Grafische Vakbeurs GO 2017

Dé vakbeurs waarbij twee creatieve branches de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties presenteren en demonstreren.

Meer dan 13.000 bezoekers kwamen afgelopen week af op Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign in Evenementenhal Gorinchem. Deze beurscombinatie vormt in Nederland het enige moment dat de gehele grafische en signindustrie bij elkaar komt. Het Print Pakt Live Kennisplein viel erg in de smaak gezien de hoge opkomst en de positieve reacties van bezoekers. Daarnaast waren exposanten zeer tevreden over de interesse en verkoop tijdens de beurs.

Tijdens Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign is interactie tussen bezoeker en exposant heel belangrijk. Er is dan ook volop ruimte om hier als exposant op in te spelen. De beurzen draaien om beleving. Creativiteit en vernieuwingen geven vorm aan de beursvloer.

“Er hing een energieke sfeer met veel beleving”, zegt Debbie de Bruijn namens de beursorganisatie. “De draaiende machines zorgden voor een optimale beleving. De beurs werd door bezoekers gezien als een echte inspiratiebron. En exposanten waren op hun beurt tevreden met de kwaliteit van de bezoekers. Mede daardoor zijn er veel machines verkocht en nieuwe contacten gelegd”, aldus De Bruijn.

“Deze succesvolle editie geeft veel vertrouwen voor de toekomst. De komende periode staat in het teken van evalueren en het opstarten van de volgende editie. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk”, aldus De Bruijn. 

Bekijk hier de aftermovie

 Print Pakt Live

In samenwerking met Print Pakt was er midden op de beursvloer een kennisplein. Met informatieve workshops gaf Print Pakt Live aan hoe drukwerk en digitaal elkaar versterken, en waar kansen liggen in de hedendaagse communicatiewereld. Met een stand van liefst 80 vierkante meter, centraal op de beursvloer, kreeg Print Pakt Live het karakter van een ontmoetingsplek en kennisplein. Mr Print Pakt (alias Alex Kunst): “We organiseerden verschillende activiteiten en gaven kennisorganisaties de gelegenheid om kennis uit te wisselen met de beursbezoekers. Zo hield Print Pakt Live onder meer workshops, waarbij een deskundige in gesprek ging met (aangemelde) bezoekers. De workshops werden gehouden aan een grote tafel, waaraan zo’n twintig bezoekers konden plaatsnemen. Het doel was levendige, interactieve discussies over uiteenlopende onderwerpen als nieuwe businessmodellen, procesintegratie, innovatie en verandermanagement.” Alle workshops konden rekenen op veel belangstelling. “We kijken daarom ook terug op een zeer geslaagde beurs”, liet Print Pakt aan de beursorganisatie weten.  

Succesvolle Must-See route

De nieuwe Must-See route met ruim veertig innovaties werd goed ontvangen. Deze route was voor bezoekers een leidraad om alle noviteiten te bekijken. Tijdens de volgende editie van Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign wordt hier weer op ingespeeld. Bekijk hier de Must-See's van afgelopen editie.

Carwrappen

Een andere publiekstrekker in Gorinchem was carwrappen. Bezoekers konden zich laten informeren over de mogelijkheden van carwrappen en kregen zelfs de mogelijkheid om het zelf te proberen tijdens speciale carwrap workshops van JABE reclame en wrapjeauto.nl. Het carwrappen wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Spandex, Vink Kunststoffen, Cannabis en ISCA Nederland.

Award-winnaars

Tijdens de beurs werden in totaal drie awards uitgereikt. Iedere exposant maakte automatisch kans op de Participation Award van Evenementenhal! De Participation Award wordt uitgereikt aan de exposant die het meeste uit zijn beursdeelname probeert te halen. Door goed voorbereid naar de beurs te komen, deel te nemen aan de uitnodigingsservice, een mooie stand te presenteren en proactief standpersoneel in te zetten etc. Voor deze award geldt dat elke exposant tijdens de beurs beoordeeld wordt door een vakkundige jury. De Participation Award werd gewonnen door Probo Print. VKGO won de CMBO Print Pakt Publieksprijs. De vakjury van CMBO reikte de Innovation Award 2017 op de laatste dag van de beurs uit aan IP Digital, een service verlener op het gebied van digital signage. 

“Deze succesvolle editie geeft veel vertrouwen voor de toekomst. De komende periode staat in het teken van evalueren en het opstarten van de volgende editie. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk”, aldus De Bruijn. 

Bekijk wat het diverse aanbod aan exposanten was op de beurs. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de speciale beursnieuws pagina van mediapartner Blokboek.

Sfeerimpressie Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign 2017

Exposantenprofiel

 

 

Bezoekersprofiel

 

 Actueel

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 14 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Online print als extra verkoopkanaal

Er zijn nogal wat grafische bedrijven die een achterstand hebben op het vlak van e-commerce. Er wordt nog te veel vanuit een conventioneel model gedacht. De mogelijkheden die web-to-print biedt, worden onvoldoende onderzocht. Een inhaalbeweging is noodzakelijk als bedrijven op termijn hun marktaandeel willen veiligstellen of – beter nog – uitbreiden.

Jos Steutelings, VIGC | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Nagelnieuw in InDesign, Photoshop en Illustrator

We informeren elkaar de hele dag: op paper en via schermen. Nieuws, berichten, e-mails, memo’s, blogs, websites, apps; onze beeldschermen staan er vol mee. Wat zijn de nieuwste features in die populaire gereedschappen waarmee je handiger en sneller al die informatie verwerkt tot aantrekkelijke uitingen, op papier of digitaal? Zoek dus niet alleen je vertrouwde sneltoetsen, maar ontdek dankzij deze sessie ook snellere en betere werkwijzen. O ja, en websites ontwerpen we niet meer in Photoshop...

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Social media een verdienmodel?

Als het communicatievak verandert – we gebruiken naast print vele kanalen om te communiceren – moeten we er als grafici toch ook slimmer gebruik van maken? We kijken twee kanten op: hoe realiseren we omzet uit die sociale media als gebruiker? En hoe verdienen we eraan als aanbieder? Toob Alers komt met voorbeelden die werken. Die zijn zoals Toob zelf: ambitieus, eerlijk, eigenwijs, betrokken en creatief.

Toob Alers, vkgo | Print Pakt Live Kennisplein
17.00 - 18.00

Print Pakt Live Tombola

Lever je (papieren) visitekaartje, of je bevestigingsmail voor een workshop in bij de balie op het Kennisplein. Elke dag gaat een gelukkige prijswinnaar – die wel persoonlijk aanwezig moet zijn – naar huis met een coole, blikverruimende, digitale Ricoh 360 camera.

Print Pakt Live
Dag 2   woensdag 15 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Designing backwards

Een prima hulpmiddel om duurzame productie inzichtelijk te maken is de Lifecycle Design Strategy (Lids) van de TU Delft. Deze brengt acht fases van (duurzame) productontwikkeling in kaart. Lids kijkt naar de functie van een papieren product, de materiaalkeuze, het materiaalgebruik, de productietechniek, de distributie, de milieubelasting en de mogelijkheden na de levensduur. Al bij het ontwerp van een product kan worden nagedacht over het einde van de levenscyclus.

Pieter Kers & Erik Timmermans, Papier & Karton | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Mobiele creaties en projectmatig werken

Creativiteit vindt tegenwoordig steeds vaker haar oorsprong op glas! Computers en complexe programma's zijn al lang niet meer de enige tools voor grafisch ontwerp. Hoe kan je mobiele apparaten creatief inzetten? Hoe werken die mensen en apparaten allemaal samen? En hoe realiseer je in die snel wisselende stroom van projecten alles op tijd en ook nog eens voor uiteenlopende media? Adobe Creative Cloud is zoveel méér dan een bundeltje software; de Adobe apps en clouddiensten draaien inmiddels als een tierelier!

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Printing beyond paper

Er worden grote kansen voorgespiegeld in sign, printed electronics, 3D printing en augmented reality. Maar wat vragen uw klanten? Wat is er nodig om in die segmenten actief te zijn, bijvoorbeeld als het gaat om het installeren bij grootformaat sign, of – de andere kant op – juist een grote nauwkeurigheid te realiseren bij printed electronics? Welke evoluties zijn er in die markten? Analist Eddy Hagen van insights4print.ceo zoekt samen met de deelnemers naar antwoorden.

Eddy Hagen, insights4print.ceo | Print Pakt Live Kennisplein
17.00 - 18.00

Print Pakt Live Tombola

Lever je (papieren) visitekaartje, of je bevestigingsmail voor een workshop in bij de balie op het Kennisplein. Elke dag gaat een gelukkige prijswinnaar – die wel persoonlijk aanwezig moet zijn – naar huis met een coole, blikverruimende, digitale Ricoh 360 camera.

Print Pakt Live
Dag 3   donderdag 16 maart 2017 13.00 - 21.00 uur
14.00 - 15.00

Folders na de Ja/Ja

Zodra de Ja/Ja-wetgeving wordt geïntroduceerd zal het folderlandschap drastisch veranderen. In 2016 heeft Spotta in samenwerking met Direct Research en Perspective grootschalig marktonderzoek onder consumenten en adverteerders gedaan om meer zicht op dit folderlandschap te krijgen. De resultaten van dit onderzoek zullen worden gepresenteerd, waarbij Verkaart de visie van Spotta op de online en offline foldermarkt uit de doeken doet.

Patrick Verkaart, Spotta | Print Pakt Live Kennisplein
15.00 - 16.00

Krachtig trio: print, website en digitale publicaties

Na vijfduizend jaren papier en ruim vijf eeuwen drukwerk krijgen veel vertrouwde papieren publicatievormen flinke concurrentie van die digitale glazen plankjes. Adobe biedt al sinds de allereerste e-readers en iPads diverse tools en platformen voor digitale publicaties, zoals AEM Mobile, ePub Fixed Layout en Publish Online. Hoe combineer je bladen, folders en andere uitgaven met digitale media vol interactie en navigatie? Denk aan web-koppelingen, slideshows, audio/video, animaties, tabs en pop-ups, maar ook aan het beheer, de marketing en analytics.

Peter Villevoye, GLU | Print Pakt Live Kennisplein
16.00 - 17.00

Het innovatielab

Studenten hebben een frisse kijk op de mogelijkheden van grafische ondernemers voor nieuwe producten en diensten. OCI start een programma met hogescholen, onder andere met het Publishing Lab van de Hogeschool van Amsterdam, waarin studenten werken aan innovatievragen van bedrijven. Een idee of concrete innovatievraag? Ga in gesprek met Noppen & Leloux om te kijken hoe ze die gaan invullen.

Albert Noppen & Richard Leloux, OCI | Print Pakt Live Kennisplein
17.00 - 18.00

Print Pakt Live Tombola

Lever je (papieren) visitekaartje, of je bevestigingsmail voor een workshop in bij de balie op het Kennisplein. Elke dag gaat een gelukkige prijswinnaar – die wel persoonlijk aanwezig moet zijn – naar huis met een coole, blikverruimende, digitale Ricoh 360 camera.

Print Pakt Live
17.10 - 17.30

Uitreiking CMBO Innovatie Award

CMBO, kennisvereniging op het gebied van trends en technologische ontwikkelingen binnen de communicatiemedia, loopt samen met een kritische jury de Must-See route. Er kan er maar één de slimste zijn en die pakt de CMBO Innovatie Award. Wie pakt die prijs?

Print Pakt Live

Aanvullende beursinformatie

 

 Adviescommissie Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign

Een adviescommissie met experts uit de branche begeleidt Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign in Evenementenhal Gorinchem. Evenementenhal steekt veel energie in het versterken van deze commissie om zo de lat voor dit grootste grafische en sign evenement nog hoger te leggen. Ontmoet hieronder de leden van de commissie!

 

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
  • Entree voor 2 personen
  • Catering geheel verzorgd
  • Gratis parkeren
  • Evenementenhal App

Heeft u vragen over deze beurs?