Stichting HVC: dit zijn wij!Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) heeft als grondslag het onfeilbaar Woord van God. Haar kernopdracht is o.a. verwoord in 2 Tim. 4:5: “Maar gij, wees wakker in alles, lijd verdrukkingen; doe het werk van een evangelist; maak dat men van uw dienst ten volle verzekerd zij.” Het werk van Richard Wurmbrand (1909-2001) is daarbij een grote inspiratiebron. De Roemeense predikant bracht tijdens het communisme veertien jaren door in gevangenschap omwille van zijn geloof. Na zijn vrijlating reisde hij de wereld rond om te vertellen over de vervolgde kerk. Zijn bezieling om het Evangelie van Jezus Christus te delen en zijn tomeloze inzet voor broeders en zusters in verdrukking, vormen de basis van het werk van HVC.

Stichting HVC is dit jaar weer aanwezig bij Familiedagen Gorinchem! Ook dit jaar zullen zij weer een aantal activiteiten organiseren.

In Virtual Reality naar Oeganda
Ben jij wel eens in een vluchtelingenkamp geweest? Het is niet voor te stellen onder wat voor omstandigheden sommige mensen moeten leven. Zou je wel eens in een vluchtelingenkamp willen kijken? Dat kan nu bij Stichting HVC. Zodra je de Virtual Reality bril opzet, kun je om je heen kijken in een vluchtelingenkamp in Oeganda! Daar zijn veel mensen uit Zuid-Soedan naartoe gevlucht. Zie, hoor en ervaar hoe zij leven in de buurt van de HVC-compound in het vluchtelingenkamp.

Nieuwe HVC Escape Room: race voor het goede doel
Ben jij goed in puzzelen? De nieuwe Escape Room van HVC speel je niet zomaar even. Om binnen de tijd de puzzels op te lossen, moet je goed nadenken, opletten, rekenen en aanwijzingen zoeken. Maar zorg vooral dat je niet zenuwachtig wordt, want de tijd.. die tikt door! Heb jij genoeg lef om de race tegen de klok aan te gaan? Doe mee en test je skills!

Meer over Stichting HVC kunt u lezen op hun website: www.stichtinghvc.nl