Veel aanmeldingen voor de Innovatieroute tijdens HortiContact 2019

De glastuinbouwbranche blijft zich ontwikkelen. Van uitgebreide handelsplatformen tot wateroplosbare meststof. Er zullen veel noviteiten te zien zijn tijdens de aanstaande editie van HortiContact. Dit blijkt uit de vele aanmeldingen voor de Innovatieroute.

De deelnemers aan de Innovatieroute zullen zichtbaar zijn op de beursvloer door een gele innovatietegel voor de stand. Tevens ontvangt u bij binnenkomst bij de plattegrond een flyer waar alle deelnemende bedrijven op vermeld staan. Lees hier onder meer over de ingezonden innovaties.

Innovaties

30MHz biedt ZENSIE: een centraal dataplatform voor de agrarische sector, dat in nauwe samenwerking met professionals uit de horti- en agri-sector constant wordt doorontwikkeld.

ABZ Seeds heeft een F1 hybride aardbei Delizzimo® ontwikkeld die het mogelijk maakt om de hele winter smaakvolle aardbeien te geven, en dit op een duurzame manier!

Agrozone heeft De Waterscan ontwikkeld welke u een beeld geeft van de hygiëne en daarmee ook de kwaliteit in uw gehele watersysteem.

Anexo biedt met E-Web Geo een handelsplatform met slimme sturing van warmte, waar de bronhouder en de deelnemer de vraag en aanbod van warmte op elkaar kunnen afstemmen en uit kunnen wisselen.

Anorel komt met Silacon dat helpt bij de vorming van sterke en gezonde gewassen, die bovendien een verhoogde resistentie vertonen tegen biotische en abiotische stress.

Aponix heeft een verticaal, grondloos groeiplatform ontwikkeld voor stadslandbouw.

Aqua4D-Lescrauwaet brengt een innovatieve combinatietoepassing van elektromagnetisme, elektrotechniek en watertechniek op de markt. Moleculaire waterstructuurverbetering door elektromagnetische signalen maakt de waterleidingen schoner en de planten weerbaarder.

BÈTA Industrie biedt een tuinbouw filter: 100% Water zuiveren zonder filtermateriaal te verbruiken.

Bieau heeft de EcoClearProx,ECP, een gepatenteerde, innovatieve gestabiliseerde waterstofperoxide van voedingskwaliteit.

Carbon Gold komt met Biology Blend een biochar-product verrijkt met mycorrhizae, trichoderma, zeewier en wormcasts, speciaal geformuleerd voor zowel biologische als conventionele commerciële telers.

CH20 biedt de Sure Flow chloordioxide welke verstoppingen, vervuiling en uitval voorkomt. Tevens een nieuw microdoseeroplossing welke zonder problemen waterstofperoxide of andere vloeibare producten doseren, beveiligd en gecontroleerd.

Chrystal heeft Chrysal Viva op de markt gebracht. Chrystal Viva helpt de kweker met het stimuleren van takinductie bij Phalaenopsis.

DCL Europe heeft een nieuwe katalysator ontwikkeld die rookgassen efficiënter reinigt van NOx-gassen. De Metalcor SCR is compacter dan de gangbare keramische SCR katalysatoren, gaat langer mee en is daardoor gebruiksvriendelijker en efficiënter.

DCM biedt DCM VISCOTEC® BLUE, een unieke wateroplosbare meststof in gelvorm voor biologische- én conventionele teelt.

Delphy en AgroEnergy ontwikkelen gezamenlijk de methodieken voor verschillende geautomatiseerde reken- en sturingsmodellen. Tevens werken zij nu gezamenlijk aan een product dat autonoom teeltmanagement in de praktijk mogelijk maakt.

Delta-N kondigt de beschikbaarheid aan van GAP-APP. Een oplossing voor het vereenvoudigen van de verslaglegging ten behoeve van het GLOBALG.A.P.-certificaat.

ErfGoed introduceert brandvertragend doek voor de teeltvloer. Naast de uniforme waterdoorlatendheid en hoge UV bestendigheid is er nu ook een variant van dit gronddoek met brandvertragende werking.

Evanthia komt met Helianthus, White Nite, een zonnebloem met een bijzondere kleurstelling voor een bijzonder klantsegment.

Fluence Bioengineering heeft VYPR LED Lights ontwikkeld welke reeksen dagen en seizoenen verlengen, zodat telers consistente producten kunnen kweken, verzendingen betrouwbaar kunnen voorspellen en orders het hele jaar door kunnen uitvoeren.

Flynth Adviseurs en Accountants komt met FlynthFocus, waarmee ze ondernemers begeleiden met het ontwikkelen van een toekomstbestendige waardepropositie en strategie. Het geeft ondernemers een unieke kijk in de toekomst en zorgt voor de aansluiting van het bedrijf met de ontwikkelingen die komen gaan. 

FruitMasters lanceert een nieuwe appel genaamd Tessa. Tessa is zoet, knapperig en een uitblinker in hardheid en uitstalleven.

GraphicAll presenteert op de beurs een unieke oplossing waarmee men zelf in kleur plant labels zoals steek- en sleufetiketten kan printen.

Greenyard Horticulture ontwikkelde een innovatieve technologie om nuttige micro-organismen tot leven te wekken: het teeltmedium Hortiviv®.

Grodan introduceert e-Gro; hét nieuwe software platform voor data driven Precision Growing. Met e-Gro wordt de beschikbare data in de kas vertaald in een compleet en helder beeld van wortelzone, gewas, klimaat, irrigatie en productie, 24/7.

Haifa heeft een nieuw product: Haifa GrowClean. Een natrium-arme fosfaatmeststof met reinigde werking.

Hans van der Meijs komt met een koelcel om biologische bestrijding op de gewenste temperatuur in op te kunnen slaan.

Horticoop biedt de rotatiefilter. De filters verwijderen organisch restmateriaal uit uw gietwater of drainagewater, zoals plant- en wortelresten. Hierna kunt u het water weer hergebruiken.

IFG Cresco ontwikkelde PhormiTex Eclipse Dry die actieve vochtigheidsregeling creëert.

Kemeling Kunststoffen presenteert u de A B doseertank. Deze kunststof tank is ontwikkeld om (A & B) meststoffen optimaal te kunnen mengen in water voor watertechnische tuinbouwinstallaties.

Koen Pack heeft nu verkrijgbaar voor planten: composteerbare plantenhoezen in diverse maten, gemaakt van waterafstotend papier. Tevens hebben zij 100% biologisch afbreekbare hoezen aan het standaard assortiment toegevoegd.

LRE Weegtechniek komt met de DTS-V weegtafel. De unieke modulaire opstelling maakt het mogelijk om met diverse opzetstukken verschillende configuraties te creëren, waardoor de tafel multi-inzetbaar is.

Megaphoton presenteert een nieuw belichtingsproduct voor groentekassen.

Nitea heeft, speciaal voor de technische dienst van organisaties in de glastuinbouw, Service-IT ontwikkeld. Ook een nieuw Personeelsportaal is aan het Work-IT portfolio toegevoegd.

Nivola heeft in samenwerking met Glastuinbouw Nederland en AFEPASA een uniek zwaveltablet ontwikkeld. Door deze zwaveltabletten blijft meeldauwbestrijding met behulp van de zwavelverdamper gewaarborgd in de Nederlandse tuinbouw.

Novarbo heeft een nieuwe duurzame groeimedia ontwikkeld voor de productie van kasgroenten: Mosswool®-platen.

Optiplug komt met de Pillow Plug® ontwikkeld voor de weefselkweek. Voor de Pillow Plus is het vrij eenvoudig om zich om jonge wortels heen te vouwen, zonder deze te beschadigen. Daarnaast is de plug volledig biologisch afbreekbaar.

Orgapower introducteert Trichoderma kernmix 100 voor Substraat of volle grond kasteelt.

ParXtra presenteert de ParXtra Booster. De ParXtra Booster is een innovatief apparaat waarmee u de groei van een plant kunt sturen.

Plantosys heeft Nutricin ontwikkeld. Nutricin is geschikt voor kwekers die de stimulerende werking van het silicium, de plant versterkende werking van salicylzuur, zoeken en de noodzakelijke spoorelementen willen toevoegen, die planten door verschraling steeds minder uit de bodem kunnen halen.

Precimet introduceert een automatische trolley voor het spuiten van planten in kassen.

Priva heeft een online bedienomgeving Priva Operator, deze geeft u real-time inzicht in de processen in uw kas. Tevens een nieuweprocescomputer: Priva Compact CC. De Compact CC regelt de meest essentiële processen voor klimaat en water, waaronder ventilatie, verwarming, CO2 en watergift.

ProCC heeft het ProCC systeem voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in de glastuinbouw die opzoek zijn naar flexibiliteit.

PureBlue komt met de SonoForce++, een nieuw product voor de verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen in het spuiwater van de glastuinbouw.

Remmert Dekker heeft de Duo Delicious & Top Seal. Voor de Duo Delicious is een bestaande bakje doorontwikkeld tot een model met een vakverdeling. Top Seal is een duurzame groente- en fruitbakje, nog duurzamer gemaakt door middel van een kartonnen topseal techniek.

Rofianda brengt een led armatuur op de markt met daarin een led chip die in samenwerking met Seoul Semiconductor is gemaakt. Het armatuur heeft een PPFD waarde van 500µmol/m2/s en een lengte van 180cm waardoor het licht gelijkmatig over het bed wordt verdeeld.

Santon Switchgear produceert RETROFIT sets. Deze sets zijn ervoor ontworpen om oude of defecte vermogensschakelaars te vervangen voor een nieuwe.

Sercom ontwikkelt een compacte combi-print: een i/o-print die speciaal ontworpen is voor de kleinere afdeling.

Signatanks, Chemtanks B.V. en Carbery Plastics Ltd hebben zich de afgelopen jaren ingezet op de ontwikkeling van een gietrotatie opslagtank met Kiwa keur geschikt voor vloeibare meststoffen/-chemicaliën.

Stedin lanceert samen met TenneT, Enexis en Westland Ifra GOPACS: het slimme platform voor het oplossen van congestie op ons elektriciteitsnet.

Van Tuijl heeft diverse nieuwe bakken en potten ontwikkeld voor aardbeien,  zachtfruit en frambozenkwekers.

WPS komt met SmartStaff een automatische inpaklijn voor potplanten en bestaat uit 5 modules die er samen voor zorgen dat planten in de tray, omwikkeld, gelabeld en klaar voor transport zijn.