Food & Familiy Plein

Kom tijdens uw bezoek aan Familiedagen Lente Editie langs bij het Food & Family plein! Hét foodspektakel van de Familiedagen. Diverse ambachtelijke food specialisten staan hier voor u klaar om u alles te vertellen over hun passie. Volg hier diverse workshops, demonstraties, proeverijen en nog veel meer..... Beleven doe je het op het Food & Family plein!

In het speciaal ingerichte Proef & Beleef Lokaal kunt u allerlei leuke food workshops volgen. Heeft u altijd al een Lente Schnitt willen decoreren
of is een Bier Proeverij toch meer uw smaak? Klik hier om naar het workshopoverzicht te gaan.

Hoogerbrug Cuisine
De koks en medewerkers van Hoogerbrug Cuisine zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden op het gebied van kooktechnieken,
recepten of een bereidingswijzes. Samen met de 6 specialisten wil Hoogerbrug u inspireren om meer tijd in de keuken door de brengen.
Er is tenslotte niets leuker dan mooie dingen maken en anderen daarvan laten genieten. Meer weten over catering mogelijkheden?
Loop vooral hier langs.

Vleesspecialist Jan Oosterbroek
Weinig mensen kennen het vak van binnenuit. De vleesspecialist laat u een kijkje achter de schermen nemen door u diverse basistechnieken
van de slager te laten zien. Weet u bijvoorbeeld waarom een varkenshaas zo’n lekker mals stukje vlees is? Heeft u weleens een half varken gezien?
De slager laat precies zien waar elke stukje vlees vandaan komt. Speciaal voor deze beurs laat de slager ter plaatse zien hoe een heerlijke rollade
gemaakt wordt. En als klap op de vuurpijl wordt er speciaal voor de bezoekers van de Familiedagen een doorlopende workshop Worstmakerij gegeven.
In kleine hoeveelheden maakt Jan de lekkerste worstjes. Vlees gecombineerd met fantastische kruiden. 
Vlees_Specialist_2.jpg

Kaasspecialist Gertjan Verstoep
Kaas is een Hollands product bij uitstek. De Kaashoek uit Papendrecht komt de bezoekers verrassen met de lekkerste boerenkazen uit Nederland.
Eigenaar Gertjan Verstoep is een volbloed vakman met een passie voor kaas. Proef hier verschillende soorten kaas én koop tevens een stuk kaas
om thuis lekker verder te genieten. Deze kaasspecialist brandt tevens verse noten. Diverse noten en mixen worden ook aangeboden om mee te nemen naar huis.

Groentespecialist Aart Boers
Verse groenten en fruit zijn een must voor ieder mens. Gezond eten en drinken is trendy en noodzakelijk. Groentespecialist Aart Boers
weet er alles van. Hij neemt u mee in de wereld van groenten en fruit. In de stand worden verse smoothies en rauwkostsalades gemaakt.
Aantoonbaar gezond! Natuurlijk is er genoeg te proeven maar is er ook voldoende te koop om thuis nog even gezond na te genieten.
Ook voor bereiding van groenten is Aart een specialist, rondom de bereiding van groenten en fruit maakt niemand Aart iets wijs.

Kip en gevogelte specialist Justus van der Geer
Meesterpoelier Justus van der Geer hoeft eigenlijk geen introductie! Een meester in zijn vak en gedreven om de lekkerste specialiteiten aan zijn
klanten te verkopen. Kom bij hem kijken om te zien hoe u bijvoorbeeld een kiprollade gemaakt en gebraden moeten worden. Niks is hem te gek,
de klant krijgt het beste van het beste! Gelukkig heeft deze specialist dus ook een stand vol met lekkere dingen voor thuis.
Voor de borrel of tijdens de maaltijd, voor ieder wat wils!


Bierspecialist Argentum
Eindelijk een echt stoere mannenstand! Heerlijk lokaal gebrouwen bieren van Argentum uit Schoonhoven en andere kleine brouwers uit Nederland.
Stuk voor stuk juweeltjes waar u echt eens voor moet gaan zitten. Samen met de bierspecialisten is het mogelijk om de lekkerste variant uit te zoeken.
Natuurlijk zorgt Hoogerbrug Cuisine dat er ook hapjes zijn om deze stand een echte mancave te maken! De slijter heeft altijd iets bijzonders bij zich!
De slijter legt u alles uit over bier. Waarover wilt u de brouwer het hemd van de lijf vragen?
Bier_Specialist_2.jpg

Chocolatier Peter van Driel 
Een chocolatier is een echte ambachtsman/vrouw. Schitterende creaties vormen zich onder hun creatieve handen. Uiteenlopende vormen,
allerhande opschriften, de lekkerste vullingen; Peter van Driel van PUUR chocolaterie weet waar hij het over heeft. Maak kennis met de wereld van chocolade.
Chocolatier_2.jpg