Primeurs, innovaties, onderwijsplein en kennistheater op Het Groene Inspiratiepark tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2019

HARDENBERG – De definitieve invulling inclusief alle deelnemers van Het Groene Inspiratiepark tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2019 zijn bekend. Meer dan 20 bedrijven tonen hier hun primeurs en innovaties. Ook is er een onderwijsplein en een kennistheater. Het Groene Inspiratiepark beslaat een volledige beurshal van duizenden vierkante meters. Het initiatief is in drie jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijke eye-catcher van De Groene Sector Vakbeurs.

In Het Groene Inspiratiepark kunnen bezoekers duurzame en inspirerende praktijkoplossingen zien, voelen en vooral ervaren. Initiatiefnemers zijn Husqvarna, Innogreen, Van Vliet Kastanjehout, Espalier en Easyfairs Evenementenhal. Husqvarna presenteert meerdere primeurs op het gebied van robotmaaiers en accubladblazers. Ook is er aandacht voor het zogeheten Project Zero: de toekomstvisie voor een volledig autonoom station voor groenonderhoud. Innogreen laat op het inspiratiepark een val voor de taxuskever zien. Bovendien wordt de sedum meststof met koolstof en gazonmix getoond.

Inrichting inspiratiepark en kennistheater

De inrichting van Het Groene Inspiratiepark wordt onder andere gedaan door Van Vliet Kastanjehout. Ze doen dit onder andere met duurzaam Europees hout, waaronder kastanje schapenhekken, nieuw hekwerk post&rail rond-door-rond en de innovatieve kastanje shutter schermen. Het Kennistheater in het inspiratiepark wordt eveneens voorzien van landschappelijk duurzaam meubilair gemaakt van Franse eiken en kastanje. Verder kleedt Boomkwekerij Ebben het park aan met karakteristieke bomen die bijdragen aan sfeer, menselijke maat, groenbeleving, biodiversiteit en evenwicht in de bebouwde omgeving. Olaf Nijenkamp verzorgt de groene aankleding in het park, zoals alle planten en alles wat aangeplant is. Daarnaast verzorgt In-Lite Design de verlichting in Het Groene Inspiratiepark.

Deelnemers Het Groene Inspiratiepark

Andere deelnemers aan Het Groene Inspiratiepark zijn Creastone met het product Bol Water XL, Cruydt-Hoeck Wildebloemenzaden met inheemse wilde bloemenzaden en bloemweidemengels, Easigrass Nederland introduceert Easi-Base-Panel aan hoveniers, lichtgewicht panelen waar kunstgras direct op kan worden gelegd, en GreenMax presenteert de TreeParker (een functioneel boombunker systeem voor bomen in verharding).

De overige deelnemers aan Het Groene Inspiratiepark zijn GTOP Trading die zich focust op het assortiment voor stalen kantopsluitingen en verhoogde (plant)bakken, Heicom laat onder andere boomsubstraten zien, Marquette Groen brengt het Starix systeem (een innovatieve stabiliteitsoplossing voor o.a. fietspaden, opritten en parkeerplaatsen) onder de aandacht, Van Blitterswijk Eco Mobiliteit toont een voertuig dat voorzien is van een kippende laadvloer voor toepassing in groenonderhoud en afvalinzameling en VHG geeft tekst en uitleg over het concept De Levende Tuin.

In en rond de stand van Weedheater Benelux wordt een serie onkruidbranders gepresenteerd, Wildkamp focust zich in Het Groene Inspiratiepark op beregening aangezien 2018 zeer droog verlopen is en Wolterinck laat Terra-Fit zien, een innovatieve methode voor groeiplaatsverbetering, bodemverbetering, beluchting bij (stads-)bomen en bladluisbeheersing. Daarnaast presenteren ze een innovatie voor het behandelen van eikenbomen tegen de eikprocessierups.

Het onderwijsplein

Een onderdeel van Het Groene Inspiratiepark is het onderwijsplein. Dit wordt ingevuld door Groeipunt, TerraNext en TRI Groei in Groen. Bezoekers kunnen hier terecht voor alle opleidingsvragen zoals in- en doorstroom van personeel en hoe ze hun bedrijf kunnen voorbereiden op de toekomst.

Jubileumeditie

De twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 15, 16 en 17 januari 2019 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 17.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, boomkwekers, boomverzorgers, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Daarnaast maken ook bezoekers werkzaam op het gebied van bestrating, sociale werkvoorzieningen en vijveraanleg hun opwachting. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.