HortiContact Innovatieroute

De Netafim AR steker van Revaho

Deze slanke, robuuste steker met een korte insteekdiepte (8cm) en wortel barrière, heeft een ruime waterdoorgang en een opening voor visuele watergift. Om wortel ingroei nog verder tegen te gaan, kan een extra kruisvormig hulpstukje toegevoegd worden aan de steker. De combinatie van deze eigenschappen, maken hem een unieke, nieuwe en ongeëvenaarde speler in dit veld.

Dan op een heel ander vlag (niet technologisch) heeft Revaho sinds kort ook een nieuwe segment ‘Teelt & Irrigatie’. Speciaal voor de eindgebruikers heeft Revaho het proces ‘product naar gewas’ omgedraaid en adviesrapporten opgesteld die per gewas aangeeft welke producten daar het beste in gebruikt kunnen worden. Dus hierin is niet het product en al haar mogelijkheden het uitgangspunt, maar het gewas en waar deze het beste mee floreert. Deze rapporten zijn opgesteld in samenwerking met de kwekers en beslaan ongeveer 40 verschillende gewassen (zowel groente, als fruit, als bloemen & planten). Revaho heeft gemerkt dat deze rapporten een duidelijk gat vullen in de markt als het gaat om kennis en inzicht en daarom zal Revaho deze tijdens deze beurs dan ook etaleren en onder de aandacht brengen. Voor verdere details verwijst Revaho u graag naar de website.  

Pointed Micro Climate Sensor

Monitor het klimaat op gewasniveau
Deze sensor maakt gebruik van gewastemperatuur in combinatie met temperatuur- en luchtvochtigheidsmetingen om het VPD, dauwpunt, luchtvochtigheid en temperatuur op gewasniveau te bepalen. Met deze sensor ben je in staat om de verwarmingsbehoeften beter te bepalen, onnodige energieuitgaven te besparen en het risico op schimmels en ziektes te verlagen. Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van reguliere systemen die dergelijke variabelen op macro-niveau bepalen.

Meet:
● Opervlakte temperatuur
● Lucht temperatuur
● Vochtigheid
● Dauwpunt
● VPD (vapor pressure deficit)

Specificaties:
Voeding: batterij
Beschermingsgraad: IP67 waterdicht
Geschikt voor metingen in de zon

Temperatuur-luchtvochtigheidsonderdeel: gemonteerd in een kap die de sensor beschermt tegen de zon en zorgt voor ventilatie.
Bereik: 0-100% relatieve luchtvochtigheid; -40 – 125 C temperatuur
Nauwkeurigheid: 2% ; 0.2 C

Pointed temperature element: flexibele en waterdichte buis waarmee de sensor op ieder gewas of object kan worden gericht.
Bereik: -40 – 125 C omgevingstemperatuur
Bereik: -70 – 380 C objecttemperatuur
Nauwkeurigheid: 0.5 C afwijking
FOV (field of view): 10 graden

Dauwpuntmeting nauwkeuriger door Pointed Micro Climate sensor
In samenwerking met verschillende telers is 30MHz er in geslaagd het meten van dauwpunt niet alleen eenvoudiger en minder arbeidsintensief te maken, maar ook nauwkeuriger en ongevoelig voor klimaatongelijkheid. Dit doen we door slim gebruik te maken van de pointed micro climate sensor. Het wordt daardoor mogelijk het dauwpunt te bepalen in de directe omgeving van een plant of vrucht en dit meteen te combineren met de actuele plant- of vruchttemperatuur. Deze zeer nauwkeurige, draadloze, continue en real-time oplossing vertelt jou exact hoe jouw gewassen er op dit gebied voor staan. De actuele dauwpuntmetingen vind je gemakkelijk terug in een door jouzelf opgezet dashboard binnen ons systeem.

Voorkom schimmels en ziektes met de Pointed Micro Climate Sensor.
Volgens Heidi Wolleager en Erik Runkle van Michigan State University is VPD is een belangrijke maatstaf voor het behoud van optimale plantaardige biomassa en opbrengst. Het creëren van de juiste VPD staat centraal bij het voorkomen van schimmels en ziektes , en het vermijden van slechte opname van voedingsstoffen met in het bijzonder calcium. VPD-metingen helpen telers bij het berekenen van de waterbehoefte van gewassen. Volgens Maximum Yield voorkomt het negatieve effecten op plantengroei waaronder verminderde fotosynthese, verminderde opbrengst van vers gewicht, verstikking van planten en fysiologische problemen zoals bladkrulling of verbranding. 

  

Transtecno gelijkstroommotoren met beschermingsklasse IP65

Transtecno heeft een uitgebreide range DC-gelijkstroommotoren met beschermingsklasse IP65 in haar portfolio. Door een aantal slimme aanpassingen op de bestaande motoren door te voeren heeft Transtecno de IEC/ EN60529 certificering verkregen. Dit is een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van toepassingen in de glastuinbouw.

Wanneer motoren worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid, (agressieve) stoom of wanneer er hoge eisen worden gesteld op het gebied van hygiëne, dan zal deze moeten worden uitgerust met een spatwaterdichte, stofvrije aandrijving IP65. Dit type motoren wordt op grote schaal gebruikt in de glastuinbouw, de maritieme sector, de visserij sector, in strooiwagenvoertuigen en bij afdekzeilen voor trailers.

De DC ALU range van Transtecno bestaat uit gelijkstroommotoren gecombineerd met aluminium vertragingskasten. De motoren zijn uitgerust met ferriet magneten of met neodymium magneten, en kunnen door de modulaire opbouw ideaal gecombineerd worden met ons hele programma vertragingskasten: wormwielkasten, coaxiale tandwielkasten, vlakke opsteekreductoren, planetaire tandwielkasten alsmede de kegelkasten. De DC motoren met ferriet magneten hebben een vermogensbereik van 20W tot 800W. De motoren met neodymium magneten zijn leverbaar van 120W tot en met 250W. De nieuwe lijn 24Vdc IP65 motoren hebben een vermogensbereik van 140W tot 800W.

De aandrijvingen worden in de glastuinbouw veel gebruikt voor het aandrijven van hoogwerkers, buisrailsystemen en elektrotrekkers. Een betrouwbare oplossing voor een sector die altijd in beweging is en dagelijks topprestaties levert.

Transtecno is al sinds 1983 een betrouwbare en flexibele leverancier van aandrijvingen in de algemene machinebouw voor een breed spectrum aan sectoren. Wij denken met u mee om tot de juiste productkeuze te komen, en zorgen voor de juiste technische ondersteuning. Door onze eigen assemblagefaciliteiten en ruime voorraden op onze vestiging in Amersfoort, kunnen wij desnoods binnen 24 uur leveren. Wilt u weten wat Transtecno voor u kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Transtecno B.V. | De Stuwdam 43 | 3815 KM | Amersfoort | 033-4519505 | info@transtecno.nl | www.transtecno.nl

 

 

      

Plant Elevation System (PES) van Mertens

Automatiseert het laten zakken van tomaten- en komkommerplanten in de hogedraadteelt.

Het Plant Elevation System (PES) is een innovatief systeem dat het laten zakken van tomaten- en komkommerplanten in de hogedraadteelt automatiseert. Het geoctrooieerd systeem laat de planten op een rustige en gecontroleerde wijze zakken en is compact en eenvoudig te implementeren in de kas.

HOE WERKT HET?
PES bestaat uit een veelvoud van compacte haspels die aan de hoge draad hangen en allen verbonden zijn met een opblaasbare, transparante ringleiding. Zodra de ringleiding op druk wordt gezet wikkelen de haspels het touw 5 mm af van de trommel, waardoor de haspels zich al rollend 5 mm over de hoge draad verplaatsen en de planten rustig en geleidelijk zakken.

VOORDELEN
PES versterkt en verbetert de economische positie van telers in de glastuinbouw en draagt bij tot duurzaam ondernemen, dankzij de volgende voordelen:

Optimalisatie arbeidsomstandigheden

-          Geen fysieke inspanning voor het laten zakken van de planten;

-          Het gewas hangt altijd op de ideale oogsthoogte;

-          Minder risico op ongevallen;

Verbetert de gewasontwikkeling

-          Minimale stress bij de planten;

-          Minder vruchtverlies en toename van de productie;

-          Minder ziektedruk en beschadigingen aan de planten.

Besparing op arbeid en materiaal

-          Besparing van 90% op handmatige arbeid voor het laten zakken van tomaten- en komkommerplanten;

-          Tot 10% besparing op de knipkosten;

-          Besparing op overheadkosten, lagere belasting materiaal en minder afbreukrisico met betrekking tot de verkrijgbaarheid van arbeiders;

Het Plant Elevation System kan gefaseerd en in elk stadium van de teelt worden geïmplementeerd. 

 

Introductie 2Grow

Wie zijn we?

Een start-up met onze hoofdzetel gevestigd in Heusden-Destelbergen.

Wat doen we? 

2 Grow is eigenlijk een spin-off van Universiteit Gent ( Mevr. Kathy Steppe en Dhr. Dirk De Pauw) die reeds 8 jaar onderzoek voert naar de werking van sapstroom en diameter-variatie sensoren op planten. Sinds april 2017 staat deze nieuwe technologie op punt en is 2Grow de exclusieve verdeler van de sensoren op de markt. Momenteel zijn wij vooral actief bij tomatenkwekers, paprikakwekers en auberginekwekers. In principe kunnen we echter iedere plant gaan meten na een kleine aanpassing van onze sapstroom sensor. Onze sensoren vormen eigenlijk een waar communicatiemiddel met de plant. Denk maar aan de mogelijkheden zoals bv. het vroegtijdig detecteren van stress, informatie over de vegetatieve of generatieve stand van uw planten, uw waterhuishouding controleren,... 

Onze bedoeling? 

Onze bedoeling is uiteraard om de kweker te helpen en om zijn productie efficiënter te maken. Door te weten hoe de plant zich voelt en hoe de plant reageert op de teler zijn inwerkingen geloven wij dat de industrie grote veranderingen kan ondergaan. Zo komen wij ook bij onze purpose (= doel)  terecht -->  2Grow heeft als doel om de 20% van de aardoppervlakte die besteed wordt aan plantaardige productie te reduceren.Dit is enkel mogelijk als kwekers efficiënter te werk kunnen gaan. 

Onze klanten?

Wij hebben inmiddels zo'n 50 tal klanten verspreid over België, Nederland en Frankrijk. In Nederland kunnen wij met trots zeggen dat Looye een gebruiker is van onze sensoren. Wij merken een grote interesse bij de kwekers naar deze nieuwe technologie en geloven héél sterk in het product en de invloed die het teweeg kan brengen. 

Waarom innovatief?

Reeds vele jaren meten we alle variabelen rondom de plant en zijn kwekers ook aan het sturen geweest op basis van deze variabelen. Wat wij willen is een inzicht bieden op hoe de plant zich nu écht voelt bij al die acties en hoe de plant erop reageert. Kortom geloven wij dat er in de toekomst kan en moet gestuurd worden vanuit het oog van de plant. Door in real-time te kunnen mee volgen met uw plant, kan er sneller ingegrepen worden bij problemen of indien een bepaalde actie niet het gewenste resultaat geeft. Momenten kunnen worden vergeleken met elkaar op basis van onze grafieken, telers groepen kunnen elkaars grafieken gaan vergelijken, aanpassingen kunnen gebeuren met directe bevestiging ... kortom de deur naar optimalisatie staat open. 

Om u een mooi voorbeeld uit te praktijk te kunnen geven verwijs ik naar onze Franse klanten in Brest. Daar wordt een enorm neusrot gevoelig ras gekweekt , Torino. Door nauw samen te werken met elkaar en onze metingen nauwlettend op te volgen zijn er aanpassingen gebeurd in hun watergift met een noemenswaardige vermindering van neusrot tot gevolg. 

Verder zijn wij niet enkel vernieuwend op gebied van technologie, maar ook op gebied van organisatie. Zo geloven wij niet in een hiërarchische bedrijfsstructuur , maar zijn wij een TEAL-organisatie.Misschien heeft u hier reeds over gehoord, indien niet, zullen wij u ook hierover graag te woord staan. 

 

BiedOptimaal 

BiedOptimaal is een slimme oplossing van AgroEnergy en voorspelt elke dag de optimale APX-bieding op basis van big data (onder andere op basis van weersvoorspellingen, warmte en CO2-behoefte in de kas en de prijsontwikkelingen op de markt).

BiedOptimaal kijkt elke dag naar de belichting-, warmte- en CO2-behoefte voor de komende vier dagen in de kas. Op basis van de verbruikte warmte, voorspelde wind, zon, temperatuur en de dagprijzen voor gas en elektriciteit maakt het systeem elke dag een optimale bieding voor de APX-dagstrategie. Hierbij wordt rekening gehouden met het verwachte APX-prijsniveau tot 4 dagen vooruit.

Een klant vertelt over de waarde van BiedOptimaal voor zijn bedrijf:

Dagelijks tijdwinst en minder denkwerk

“BiedOptimaal bespaart me dagelijks tijd! Waar ik voorheen dagelijks  aan de hand van de weersvoorspelling en bufferniveau de APX-strategie moest bepalen, check ik nu uitsluitend of het APX-schema van BiedOptimaal klopt. En als ik ergens over twijfel, kan ik altijd sparren met mijn EnergieSpecialist”, aldus Bart over de inzet van BiedOptimaal.

BiedOptimaal werkt altijd toe naar een optimale buffervulling voor de aanvang van het weekend, en dat merkt Bart ook. “Daardoor hoef ik aan het einde van de week minder na te denken over de strategie richting het weekend. Daarnaast is het gasverbruik van de ketel merkbaar afgenomen!”

Meer informatie over BiedOptimaal? Bezoek op 20, 21 of 22 februari de stand (standnr 553) van AgroEnergy tijdens HortiContact 2018! 

Bekijk hier de video met uitleg. 

Getopte aubergines van HollandPlant

Getopte aubergines hebben als voordeel dat je sneller in productie bent. Je krijgt 2 hartvruchten en bovendien houdt plant meer kracht over op het einde. 

 

Cindro B.V. producent van gestabiliseerde waterstofperoxide

Cindro B.V producent van gestabiliseerde waterstofperoxide en dit wordt toegepast voor het desinfecteren van water en het volledige watergeefsysteem(van silo, mengbak, leidingen tot de druppel irrigatie) in de glastuinbouw.

Kwekers begeleid Cindro B.V persoonlijk om het beste uit het water te behalen. Hoe schoner het water en het watergeefsysteem, hoe minder de kweker last heeft van:

* Verspreiding van ziekteverwekkende micro-organismen via het water;

* Verstoppingen, dus te weinig water bij planten en groeiverschillen;

* Verslijming(biofilm) in leidingen waardoor meststoffen minder homogeen verdeeld bij planten terecht komen.

Kortom, een zeer werkzaam product en perfecte persoonlijke begeleiding op maat voor elke kweker! 

SMURFIT KAPPA

Smurfit Kappa voorziet in oplossingen die groei in Sales realiseert, de Supply Chain optimaliseert en de business meer Sustainable maakt.

Smurfit Kappa begrijpt de behoeften van telers, verpakkers en retailers. Tijdens HortiContact toont Smurfit Kappa de Shelf Smart service – een marktleidende oplossing die klanten helpt verpakkingsoplossingen te ontwikkelen.

Shelf Smart voegt Smurfit Kappa’s verpakkingsexpertise, inzichten van de shopper, technologie, samenwerkingsstrategie en effectieve ontwerpen samen en is het voorbeeld om nieuwe mogelijkheden te openen en bedrijfssuccessen te genereren door verpakkingsinnovatie.

Bezoek het inspiratie-eiland op de stand (505) tijdens HortiContact. Maak kennis met ShelfSmart en neem een kijkje in ’s werelds grootste packaging database Innobook met meer dan 7.000 designs.  

Grow your Brand
Grow your Business

 

Think Ahead Grow Smart door HortiLux

Dit jaar lanceerd HortiLux het nieuwe concept Think Ahead Grow Smart, waarbij HortiLux een totaaloplossing bied om telers het maximale uit hun gewas te laten halen met slimme en inovatieve groeilichtoplossingen (zowel hardware, software en advies).

Groeilichtsystemen
Klantspecifiek ontwerp en engineering van groeilichtsystemen voor de professionele tuinbouw. Meest efficiënte LED- & HPS-armaturen. Schaalbare LED-oplossingen voor onderzoek in eigen huis en vertical farming. LED klimaatcellen voor onderzoek en opkweek. Turn key installatie en oplevering, wereldwijd

Groeilicht zekerheid
Bescherming tegen oververhitting van panelen en trafo’s. Automatische bewaking van een interventie bij een lage energiekwaliteit. Voorspelling van de resterende levensduur van de lampen. Wereldwijd 24/7 service en onderhoud. Meetdiensten voor elektrische systemen, armaturen,lampen en reflectoren. Online onderhouds- en meetrapporten, systeem-informatie en bestellen van service en onderdelen.

Groeilicht rendement 
Realtime monitoring van lichtniveaus en doordringing, in micromol. Realtime inzicht in actuele en geplande lichtniveaus, gekoppeld aan teeltstrategie. Inzicht in werkelijk lichtrendement van gewas. Realtime meting van assimiliatenproductie per micromol. Voorspelling van het gewas 8 weken vooruit

Delphy Digital en WateringNow.com

Delphy staat voor Worldwide Expertise for Food & Flowers. Delphy is daarmee dé onderneming in kennis en expertise voor onze partners in de plantaardige sectoren, wereldwijd. Digitalisering van kennis en service is voor Delphy een belangrijke kans. Om die reden is Delphy Digital opgericht. Delphy Digital ontwikkelt web-based applicaties die telers ondersteunen in hun teeltstrategie en het nemen van beslissingen. Van operationele beslissingen die dagelijks plaatsvinden, tot strategische keuzes die grote impact hebben op lange termijn. Elk gewas heeft zijn eigen karakteristieken, dit betekent dat er per teelt advies wordt gegeven over specifieke beslismomenten. De applicaties worden verzameld onder de naam Quality Management Systems (QMS). Dit wordt vervolgens gespecificeerd naar gewas, zo is er bijvoorbeeld QMS Tomaat en QMS Aardbei.

WateringNow.com is de watergeefapplicatie die Delphy, B-Mex en Florinco ontwikkeld hebben. De watergeefapplicatie geeft de vochtigheid in de pot in grafieken weer en geeft telers handvatten en advies over het beste moment om water te geven. De vochtigheid in de pot kan met sensoren van verschillende leveranciers gemeten worden. Een groei- en klimaatmodel berekent de verwachte verdamping op basis van plantontwikkeling en weersverwachting. Telers kunnen zelf randvoorwaarden instellen die voor het type plant en watergeefstrategie gewenst zijn. De uitkomst is een helder overzicht van de kraanvakken, met vochtgehalte in de pot en advies voor moment van watergeven voor de eerstkomende dagen.

De afgelopen periode is de watergeefapplicatie getest, zowel in een proefopstelling als op een potplantenkwekerij en de resultaten zijn boven verwachting.

WateringNow.com is volledig web-based en op de website WateringNow.com vindt u uitleg van de applicatie en kunt u zich registreren voor meer informatie.

Delphy Digital and WateringNow.com (EN)

Delphy develops and implements knowledge about the cultivation of crops. Nowadays digitization of knowledge and services is the opportunity in our business. Delphy Digital therefor develops web-based applications to support growers in cultivation strategy and decision-making. From day-to-day decisions to strategic choices. Every crop type has its own characteristics, which means that every crop type will have its own set of requirements and functionalities. All the applications are called Quality Management Systems(QMS). When specified the name of a crop is added, for instance there is QMS Tomato and QMS Strawberry.

One example of an application is WateringNow.com. This application is developed by Delphy, B-Mex and Florinco. WateringNow.com shows and predicts the humidity of the substrate in potted plants and advices on what the optimal moment is to irrigate. The humidity of the substrate can be measured with sensors from a variety of suppliers. The crop- and climate model calculate the expected transpiration based on pot- and crop characteristics and the weather forecast. Cultivators are able to set their own parameters according to the crop type and irrigation strategy. The result is an overview per batch of plants, with the course of moisture in the pot and advice for irrigating in the next days.

The application has been tested in the past period, first in a test setup, but also in practice at a grower. The results are well above expectations!

WateringNow.com is fully web-based, at the website you will find more information and the possibility to register for more information.

 

     

 

Innovaties Rijk Zwaan Nederland B.V.

Kleine kern komkommer
Rijk Zwaan heeft zich de afgelopen jaren gefocust op de convenience trend. Onze producten welke speciaal ontwikkeld zijn voor een gemakkelijke bereiding, zijn ondergebracht in de Convenience product line. Deze rassen zijn zeer geschikt voor verwerkende bedrijven, foodservice en retailers.

Komkommers zijn een belangrijk ingrediënt in de convenience industry. De grote kern en het sappige vruchtvlees in de reguliere lange komkommers kunnen een negatieve impact hebben op de houdbaarheid van een salade, sandwiches of bewerkt eten. Daarom heeft Rijk Zwaan een komkommer ontwikkeld met een kleinere kern en een hoger droge stof gehalte: 24-250 RZ. Dit ras is nu verkrijgbaar voor proeven voor telers en snijderijen.

 

Aziatische WOK komkommer
In de Westerse keuken worden komkommers meest rauw gegeten, in salades of als snack. In Azië worden ze veelal gebruikt in roerbakgerechten. De textuur van de in Azië gebruikte komkommer verschilt van de westerse lange komkommer. Dit maakt de Aziatische komkommer zeer geschikt om te wokken. Daarom introduceert Rijk Zwaan een nieuw komkommerras, 27-103 RZ, welke door de selecteurs van Rijk Zwaan speciaal is ontwikkeld voor de teelt in moderne high tech kassen. Zo brengen we de smaak van de moderne Aziatische keuken naar de westerse wereld. 

     

 

 

BETA Industrie heeft dé nieuwe innovatie op het gebied van waterzuivering in de tuinbouw.

De nieuwst generaties BETA separatoren zorgt ervoor dat 100% van het drainwater kan worden hergebruikt. Deze separatoren worden al op grote schaal ingezet bij verschillende vooruitstrevende en vernieuwende kwekerijen. De BETA Separator zorgt ervoor dat het afval water van alle vaste stoffen wordt ontdaan zonder daarbij de voedingsstoffen (meststoffen) in het water te verliezen en zonder filter materiaal te verbruiken. Wat overblijft na het filter, is een vaste massa en schoon water dat direct kan worden hergebruikt. Afhankelijk van de vuilgraad, gewenste capaciteit en aanwezigheid van algen. Het lage energieverbruik van het filter (0,25 – 1,8 kW), de lage onderhouds- en productiekosten en de kwaliteit van het retourwater zorgen voor een zeer aantrekkelijk terugverdienmodel.

De waterhuishouding in de Nederlandse tuinbouw heeft al enkele jaren de grootste aandacht. Met name de veranderingen in wet en regelgeving, heeft ertoe geleid dat kwekerijen gedwongen werden te investeren in een waterbehandelingsinstallatie. Net als in vele andere industrieën, is het lozen van water aan banden gelegd en wordt langzaam gewerkt naar een situatie waarbij in 2028 geen water meer geloosd mag worden. Hergebruik van water is in die situatie essentieel.

Wilt u meer weten over de zeefmachines? kom langs bij de BETA Industrie stand op de HortiContact beurs of neem contact op met een van de experts!

   

 

LigtWrapper van EVC Verpakking BV

Uw kwetsbare goederen veilig verpakt voor verzending
Hoe zorgt u ervoor dat uw kwetsbare producten veilig op de plaats van bestemming arriveren? EVC laat op HortiContact een ergonomisch verantwoorde wikkelmethode zien die hier een eenvoudige maar essentiële bijdrage aan levert. U wikkelt uw pallet of kar in met de Litewrapper dispenser die u met één hand vasthoudt, u loopt recht vooruit en u bukt nauwelijks. Deze manier van wikkelen is ergonomisch verantwoord, razendsnel en u zorgt ervoor dat uw pallet of kar optimaal gewikkeld is met zo min mogelijk verbruik aan folie.  

Luchtdoorlatende wikkelfolie is van groot belang
Voor gevoelige producten, zoals bloemen en planten, is het gebruik van specialistische transportfolie van extra groot belang. Maar ook aardappelen, groente en fruit worden het beste verpakt in luchtdoorlatende wikkelfolie oftewel gatenfolie. Door het gebruik van gatenfolie kan de lading van de pallet drogen en afkoelen, zonder dat er condensatie optreedt. Deze gatenfolie is geschikt om op de Litewrapper te gebruiken, maar kan ook machinaal toegepast worden.

De mogelijkheden van machinaal wikkelen
Het kan zijn dat uw onderneming groot genoeg is om machinaal te wikkelen. Hiervoor heeft EVC diverse oplossingen. Namelijk een wikkelmachine die ervoor zorgt dat er met een minimale hoeveelheid folie een maximale bescherming wordt bereikt. Mocht het aanschaffen van een wikkelmachine echter te duur zijn, dan is er ook de mogelijkheid om te huren. Dit Rent-a-Wrapper systeem heeft als voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud en eventuele reparaties. Hoe werkt het? U huurt voor een bepaalde periode extra wikkelcapaciteit en betaalt gewoon een vaste prijs per maand.

Horti Contact beurs
Op 20, 21 en 22 februari 2018 vindt in de evenementenhal van Gorinchem de Horti Contact beurs plaats. Hier kunt u de wikkelconcepten en –oplossingen van EVC zien en uitproberen. Met behulp van specialistische gatenfolie én innovatieve handwikkeloplossingen is het mogelijk om sneller en efficiënter te verpakken. EVC kunt u vinden op stand 342.

     

 

 

Rainlevelr

Ons huidige klimaat is aan verandering onderhevig. Buien worden talrijker en heviger. Dit heeft effect op onze leefomgeving. In Rainlevelr - een samenwerkingsverband van een groot aantal tuinders waaronder Lans, het Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Westland en LTO Noord Glaskracht - dragen tuinders bij aan droge voeten door vóór een zware bui ruimte te maken in hun hemelwaterbassin of silo. Dat gebeurt op vrijwillige basis. 

Delfland vraagt continu de neerslagverwachting op bij het KNMI en kijkt naar zowel de korte als de lange termijn verwachting om in te schatten of meer opvangcapaciteit nodig is. Vervolgens informeert Delfland de tuinders over de neerslagverwachting en laat weten wanneer meer ruimte nodig is. Door deze samenwerking is er minder risico op wateroverlast en is er minder snel waterschade. Fijn voor u en voor uw omgeving!

Meer weten over Rainlevelr? Bezoek onze stand op de Horti Contact Dagen (stand nr 252). Uiteraard komen wij hierna graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek om samen de mogelijkheden op uw bedrijf te bespreken. Tot ziens!

   

 

ABR SYSTEM van Agrona B.V.

Substraatteelt kent vele voordelen. De bodem is beter in de hand te houden voor telers in de glastuinbouw. Toch komt het ook in deze vorm van tuinbouw voor dat de gewassen met wortelziektes te maken krijgen. Ziektes zijn de belangrijkste oorzaak voor verliezen. Vaak zijn deze ziektes nog besmettelijk ook. Er zijn verschillende manieren om hiermee als teler om te gaan. In de substraatteelt wordt vaak gekozen voor volledige bestrijding van alles wat zich in de bodem bevindt. Er is echter een nieuwe strategie die veel verfijnder is en vooral de grond gezond houdt.
 
- Verhoogt het zuurstof niveau
 
- Optimaliseert bacterie leven
 
- Vitaal en gezond gewas
 
- Verbetert voedingsopame
 
- Bescherming tegen pathogene schimmels
 
- Schoon watersysteem
 

Haifa Cal®Prime

Haifa brengt sinds kort de nieuwe innovatieve Kalksalpeter op de markt onder de naam: Haifa Cal®Prime. Deze nieuwe Kalksalpeter bevat een hoog gehalte aan beschikbaar wateroplosbaar Calcium, welke belangrijk is voor de kwaliteit en houdbaarheid van alle tuinbouwgewassen. Haifa Cal®Prime bevat voornamelijk stikstof in Nitraat vorm wat de opname van o.a Calcium stimuleert.

Haifa Cal®Prime inzetten = extra Calcium opname! Beschikbaar in zakgoed, bigbags en MyMultifeed concept.

Meer weten, contacteer uw leverancier of mail naar: northwesteurope@haifa-group.com 

SonoForce++ van PureBlue

PureBlue staat op de beurs met o.a. de SonoForce++, een nieuw product voor de verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen in het spuiwater van de glastuinbouw. PureBlue staat hiermee heel binnenkort ook op de BZG-lijst.

Wat deze installatie onderscheidend maakt van alle andere installaties op de BZG-lijst is het gebruik van een innovatief ultrasoonsysteem dat geïntegreerd met de UV reactor samenwerkt en zo de zuivering optimaliseert:

  • Hogere effectiviteit dankzij eliminatie van kortsluitstromen in de UV-reactor bij lage debieten
  • Hogere effectiviteit dankzij het langdurig schoonhouden van de UV-kwartsglazen
  • Gegarandeerde en zekere werking van de UV-lampen

 

Orgapower Kernmix 100 door RHP erkend als 1e Biostimulant.

In 2017 is er op grote schaal (> 60.000 m3) RHP substraat verrijkt door Nederlandse en Belgische substraatbedrijven met 1 % RHP kernmix 100. Op deze wijze maakt men substraat voorspelbaar schimmelziekte werend met s'werelds meest gebruikte ziektewerende schimmels Trichoderma Harzianum T22. Binnen Nederland heeft deze schimmel een CTBG erkenning als biofungicide. Dit wil zeggen dat ook het CTBG als onafhankelijk instituut deze schimmel erkend als biologische werkzame stof tegen bodemschimmel pathologe. Daarnaast zien we middels plantsapmetingen en DS analyses dat gekoloniseerde wortels meer nutriënten en spore-elementen kunnen opnemen. Op de foto zie je hoe de Trichoderma de wortel mycorrhizeerd c.q. beschermd tegen ziek makende schimmels. Op de website van Orgapower staan onder praktijkcases vele wetenschappelijke en praktijk toepassingen in vele tuinbouw en bloementoepassingen. Speciaal voor de beurs hebben we een mooie beursaanbieding om kennis te maken met dit biologische product wat het gebruik van chemische middelen reduceert!

 

Sendot Research 

Sendot Research is er in geslaagd om zuurstof en chlorofyl fluorecentie sensoren te ontwikkelen die de teeltmanagement op een (nog) hoger niveau brengt. Telers kunnen bijvoorbeeld met onze chemo-optische sensor zuurstof monitoren in hun substraat (ongekend tot heden). Dat betekend dat telers hun waterstrategie kunnen afstemmen op de behoefte wat de plant. Dat heeft als voordeel dat telers altijd de gepaste hoeveelheid water kunnen geven (water besparen), de plant weerbaar kunnen maken (beter handhaven van schimmels zoals Pythium en Fusarium) en uiteindelijk 3-5 % meer productie kunnen halen (per vierkante meter).

Verder heeft Sendot Research onlangs een distrubutieovereenkomst afgesloten met een bekende distributeur (persbericht naderd in januari) en wij werken met LTO Glaskracht Nederland om verschillende projecten over plantweerbaarheid en watermagement in motie te zetten. 

 

ErfGoed

ErfGoed heeft een echte innovatie. Het gaat om het gronddoek wat zij gebruiken. Dit is nieuw en ErfGoed brengt het onder de naam ErfGoed Grey Cuver op de markt. ErfGoed heeft dit speciaal laten ontwikkelen en hebben hiermee een product wat zorgt voor:

-              juiste lichtreflectie
-              lange levensduur, door zeer hoge mate van UV bestendigheid
-              uitstekende waterdoorlaatbaarheid
-              goed te onderhouden

 

Nieuw biologisch afbreekbaar vochtregulerend substraat van HollandPlug

Voor de teelt introduceert Holland Plug International bv op de Horti Contact dagen een nieuw biologisch afbreekbaar vochtregulerend substraat voor weefsel-, zaai- en stekteelt. Het substraat bestaat uit biologische vlokken, gemengd in een Jute drager voor een optimale vocht- en luchtbalans. De vlokken nemen vocht op, houden het vast en naar behoefte geven ze het vocht af aan het gewas. De jute drager houdt het substraat luchtig en zorgt voor een schone teelt. Zowel de vlokken als de jute zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Deze combinatie geeft u veel voordelen waaronder een snelle gezonde en robuuste groei van het gewas.
Het substraat van Holland Plug is voor elke teelt fase geschikt en in diverse variaties en afmetingen verkrijgbaar.

www.hollandplug.com

 

Mijn Iperen is de persoonlijke online dienst van Van Iperen

Ondersteunt u optimaal tijdens alle fases van uw teelt, Zowel beschikbaar als app als via het internet.

‒ Eenvoudig en snel bestellingen plaatsen

‒ Uw bestelhistorie en mineralenafname inzien

‒ Uw perceel bekijken en registraties doen, zoals plaagdruk of gewasopbrengst (in ontwikkeling)

In de komende maanden wordt regelmatig functionaliteit toegevoegd. Met slechts één account toegang tot Mijn Iperen app en Mijn Iperen web.

Ontwikkeld samen met onze klanten!

De app is beschikbaar via de App store, Google Play en het Internet.

Via Mijn Iperen app en Mijn Iperen web kan eenvoudig een account aangevraagd worden. Via het hoofdmenu heeft u toegang tot alle mogelijkheden van Mijn Iperen.

Lees hier meer.

Zitveegmachine van Kärcher: Ons nieuwe instapmodel

Compact, agile en comfortabel

Made, 30 januari 2018 – De nieuwe accu-aangedreven KM 85/50 R is het instapmodel van de Kärcher zitveegmachines. Deze veegmachine is voor de gebruiker, die een uiterst compacte en wendbare machine nodig hebben en niet op comfort en werksnelheid wil inboeten. Belangrijk voor de professionele gebruiker; de oppervlakteprestatie is ongeveer 30% hoger dan een handgeleide veegmachine met dezelfde werkbreedte.

Dankzij zijn formaat komt hij zelfs op de meest moeilijk bereikbare plekken.
Dankzij de slanke bouw van deze machine is hij slechts 85 cm breed en past daardoor door zelfs de smalste gang of tussen stellingen. Deuren met een minimale breedte van 90 cm vormen ook geen probleem. De draaicirkel is minder dan 2 meter. Deze veegmachine is zowel binnen als buiten te gebruiken.Selectief ontzouten met Opticlear Diamond Forward Nano

Water IQ International introduceert tijdens HortiContact 2018 de nieuwste versie van haar ontzouting, de Forward Nano. De membraanoplossing is een voor de Opticlear Diamond een optionele module om drainwater te ontzouten. Het doel: selectief ontzouten voor optimaal waterhergebruik. Door ophoping van natrium en chloride tegen te gaan wordt beter gebruik gemaakt van water én meststoffen. De combinatie met Opticlear Diamond zorgt voor een ideale voorbehandeling en een lange levensduur van de membraanfilters.

De praktijkresultaten in de sierteelt zijn zeer goed. Op de stand van Water IQ International zijn deze resultaten in te zien. De Forward Nano is beschikbaar af-fabriek én na te plaatsen als individuele module achter de Opticlear Diamond.

Water IQ International | Stand no. 405 | www.wateriq.nl | +31 40 3030800 


Liander en Stedin onderzoeken flexibiliteitsmarkt in de Zuidplaspolder

iander en Stedin onderzoeken flexibiliteitsmarkt in de Zuidplaspolder

In de Zuidplaspolder, een overwegend groen, agrarisch gebied gelegen tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda, wordt momenteel het energienet zwaar belast. Dit komt onder andere doordat meer bedrijven zich hier willen vestigen en er steeds meer grootschalige energie wordt opgewekt en terug geleverd. De energiebehoefte neemt dus toe en daarmee de belasting van het elektriciteitsnet. Om die reden werken TenneT, Liander en Stedin samen om het elektriciteitsnet in dit gebied te verzwaren. Het streven is om in 2022 een nieuw 150 kV/23 kV transformatorstation in de Zuidplaspolder in bedrijf te nemen. Maar daar zijn onze klanten nu nog niet mee geholpen. Dus, wat doen we in de tussentijd en hoe kan dit interessant zijn voor ondernemers in de glastuinbouw?

Van standaard oplossing naar flexibele oplossing
We onderzoeken momenteel een oplossing totdat de verzwaring van het elektriciteitsnet en het nieuwe station in de Zuidplaspolder een feit is. Een oplossing tegen zo laag mogelijk maatschappelijke kosten. Flexibiliteitsdiensten kunnen uitkomst bieden. Dit betekent concreet dat de energievraag van de gebruikers door een tussenpartij anders wordt ingepland of dat de energie die lokaal wordt opgewekt ook lokaal wordt gebruikt.

Wie is die tussenpartij?
Deze tussenpartij noemen wij een aggregator. Omdat de markt om grotere hoeveelheden flexibiliteit vraagt en de handel in flexibiliteit intensief en complex is, vraagt dit om een nieuwe marktrol: de aggregator. Deze marktpartij bundelt eerst de kleine hoeveelheden flexibiliteit van elektriciteit van ondernemers, biedt deze daarna in zijn geheel aan bij netbeheerders (landelijk en regionaal) en leveranciers en zorgt tot slot voor een transparante afrekening. Stedin en Liander zoeken nu aggregators die samen met hen een flexibiliteitsmarkt willen realiseren in de Zuidplaspolder.

Dit biedt kansen voor de glastuinbouw
Met name voor ondernemers in de glastuinbouw zijn flexibiliteitsdiensten interessant. Zij kunnen zo met behulp van hun WKK, warmtepomp of accu hun elektriciteit flexibel inzetten. Door deze flexdienst kunnen tuinders een potentieel beter verdienmodel toepassen op hun energievoorziening. Voor netbeheerders heeft deze flexdienst het voordeel dat de netcapaciteit voldoende is voor de energievraag. Hoe wordt de flexibiliteitsdienst afgestemd met de benodigde energievraag die is gecontracteerd bij een leverancier?

USEF in de Zuidplaspolder
Bij de afstemming wordt gebruik gemaakt van de Universal Smart Energy Framework-standaard (USEF). Dit is een marktmodel voor het afstemmen van flexibiliteit van partijen met bijvoorbeeld een WKK als het elektriciteitsnet zwaar wordt belast. Via aggregators krijgen ondernemers een vergoeding aangeboden voor het leveren van flexibiliteit op het elektriciteitsnet. Op dit moment zijn we met diverse klanten in de glastuinbouw in gesprek om te kijken of zij bijvoorbeeld hun energievraag willen aanpassen op specifieke momenten.

Regionale netbeheerders passen voor het eerst USEF gezamenlijk toe
Zowel Liander als Stedin hebben al ervaring met het toepassen van USEF in proeftuinen en een echte case. Zo heeft Stedin in de Gorinchemse wijk Hoog Dalem ervaring opgedaan met het gebruik van flexdiensten volgens USEF. Liander maakt in Nijmegen-Noord en in Heerhugowaard gebruik van flexdiensten (USEF) om de bestaande netcapaciteit optimaal te gebruiken. De Zuidplaspolder wordt de eerste keer dat beide netbeheerders USEF gezamenlijk toepassen. Met de keuze voor USEF geven we duidelijkheid over de marktordening die we volgen bij de inzet van flexibiliteit. Parallel ontwikkelen we verschillende instrumenten in lijn met USEF waarmee de flexibiliteit daadwerkelijk wordt ingekocht. De pilot van TenneT, ETPA en Stedin voor het verhandelen van flexibele energie is daar een voorbeeld van.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over wat flexibiliteitsdiensten voor u kunnen betekenen? Of in welke proeftuinen wij USEF hebben toepast en hoe dit is gegaan? Wij beantwoorden uw vragen graag in de stand van Stedin: standnummer 305.

Wereldprimeur:
Rofianda toont LED assimilatieverlichting voor de glastuinbouw en meerlagen-kwekerijen op HortiContact in Gorinchem!

Op 20, 21 en 22 februari 2018 zal de evenementenhal in Gorinchem in het teken staan van de Nederlandse tuinbouwsector! Gedurende deze dagen kunt u zich laten informeren op het gebied van handel, kennis en productie.

Full-spectrum LED verlichting
Naar aanleiding van de grote interesse voor de full-spectrum LED assimilatieverlichting van Rofianda, wordt de wereldprimeur op het gebied van plantenverlichting getoond tijdens HortiContact. In het armatuur van Rofianda zijn SEOUL led-chips geplaatst die zorgen voor een PPFD-waarde van 500-700 en een CRI-waarde van 97.2. Deze verlichting is bijna gelijk aan de spectrale samenstelling van zonlicht.

Voor meer informatie over onze assimilatieverlichting, nodigt Rofianda u uit op haar stand, standnummer 408. Graag nemen we u mee in de beleving en de mogelijkheden van LED assimilatieverlichting.