Programma Axetreme Team

Het Axetreme Team is deze editie weer aanwezig op De Groene Sector Vakbeurs. De zaagvereniging houdt zich bezig met de zaagsport in Nederland en daarbuiten. Ze organiseren tijdens De Groene Sector Vakbeurs wedstrijden met de motorzaag op het gebied van behendigheid, kracht en precisie en geven demonstraties om meer mensen kennis te laten maken met de zaagsport.

Terug-van-weggeweest-zager 2019 - Dinsdag 15 januari 2019

Het Axetreme Team bestaat al heel wat jaren en heeft daarmee ook al flink wat wedstrijdzagers zien komen en gaan. Op de eerste dag van De Groene Sector Vakbeurs, dinsdag 15 januari 2019, organiseren ze dan ook een revival dag voor (oud) wedstrijdzagers. Gedurende de dag is er gelegenheid om te trainen, tegen de avond start de wedstrijd waarin gekeken wordt welke oude rot zich de beste terug-van-weggeweest-zager van 2019 mag noemen. Het belooft een spektakel te worden want de meeste deelnemers zijn nog steeds actief in de sector en dus gewend aan het werken met de motorzaag. Ze zullen het tijdens een aantal onderdelen tegen elkaar opnemen waaronder het spectaculaire onderdeel hakken. 

Kettingzaag Cup 2019 - Woensdag 16 januari 2019

Woensdag 16 januari 2019 staat in het teken van de Kettingzaag Cup, een wedstrijd voor werknemers van de diverse SW-bedrijven. De deelnemers hebben meestal al enkele jaren ervaring, maar er zien ook ieder jaar nieuwe gezichten te zien die kennis maken met de sport en hun vakmanschap vergroten. De dag bestaat uit 2 delen: een oefenronde en een wedstrijd. Uiteindelijk winnen de beste deelnemers en is er een team-wisselbokaal. Nieuw dit jaar is een precisie onderdeel waardoor het aantal disciplines stijgt naar 4. 

Selectiewedstrijden EK 2019 - Donderdag 17 januari 2019

Op donderdag 17 januari 2019 is de studentendag. Jaarlijks zijn er 4 tickets te winnen voor deelname aan het Studenten EK Forestry Skills. Dit jaar vindt dat plaats in Zweden en is er naast een team van 4 ook ruimte voor 1 of meerdere dames. De studenten strijden op 5 onderdelen met de motorzaag, met het snoeien als finale wat voor veel actie zorgt. Daarnaast zijn er een aantal praktische onderdelen verspreid over de hele beurs te vinden zoals het meten van hout en herkennen van soorten. 

Meer informatie

Voor alle drie de dagen is informatie te vinden op de website: axetremeteam.nl en via Facebook.
Een overzicht van het gehele programma tijdens De Groene Sector Vakbeurs vindt u hier.  

Als u een idee wilt krijgen van de activiteiten kunt u de onderstaande video's bekijken: