Nieuws van exposanten

De Stefix 135; Een internationaal succes!

Sinds de introductie van de Stefix 135 doekveger op de IPM van 2016, is de machine een regelrecht succes! De machine rijdt inmiddels overal ter wereld. We verkochten inmiddels veel machines in Nederland, maar ook in Canada, Californië, Zweden, Frankrijk, Duitsland en België.

Dat komt omdat het voor veel telers een oplossing biedt waar ze al jaren op zaten te wachten. Immers, het schoonvegen van een worteldoekvloer is, zonder deze machine, een zeer arbeidsintensieve klus. Veel kwekers vonden in de loop der jaren oplossingen met bladblazers maar dan daalde het fijnstof vaak weer neer op het andere gewas. Anderen gebruikten de oude vertrouwde bezem maar dat was een enorm intensieve klus. De komst van een veegmachine die ook op het worteldoek kon rijden zonder sporen achter te laten was daarom een uitkomst!

Waarom de Stefix 135?

Met de Stefix 135 beschikt u over een perfecte opzit veeg-/zuigmachine die geschikt is voor het vegen van zachte en ongelijke vloeren zoals bijvoorbeeld teeltvloeren of buitenvelden met anti-worteldoek. Deze machine is speciaal ontworpen voor kwekers die op anti worteldoek of folie kweken. Omdat de machine beschikt over brede wielen voor en achter en een aangepaste sporing rijdt u geen sporen in de ondergrond en blijft alles mooi vlak. Deze machine is ook zeer geschikt voor het opvegen van fijnstof. Door het grote filteroppervlak en de grote zuigcapaciteit is geen klus te groot. De eenvoudige bediening en de grote uitneembare vuilbak op wielen zorgen ervoor dat het legen van de vuilbak zeer licht en eenvoudig is.

Voordelen van de Stefix 135

- Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

- Lage kosten per m2 gereinigde oppervlakte

- Arbeidstijd besparend

- Makkelijk in onderhoud

- Slijtage onderdelen zijn gemakkelijk en snel te wisselen

- Groot stoffiltersysteem met eigen afzuig- en klopmotor

- Vuilbak makkelijk uitneembaar om te legen

- Standaard met 2 zijborstels waarvan 1 beweegbaar

De eerste Horti-Viral

Met de reclamecampagne rondom de Stefix had Steenks Service zelfs een heuse Horti-Viral te pakken! De commercial die speciaal voor deze machine werd gemaakt ging binnen no-time viral op social media en werd binnen een week al meer dan 5000 keer afgespeeld!

Heeft u hem gemist? Bekijk hem hier: https://www.steenks-service.nl/nieuws/filmpje-veegmachine-hot-op-social-media/

Alternatief: de Stefix 73

Voor de kwekers die minder gebruik maken van een dergelijke veegmachine bestaat er ook een eenvoudiger alternatief, te weten, de Stefix 73. De Stefix 73 is een achterloop veegmachine, speciaal ontwikkeld voor het vegen op anti worteldoek. Door zijn compacte formaat en laag gewicht biedt hij dezelfde voordelen als de Stefix 135, namelijk: geen sporen achterlaten op de teeltvloer en een enorme arbeidsbesparing t.o.v. met de hand vegen.

Stefix 135 op Horticontact

Dit jaar is de Stefix te bewonderen op de Horticontact vakbeurs in Gorinchem. Bezoek daarom de stand van Steenks Service!Configureer uw eigen ABATO aggregaat

Op weg naar maatwerk heeft ABATO via de eigen website een transparante calculator beschikbaar. Hiermee kan iedereen snel en gemakkelijk zelf een noodstroomaggregaat naar wens en behoefte samenstellen. Het is gewoon een kwestie van het gewenste vermogen, uitvoering en opties aanklikken. Vervolgens geeft de rekenmodule de beste oplossing en aanschafprijs weer.
 
Verder krijg je direct helder inzicht in de toekomstige onderhoudskosten en is het mogelijk om de door ons uit te voeren SCIOS-keuring aan te klikken. Deze is verplicht voor noodstroomaggregaten van 20 kW of meer.

www.aggregaatcalculeren.nl
www.onderhoudcalculeren.nl


Voor aggregaten met een vermogen vanaf 20 kW geldt in Nederland per 1 januari 2017 een keuringsplicht. De door SCIOS gecoördineerde inspecties mogen enkel worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs. ABATO Motoren uit Tilburg is er een van. Wanneer het vermogen tussen de 20 en 100 kW ligt, moet de installatie elke vier jaar worden gekeurd. Daarboven dient de inspectie om de twee jaar plaats te vinden. Elk getest aggregaat moet volgens de nieuwe regels in ieder geval voldoen aan de SCIOS Scope 4. Is de apparatuur verbonden met een externe dieseltank, dan moet aanvullend ook nog eens worden voldaan aan de SCIOS Scope 7C.

ABATO is ook uw partij voor onderhouds- en servicewerkzaamheden en beschikt tevens over een 24/7 storingsdienst. Voorkomen is beter dan genezen. We adviseren dan ook om noodstroomvoorzieningen met regelmaat preventief door ABATO te laten onderhouden. Het is immers van groot belang dat het aggregaat daadwerkelijk opstart wanneer de stroom uitvalt. Verder is het verstandig om een installatie regelmatig vol belast en met steploads door ons te laten testen. Daarmee check je niet alleen het gevraagde vermogen en de stootlastacceptatie, ook weet je zeker dat het aggregaat op de juiste manier is opgesteld.