creative Cafe!"

Creative Café
10.00 - 17.00

Vloggen @ Creative Café

Vloggen: Elise van @elisedingen
"Mijn naam is Elise, wellicht ken je mij van YouTube en Instagram als EliseDingen. Ik ben dol op SnailMail, Bullet Journaling, Handettering en tekenen maar tijdens CreaWeekend zal ik op zaterdag, net als vorig jaar, vooral veel vloggen."

Creative Café
10.00 - 17.00

Embellishments @ Creative Café

Embellishments: Marion van @acrealife
"Ik ben Marion (24), beter bekend onder mijn blog en YouTube naam Acrealife. Het is super om anderen te mogen inspireren op creatief gebied, op het creative café zal ik dit doen door het maken van papieren decoraties oftewel embellishments gedurende het gehele weekend."

Embellishments: Rowie van @creative_rowie
"Ik ben Rowie (21) van het Instagram account en Youtube-kanaal Creative_rowie. Ik ben gek op creatief bezig zijn met papier, stickers en alles eromheen. Hierover ga ik dan ook een gezellige workshop geven op het Creative Cafe op zaterdag en zondag."

Creative Café
10.00 - 17.00

Snailmail @ Creative Café

Snailmail: Nienke van @nienke_swapt
"Hoi! Mijn naam is Nienke (23) en op mijn Instagramaccount @nienke_swapt deel ik foto’s van nieuwe stationary aanwinsten, binnengekomen post, mijn planner en bullet journal en van snail mails! Tijdens CreaWeekend kan je bij mij een make and take snailmailen doen op het Creative Cafe, waarbij je een pocketletter of flipbook kan maken!"

Creative Café
10.00 - 17.00

Home Decoration

Bij Diana’s Design ben je aan het goede adres wanneer je op zoek bent naar servetten, servettenlijm en handgemaakte tuin- en woondecoraties. Je koopt bij Diana de materialen om thuis zelf aan de slag te gaan, maar wil je de kneepjes van het vak goed leren, schuif dan aan voor een gezellige workshop.

Diana's Design
10.00 - 17.00

Feest bij Workshop 4 Kids!

Het is weer een feestje bij Workshops 4 Kids, jong en oud kunnen aan de slag met glas- en porseleinstiften, Diam's reliëfverf en de vertrouwde Foam en Silk Clay. Kom kijken, doe inspiratie op en neem deel in de feestvreugde

Workshops 4 Kids
10.00 - 17.00

Handlettering

Onder de naam Love 2 Create heeft Workshops 4 Kids er een grote zus bij gekregen! Jong en oud schuiven aan voor verschillende workshops op het gebied van handlettering en bullet journaling. Bij Love 2 Create kan je leuk gevulde paperbaggies en gift soapies handletteren, maar glas etsen met pasta staat voor de eerste keer op de workshopkraam. Wil je liever op een glasplaatje handletteren of glas etsen .... geen probleem! Is er plek schuif dan gezellig aan voor een van deze workshops!

Love 2 Create
10.00 - 17.00

Chipboard Decoration

Bij Kaartenhobby.nl kunt u zien hoe er gewerkt word met Inka Gold in combinatie met chipboard. Leuk voor mixed media projecten, maar ook goed geschikt om te verweken op een kaart. Geïnspireerd? koop dan hier gelijk je materialen en ga thuis aan de slag!

Kaartenhobby.nl
10.00 - 17.00

Filografi workshop

De Filografi kunst, oftwel kunst met spijkers en koperdraad, is een oud Ottomaanse kunst, dat in midden oosten begon, vanuit Europa naar verre oosten verspreidde, maar verdwenen vanwege zijn moeilijkheid. Filografi is het naar voren brengen van kunst met spijkers en magische handen, versierd met koperdraad. Raak bekent met deze vorm van kunst door een workshop bij Way 2 Art.

Way 2 Art
10.00 - 17.00

Voorjaarsdecoratie in huis

Breng meer leven in je huis door het voorjaar naar binnen te halen. Door de verschillende workshops van Truus ben je in staat om prachtige blikvangers te maken! Voorjaar op Butler-Tray (€ 17,50), houten standaard met windlichtje (€ 15,00), voorjaar op leisteen (€ 10,00) of voor de kinderen een voorjaarscreatie op boomschors (€ 5,00). Er is voor iedere groene creatieveling iets te maken.

Meld je alvast hier aan. Na het overmaken van de kosten wordt aan de eerste 10 deelnemers een gratis vrij kaartje weggegeven (kinderen uitgezonderd).

Het Klavertje Vier
10.00 - 17.00

Kunstwerkje van Flower Foam

Flower Foam laat zich gemakkelijk vormen, snijden met snijmallen of knippen met de schaar. Met behulp van snijmallen maak je snel en eenvoudig schitterende bloemen en andere creaties. Het Flower foam kun je naar wens kleuren met stempel inkt.

Ook kan je een kralenpen of sleutelhanger maken. Er is keuze uit diverse kleuren pennen en kralen. Kosten per workshop: € 5,- per persoon. Bij iedere gemaakte pen ontvang je ook een extra vulling voor de pen.

Aguinij
10.00 - 17.00

Workshops voor kids

Bij de knutselcaravan kunnen kinderen met stof en hout aan de slag. Versier je eigen mooie kussenhoes (€7,50), portemonneetje (€4,-)of eenhoornsleutelhanger (€4,-)! Er is textielverf, vilt en ander moois om lekker mee aan de slag te gaan!

Bij Mjon
Dag 3   zondag 25 maart 2018 10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00

Workshops voor kids

Bij de knutselcaravan kunnen kinderen met stof en hout aan de slag. Versier je eigen mooie kussenhoes (€7,50), portemonneetje (€4,-)of eenhoornsleutelhanger (€4,-)! Er is textielverf, vilt en ander moois om lekker mee aan de slag te gaan!

Bij Mjon
10.00 - 17.00

Make & Take Travel Journal en Clipboard

Wil je wel ontdekken of een travel journal iets voor je is? Of een clipboard mee naar huis met een leuke foto van jezelf? Schuif dan tijdens Crea Weekend lekker aan bij tweethee om dit te maken. Elke make&take heeft een eigen setje materialen. Foto's meenemen is niet nodig. Wij maken een mooie foto van je en printen hem ter plekke. Of je print zelf een foto op de Canon selphy compact printer.

Een make&take duurt ca. 45 minuten en kost € 3,75

TweeThee
10.00 - 17.00

Scrap Your Pic

Laat een foto maken in de speciale Crea Weekend Photobooth en kom bij Stamps and Cards hier een mooie Mixed Media plaat van maken! Fauve Design staat voor je klaar om je alle ins en outs te leren, dus kom hier langs en Scrap Your Pic!

Stamps and Cards i.s.m Fauve Design
10.00 - 17.00

Het Europese Scrappen: de methode van Azza

Bij Scrapjefotos kan je scrappen volgens de methode van Azza, het Europese scrappen. Azza is meer dan alleen foto’s plakken. Bij Azza is het belangrijk dat de foto’s centraal staan. De achtergrond blijft rustig en door te werken met diverse sjablonen wordt het accent op de foto gelegd. Decoraties worden alleen gebruikt om de foto’s nog beter uit te laten komen.

De workshop kost €5,-, foto's zijn aanwegzig.

Scrapjefotos
10.00 - 17.00

Workshop Encaustic

Encaustic staat voor:
"Bijenwas verwarmen met een klein strijkijzer en deze op glad papier uitstrijken."
Dus als u altijd al eens zou willen schilderen met een strijkijzer,schuif dan aan en probeer het zelf, kosten per workshop: € 2,50 per persoon.

Het Hobbydomein
10.00 - 17.00

Workshop Foam clay

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen een artikel uitzoeken en deze bekleden met verschillende kleuren Foam Clay. Speciaal voor Pasen kan er een kippetje gemaakt worden.
Kosten per workshop: € 2,50 per persoon.

Het Hobbydomein
10.00 - 17.00

Make & Take: Toveren met papier

Bij COOSA Creatief leer je in een kwartier hoe je een zwart geëmbost papier omtovert in ‘metaal’ met gilding wax. Voor kaarten maken, maar ook heel geschikt voor mixed media en steampunk. Laat je verrassen!

Coosa Creatief
10.00 - 17.00

Stel je eigen tas samen……

Als eerste kies je uit een model… Je kan kiezen uit een tas van 40x40 met 2 schouderbanden, of een reuze tas van 50x40 met een lange schouderband. Vervolgens kies je uit de ruim 150 afbeeldingen één afbeelding die je mooi vind. Daarna kies je de stoffen en fournituren. Dairoosy stelt een super fijn pakket samen met patroon een uitgebreide beschrijving met vele foto’s, voering tassenband en fournituren. Hiermee kan je thuis aan de slag en een van deze pareltjes maken! Tijdens Crea Weekend Hardenberg, krijg je uitleg over hoe je bepaalde stappen moet uitvoeren. Hier kan je aan Dairoosy al je vragen stellen!

Dairoosy
10.00 - 17.00

Restyle je Tas of Jas!

De restyle tafel van Dairoosy is een tafel waar iedereen de basis van zijn jasje of tas kan restylen. Dit met allerlei inspiratie, voorbeelden en materialen. Neem je eigen tas of jas mee, zoek je materialen uit en geef je tas of jas een nieuwe look! Dairoosy staat voor je klaar met tips, tricks en kleuradvies.

Dairoosy
10.00 - 17.00

Haak en Brei Café

Handwerk Atelier SerDani komt op Crea Weekend Hardenberg verschillende workshops geven op het Haak en Brei Café! Schuif gezellig aan bij Ina, leer hier meer over handwerken en stel al je haakvragen!

Workshop 1: Paasboom Konijntje haken
Workshop 2: Tunisch haken, de basissteken
Workshop 3: Schaapsherderssteek: Ins & Outs (alleen zaterdag)


Koop hier tevens Ina's nieuwe boek: Tunisch haken met Ina en laat hem signeren.

SerDani
10.00 - 17.00

Passie met Papier

Bij Kimmik kun je aan de slag met papier en zul je zien dat je verder niet veel extra's nodig hebt om daar iets leuks van te maken. Je kan ter plekke uit de voorbeelden kiezen wat je gaat maken. En Kim helpt jou persoonlijk om er helemaal jou project van te maken.

Kimmik
10.00 - 17.00

Handlettering: Look-alike Chalkbord

Versier jouw plankje met een mooie inspirerende quote. Er zijn verschillende sjablonen aanwezig, maar je mag natuurlijk ook iets zelf verzinnen! Door middel van speciale verf en stiften lijkt het net echt op een schoolbord met krijt. Klik hier voor een voorbeeld.

De workshop kost €10,00.

RoZuGe
10.00 - 17.00

Demo Ecoline brush pennen

Ben u ook zo benieuwd wat u allemaal kunt doen met de Ecoline Brushpen? Josephiena zal u laten zien hoe zij er mee inkleurt, achtergrondjes maakt en handlettering.

Josephiena.nl
10.00 - 17.00

Koekjes decoreren

Jillbeesz zal in samenwerking met Rosan van @Roosbakt elke dag een aantal keer een basis workshops koekjes decoreren geven voor volwassenen. Kinderen kunnen hier ook terecht met het verven van een eigen koekje!

Kijk op haar website voor de workshops én tijden.

Jillbeesz & Roos bakt
10.00 - 17.00

Porselein stippen

Tijdens een workshop van Ge-Stipt maak je zelf een kunstwerkje op porselein, dit kunstwerkje kun je al meteen mee naar huis nemen. Brechtje Bubeck, eigenaresse van Ge-Stipt, leert je tijdens deze workshop alle tips en trics om uw saaie servies een fris jasje te geven. Komen jullie een kijkje nemen?

Kijk op de Ge-Stipt website voor meer informatie

Ge-Stipt
10.00 - 17.00

Handlettering @ Creative Café

Handlettering en bullet journal: Ingrid en Lynn van @journal.by.us
"Wij zijn Ingrid en Lynn. Moeder (lerares) en dochter (doet tweetalig Gymnasium) die niets liever doen dan samen journalen. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Kom ons op zaterdag en zondag bezoeken op het Creative Cafe bij bullet journaling en handlettering!"

Handlettering en bullet journal: Anouk van @nouksan
"Hi! Mijn naam is Anouk, ook wel bekend als Nouk-san op Youtube en Instagram. Ik ben dagelijks bezig met mijn bullet journal en daarom ook handlettering. Ik deel mijn passie graag met jou op het Creative Cafe tijdens het gehele weekend van CreaWeekend! Kom je langs? Tot dan :)"

Handlettering: Ednadia van @ewlas
"Hoi, ik ben Ednadia, op Instagram en op Facebook bekend van EWLAS. 2 jaar geleden ben ik begonnen met schrijven. Ik zou niet meer zonder het letteren kunnen of het nu handlettering, brushlettering of flourishing is. Kom je bij me langs op zondag? Dan kunnen we samen kijken waar jij je hart aan verliest op het Creative Cafe."

Handlettering: Sandra van @krougiecreatief
"Hoi, ik ben Sandra Krougman (facebook en instagram @KrougieCreatief)… ik geef lessen en workshops in handletteren, brushletteren en vind werken met kleur in het handletteren het leukste wat er is! Dit combineer ik steeds vaker in mijn bujo! Schuif je aan bij ons aan tafel? Dan kunnen we zien welke creatieve combinatie het best bij jou past."

Creative Café
10.00 - 17.00

Bullet Journalling @ Creative Café

Bullet Journal: Joelle van @joellejournals
"Hoi, ik ben Joelle en ik ben nu inmiddels ruim een jaar een zelf vernoemde bullet journalist. Ik illustreer, schets, kleur, handletter, en heb een enorm zwak voor lijstjes. Ik gebruik mijn bullet journal als mijn tweede brein en help jou graag op weg met tips en tricks die ik geleerd heb tijdens mijn eigen bullet journal-avontuur. Ik ben het gehele weekend aanwezig op het Creative Cafe!"

Handlettering en bullet journal: Ingrid en Lynn van @journal.by.us
"Wij zijn Ingrid en Lynn. Moeder (lerares) en dochter (doet tweetalig Gymnasium) die niets liever doen dan samen journalen. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Kom ons op zaterdag en zondag bezoeken op het Creative Cafe bij bullet journaling en handlettering!"

Handlettering en bullet journal: Anouk van @nouksan
"Hi! Mijn naam is Anouk, ook wel bekend als Nouk-san op Youtube en Instagram. Ik ben dagelijks bezig met mijn bullet journal en daarom ook handlettering. Ik deel mijn passie graag met jou op het Creative Cafe tijdens het gehele weekend van CreaWeekend! Kom je langs? Tot dan :)"

Creative Café
10.00 - 17.00

Portret tekenen @ Creative Café

Portret: Romy van @muchablenl
"Ik ben Romy, ik ben blogger en illustrator. Op zaterdag en zondag portreteer ik live mensen op Creaweekend. Wil jij ook een portret geïllustreerd met aquarel? Kom dan langs bij het Creative Cafe!"

Creative Café
10.00 - 17.00

Embellishments @ Creative Café

Embellishments: Marion van @acrealife
"Ik ben Marion (24), beter bekend onder mijn blog en YouTube naam Acrealife. Het is super om anderen te mogen inspireren op creatief gebied, op het creative café zal ik dit doen door het maken van papieren decoraties oftewel embellishments gedurende het gehele weekend."

Embellishments: Rowie van @creative_rowie
"Ik ben Rowie (21) van het Instagram account en Youtube-kanaal Creative_rowie. Ik ben gek op creatief bezig zijn met papier, stickers en alles eromheen. Hierover ga ik dan ook een gezellige workshop geven op het Creative Cafe op zaterdag en zondag."

Creative Café
10.00 - 17.00

Snailmail @ Creative Café

Snailmail: Nienke van @nienke_swapt
"Hoi! Mijn naam is Nienke (23) en op mijn Instagramaccount @nienke_swapt deel ik foto’s van nieuwe stationary aanwinsten, binnengekomen post, mijn planner en bullet journal en van snail mails! Tijdens CreaWeekend kan je bij mij een make and take snailmailen doen op het Creative Cafe, waarbij je een pocketletter of flipbook kan maken!"

Creative Café
10.00 - 17.00

Home Decoration

Bij Diana’s Design ben je aan het goede adres wanneer je op zoek bent naar servetten, servettenlijm en handgemaakte tuin- en woondecoraties. Je koopt bij Diana de materialen om thuis zelf aan de slag te gaan, maar wil je de kneepjes van het vak goed leren, schuif dan aan voor een gezellige workshop.

Diana's Design
10.00 - 17.00

Feest bij Workshop 4 Kids!

Het is weer een feestje bij Workshops 4 Kids, jong en oud kunnen aan de slag met glas- en porseleinstiften, Diam's reliëfverf en de vertrouwde Foam en Silk Clay. Kom kijken, doe inspiratie op en neem deel in de feestvreugde

Workshops 4 Kids
10.00 - 17.00

Handlettering

Onder de naam Love 2 Create heeft Workshops 4 Kids er een grote zus bij gekregen! Jong en oud schuiven aan voor verschillende workshops op het gebied van handlettering en bullet journaling. Bij Love 2 Create kan je leuk gevulde paperbaggies en gift soapies handletteren, maar glas etsen met pasta staat voor de eerste keer op de workshopkraam. Wil je liever op een glasplaatje handletteren of glas etsen .... geen probleem! Is er plek schuif dan gezellig aan voor een van deze workshops!

Love 2 Create
10.00 - 17.00

Chipboard Decoration

Bij Kaartenhobby.nl kunt u zien hoe er gewerkt word met Inka Gold in combinatie met chipboard. Leuk voor mixed media projecten, maar ook goed geschikt om te verweken op een kaart. Geïnspireerd? koop dan hier gelijk je materialen en ga thuis aan de slag!

Kaartenhobby.nl
10.00 - 17.00

Filografi workshop

De Filografi kunst, oftwel kunst met spijkers en koperdraad, is een oud Ottomaanse kunst, dat in midden oosten begon, vanuit Europa naar verre oosten verspreidde, maar verdwenen vanwege zijn moeilijkheid. Filografi is het naar voren brengen van kunst met spijkers en magische handen, versierd met koperdraad. Raak bekent met deze vorm van kunst door een workshop bij Way 2 Art.

Way 2 Art
10.00 - 17.00

Voorjaarsdecoratie in huis

Breng meer leven in je huis door het voorjaar naar binnen te halen. Door de verschillende workshops van Truus ben je in staat om prachtige blikvangers te maken! Voorjaar op Butler-Tray (€ 17,50), houten standaard met windlichtje (€ 15,00), voorjaar op leisteen (€ 10,00) of voor de kinderen een voorjaarscreatie op boomschors (€ 5,00). Er is voor iedere groene creatieveling iets te maken.

Meld je alvast hier aan. Na het overmaken van de kosten wordt aan de eerste 10 deelnemers een gratis vrij kaartje weggegeven (kinderen uitgezonderd).

Het Klavertje Vier
10.00 - 17.00

Kunstwerkje van Flower Foam

Flower Foam laat zich gemakkelijk vormen, snijden met snijmallen of knippen met de schaar. Met behulp van snijmallen maak je snel en eenvoudig schitterende bloemen en andere creaties. Het Flower foam kun je naar wens kleuren met stempel inkt.

Ook kan je een kralenpen of sleutelhanger maken. Er is keuze uit diverse kleuren pennen en kralen. Kosten per workshop: € 5,- per persoon. Bij iedere gemaakte pen ontvang je ook een extra vulling voor de pen.

Aguinij

Aanvullende beursinformatie

Informatie

Crea Weekend is hét event voor iedereen die houdt van creativiteit en DIY.
Drie dagen lang kan je creatieve inspiratie opdoen en vind je fijne shops
bomvol creatief materiaal. Ook maak jij tijdens het Crea Weekend kennis met
de laatste trends en technieken. Van handwerken tot sieraden,
van scrapbooking en handlettering tot bakken, van home decoratie en tuinieren
tot schilderen en heel veel meer… Door de interactieve workshops die de
exposanten aanbieden raak je helemaal up-to-date en kan je jouw creatief
vermogen verder uitbreiden.

Data en Tijden

Crea Weekend Voorjaar Hardenberg 2018 vindt plaats van vrijdag 23 maart
2018 tot en met zondag 25 maart 2018 in de Evenementenhal Hardenberg.

Het evenement is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00.

Toegangskaarten

Koop nu hier je kaartjes online

Een kaartje voor volwassenen kost €8,=
Een kaartje voor kinderen & 65+ kost €4,50
Een kaartje voor de Crea Weekend Experience kost €25,=
(Een volledig verzorgde dag met entree, koffie/thee met iets lekkers, lunch
en een XL Goodiebag.)

Route & Contact

Je komt ons bezoeken? Plan hier je route:
Nog vragen? Hier is hoe je ons kunt bereiken:

Sfeerimpressie

We hebben genoten van de bezoekers die de beurs hebben bezocht. Er was
een diversiteit in het aanbod van workshops, voor ieder wat wils. Er waren
tijdens de beurs ook volop activiteiten: Handwerkplein, Creative Café,
Houtplein én nog veel meer. Kortom, we kijken terug op een geslaagde editie!

Kijk samen met ons terug naar Crea Weekend Hardenberg 2017.

Overig

 • Parkeren is gratis
 • Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.
 • In de Evenementenhal bij de receptie kunt u pinnen. Een aantal
  standhouders neemt ook een eigen pin mee.
 • Er is gratis wifi aanwezig in de hal. Maak gebruik van het netwerk
  EVH-Open.

Exposantenprofiel

De exposanten van Crea Weekend zijn bedrijven, winkeliers, hobbyisten,
stichtingen en organisaties die zich richten zich op consumenten die zich willen ontwikkelen op creatief hobbygebied. Zij bieden inspiratie, advies, diverse workshops en talloze producten aan op Crea Weekend Voorjaar Hardenberg
2018. Pleinen, workshops en het overige aanbod vult elkaar feilloos aan. Crea Weekend 2018 is de plek om elkaar te ontmoeten en bij te praten over de
laatste trends en ontwikkelingen op creatief gebied.

Ze zijn actief in de volgende branches:
 • Kaarten
 • Wol & Breien
 • Scrapbooking
 • Handlettering
 • Taart & Cupcakes
 • Mozaïek
 • Home-deco
 • Groendecoratie
 • Stempels
 • Keramiek
 • Haken
 • Borduren & Vilt
 • Sewing, Stoffen & Quilt
 • Tekenen & Schilderen
 • Sieraden & Kralen
Bij_Mjon Coosa_Creatief Fairy_Gardens Ge-stipt Handwerkjuffie
Happy_038 Hobby_Actief Keet__Co Little_Haakshop Silkyo_Wellness
Stip__Haak Suger_Sweet_Company Te_Gekke_Krijtjes Workshop_4_Kids Candydreams

Actueel

Crea Weekend Voorjaar Hardenberg 2018

Heeft u vragen over deze beurs?