Infra Relatiedagen 2019

Op 5, 6 en 7 februari 2019  vindt de twintigste Infra Relatiedagen plaats in Evenementenhal Hardenberg. Het netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt op deze driedaagse vakbeurs. De GWW-sector is volop in beweging. Thema’s als duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer weg te denken. Een mooi voorbeeld is het project van Wavin. Zij zijn een project opgestart om riolen en regenwateroplossingen aan te pakken en te werken aan toekomstbestendige steden. ARN Recycling levert in samenwerking met Duvano damwanden van beschoeiingen van gerecycled kunststof uit auto’s. Beleef het op Infra Relatiedagen, bewandel de innovatieroute of bezoek het toekomstplein, waar personeel en innovatie centraal staan. 

Personeelstekort in de sector

Afgelopen Infra Relatiedagen heeft Easyfairs Evenementenhal, zoals u wellicht weet, een stringenter toegangsbeleid gevoerd met betrekking tot het toelaten van jongeren onder de 18. Gedurende de vakbeurs en na afloop van de Infra Relatiedagen 2018 zijn we in gesprek gegaan met bezoekers en exposanten. Ook hebben we enquêtes afgenomen en in het bijzonder gevraagd naar de mening aangaande het toegangsbeleid. Uit de enquête en persoonlijke gesprekken is duidelijk naar voren gekomen dat Infra Relatiedagen ook een platform moet zijn voor jong volwassenen (jongeren vanaf 14 jaar). De jeugd heeft immers de toekomst. De vakbeurs is voor de student en zij-instromers, die een vakopleiding volgen, de gelegenheid om nader kennis te maken met de sector.  

Speciaal voor studenten organiseren we op de dinsdag 5 februari een toekomstdag. Gedurende deze dag is er volop ruimte voor de jongere om de markt beter te leren kennen. Diverse exposanten spelen hier dan ook op in. Roelofs organiseert op dinsdag 5 februari een masterclass voor jongeren. Ook geven opleidingsinstituten informatie welke cursussen en trainingen zij aanbieden voor de infra, ondergrondse infra en loon- en grondverzet. Mocht je aan de slag willen in de GWW-sector, loop dan langs bij detacheringsbureaus die vertegenwoordigd zijn op de vakbeurs.  Ook wordt er een tour georganiseerd, welke gekoppeld wordt aan de innovatieroute.

Ook u kunt hierin een bijdrage leveren! Wilt u deelnemen aan de innovatie-route of de college-tour, of heeft u een ander initiatief? Laat het ons weten.

 

     

 

Volg Infra Relatiedagen op:

 

 

Aanvullende beursinformatie

Nieuw dit jaar: clustering van de hallen


Voor de aankomende editie zijn de zeven hallen geclusterd per segment. Zo kan de bezoeker de beurs gerichter bezoeken en wordt uw zichtbaarheid vergroot.

 

Hal 1: Infra Algemeen

Hal 2: Wegenbouw & Aannemerij

Hal 3: Wegenbouw & Aannemerij

Hal 4: Waterbouw

Hal 5: Infra Algemeen

Hal 6: Infra Algemeen + Materiaal & Machines

Hal 7 Materiaal & Machines

  Waarom deelnemen aan Infra Relatiedagen? 

     Infra Relatiedagen biedt u de kans om úw doelgroep in een prettige en ongedwongen sfeer te ontmoeten. U bereikt uw doelgroep uit het Noorden en Oosten van Nederland.

Veelzijdige en dynamische presentatie

  De manieren om te presenteren zijn talrijk. Tijdens Infra Relatiedagen kunt u een stand huren, maar u kunt er ook voor kiezen om uw deelname te versterken met bijvoorbeeld demonstraties en/of lezingen. Niks is ons te gek. Wij denken graag met u mee! 

Vergroot uw zichtbaarheid

Binnen Easyfairs Evenementenhal hebben we diverse “promotiemiddelen” die ingezet kunnen worden om deelname meer body te geven. Denk bijvoorbeeld aan; een spandoek in de voetgangerstunnel, het presenteren van uw bedrijfsauto in de vijver, vloertegels voorzien van uw bedrijfslogo, het verzorgen van keycords inclusief logo, toiletreclame en meer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de marketeer. 

Zakelijke Tinder met Match & Meet | Evenementenhal app

 Easyfairs Evenementenhal heeft haar eigen Evenementenhal App inclusief een Match & Meet functie. Deze functie is te gebruiken door exposanten en bezoekers van Infra Relatiedagen. Match & Meet zorgt ervoor dat exposanten razendsnel relevante leads ontmoeten. “Zie het als een zakelijke Tinder”, legt Easyfairs Evenementenhal uit. “De bezoeker van de beurs geeft aan interesse te hebben in een exposant. De exposant krijgt hier een melding van. Is hij of zij ook geïnteresseerd, dan volgt er een match en is het mogelijk om de volgende stap te zetten. Zo is contact snel gemaakt.” Meer informatie over de Easyfairs Evenementenhal App en Match & Meet? Klik hier. 

 

STANDHOUDERSINFORMATIE

Onderstaande informatie is van belang wanneer u exposant bent tijdens Infra Relatiedagen.

Beursdagen:

Dinsdag 5 februari 13:00 -21:00 uur (Toekomstdag)

  Woendag 6 februari 13:00 -21:00 uur

Donderdag 7 februari 13:00 -21:00 uur

Exposantenborrel

Woensdag 6 februari 21:15 - 23:00 uur

Opbouwtijden: 

Zaterdag 2 februari 08:00 - 16:00 uur / Maandag 4 februari 07:00 - 17:00 uur

Afbouwtijden:

Domderdag 7 februari 21:15 - 00:00 / Vrijdag 8 februari 08:00 - 14:00 uur

 Standhoudersbadges

Om lange wachtrijen te voorkomen raden we u aan om op dag 1 en 2 zelf uw standhoudersbadge te bewaren. Aan het einde van de beurs kunt u deze inleveren bij de beursreceptie. 

 
Standhouders kunnen op de eerste beursdag vanaf 08:00 uur naar binnen. Let op: dit is niet bedoelt voor de opbouw van uw stand!

Op overige beursdagen is de beurs vanaf 12:00 uur geopend voor standhouders. 

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

 • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
 • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
 • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
 • De uitnodigingsservice
 • Evenementenhal App – Volg uw leads

Actueel

Bezoekersprofiel

De volgende doelgroepen weten de weg naar Infra Relatiedagen te vinden:

 • Gemeenten 
 • Overheid
 • Projectontwikkelingsbureaus
 • Architecten
 • Rijkswaterstaat
 • Aannemerij
 • Onderaannemerij
 • Waterschappen
 • Provincies
 • Toeleveranciers

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 5 februari 2019 13.00 - 21.00 uur
13.15 - 13.45

ICASSxl is een onlinemanagementsysteem welke harmonisatie en communicatie in de samenwerking tussen overheden en aannemers optimaliseert.

Tijdens deze kennissessie wordt u op de hoogte gesteld van het gebruik van de app die "gedoe en gezeur voorkomt tussen opdrachtgever en -nemer". 

 

ICASS
14.00 - 14.30

Regenwater een lust in plaats van een last

Water2Keep
14.45 - 15.15

Blauwe Diesel is een duurzame, fossielvrije, CO2-neutrale en emissie-arme brandstof. Hiermee verbeteren ze de CO2-footprint van bedrijven en instellingen.

Wilt u weten hoe u met uw voertuigenpark snel, verantwoord en eenvoudig kunt overstappen op de Blauwe Diesel 100 zonder aanpassingen aan de voertuigen? Vincent van Future Fuels vertelt u er graag meer over!

Future Fuels
15.30 - 16.00

Door regenwater op te slaan in de ondergrond komt het beschikbaar om aan de lokale vraag te voldoen, zelfs in droge perioden. Door gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en veel aandacht voor ruimtelijk ontwerp is het mogelijk om oplossingen ruimtelijk gezien goed in te passen. Wilrik en Dick Bakker van de gemeente Someren vertellen samen over de natuur gebaseerde oplossingen voor watermanagement  op locatie en hoe deze in de gemeente Someren zijn toegepast.

 

Field Factors/Gemeente Someren
17.00 - 17.30

Er zijn reeds diverse reparatietechnieken voor riolering en inspectieputten op de markt. De technik van hendrikse Wegenbouw is nieuw en revolutionair op gebied van uitvoering en circulariteit.

Hendrikse Wegenbouw
18.00 - 18.30

Risicogestuurd beheer van de riolering

't Rio Huys
18.45 - 19.15

Welke trends komen er aan?  wat zijn huidige energie probleemstellingen? wat zijn de oplossingen?Hoe kunnen wij door samenwerken voordelen halen uit de trend, energie transitie?

Jeroen Rijnenberg, Green Infra
20.15 - 20.45

Het probleem van bodemdaling gaat vanaf nu voor heel nederland gelden. Reden hiervan is de dalende grondwaterspiegel veroorzaakt door niet tijdig ingrijpen tegen de klimaatverandering. Hoe keren we het tij ?

Debets B.V.
Dag 2   woensdag 6 februari 2019 13.00 - 21.00 uur
13.15 - 13.45

ICASSxl is een onlinemanagementsysteem welke harmonisatie en communicatie in de samenwerking tussen overheden en aannemers optimaliseert.

Tijdens deze kennissessie wordt u op de hoogte gesteld van het gebruik van de app die "gedoe en gezeur voorkomt tussen opdrachtgever en -nemer". 

ICASS
14.00 - 14.30

Composiet in de kunstwerkbouw

Fiber Core Europe
14.45 - 15.15

Blauwe Diesel is een duurzame, fossielvrije, CO2-neutrale en emissie-arme brandstof. Hiermee verbeteren ze de CO2-footprint van bedrijven en instellingen.

Wilt u weten hoe u met uw voertuigenpark snel, verantwoord en eenvoudig kunt overstappen op de Blauwe Diesel 100 zonder aanpassingen aan de voertuigen? Vincent van Future Fuels vertelt u er graag meer over!

Future Fuels
15.30 - 16.00

Heijmans zorgt voor slimme, duurzame, onderhoudsvriendelijke en vernieuwende wegdekken. De markt verandert snel en grondstoffen worden schaars. Recyclen en verrijken van grondstoffen is daarom belangrijk. Maar ook hoe we met onze omgeving omgaan is essentieel. Dit vraagt om verandering van de asfaltmengsels. Vandaag praten onze asfaltexperts Gerbert van Bochove en Frits Stas u bij over de meest recente ASFALT INNOVATIES.

Heijmans Infra
16.15 - 16.45

Straatzand special

Infranology
17.00 - 17.30

Bij klimaatsverandering denken we vaak eerst aan de vele lasten die het met zich mee kan brengen. Denk hierbij aan wateroverlast. Maar met regenwater kun je ook veel nuttige dingen doen. Fred vertelt over hun ervaringen met het gebruik van regenwater in de particuliere omgeving.

GEP
18.00 - 18.30

Er zijn reeds diverse reparatietechnieken voor riolering en inspectieputten op de markt. De technik van hendrikse Wegenbouw is nieuw en revolutionair op gebied van uitvoering en circulariteit.

Hendrikse Wegenbouw
19.30 - 20.00

Welke trends komen er aan?  wat zijn huidige energie probleemstellingen? wat zijn de oplossingen?Hoe kunnen wij door samenwerken voordelen halen uit de trend, energie transitie?

Jeroen Rijnenberg, Green Infra
20.15 - 20.45

In deze interactieve sessie met maar liefst 3 sprekers wordt een onderwerp aangesneden dat niet te missen is: het huidige klimaat.  De wereld staat voor de opgave om de opwarming van de aarde af te wenden. Klimaat verandering heeft als thema nog een hoog ‘maar wat heeft dat dan met mij te maken’ gehalte. Slechts 10% van de aanbestedingen in 2018 hadden klimaat, circulaire economie of CO2 reductie als thema. Ohpen en Onlanders hebben daarom de krachten gebundeld en zetten 2019 in het teken van hoe we zelf vanaf vandaag ons werk kunnen veranderen om zo gezamenlijk bij te dragen aan de klimaatdoestellingen van Parijs. Onze slogan: Samen betekenisvol aanbesteden, ik doe het!

Onlanders
Dag 3   donderdag 7 februari 2019 13.00 - 21.00 uur
13.15 - 13.45

ICASSxl is een onlinemanagementsysteem welke harmonisatie en communicatie in de samenwerking tussen overheden en aannemers optimaliseert.

Tijdens deze kennissessie wordt u op de hoogte gesteld van het gebruik van de app die "gedoe en gezeur voorkomt tussen opdrachtgever en -nemer". 

ICASS
14.45 - 15.15

Blauwe Diesel is een duurzame, fossielvrije, CO2-neutrale en emissie-arme brandstof. Hiermee verbeteren ze de CO2-footprint van bedrijven en instellingen.

Wilt u weten hoe u met uw voertuigenpark snel, verantwoord en eenvoudig kunt overstappen op de Blauwe Diesel 100 zonder aanpassingen aan de voertuigen? Vincent van Future Fuels vertelt u er graag meer over!

Future Fuels
15.30 - 16.00

Heijmans zorgt voor slimme, duurzame, onderhoudsvriendelijke en vernieuwende wegdekken. De markt verandert snel en grondstoffen worden schaars. Recyclen en verrijken van grondstoffen is daarom belangrijk. Maar ook hoe we met onze omgeving omgaan is essentieel. Dit vraagt om verandering van de asfaltmengsels. Vandaag praten onze asfaltexperts Gerbert van Bochove en Frits Stas u bij over de meest recente ASFALT INNOVATIES.

Heijmans Infra
17.00 - 17.30

De toekomst van riolering

't Rio Huys
18.00 - 18.30

Er zijn reeds diverse reparatietechnieken voor riolering en inspectieputten op de markt. De technik van hendrikse Wegenbouw is nieuw en revolutionair op gebied van uitvoering en circulariteit.

Hendrikse Wegenbouw
18.45 - 19.15

Regenwater een lust in plaats van een last

Water2Keep
19.30 - 20.00

Welke trends komen er aan?  wat zijn huidige energie probleemstellingen? wat zijn de oplossingen?Hoe kunnen wij door samenwerken voordelen halen uit de trend, energie transitie?

Jeroen Rijnenberg, Green Infra

Opbouwdagen: zaterdag 2 februari 2019 07:00 - 15.00 uur, maandag 4 februari 2019 07:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 7 februari 2019 21:15 - 00.00 uur, vrijdag 8 februari 2019 07:00 - 14.00 uur

Sfeerimpressie Infra Relatiedagen 2018

Volg ons op social media

Het projectteam van deze beurs

Een ervaren, veelzijdige beursorganisator staat voor u klaar. Zij buigt zich over uw deelname. Door haar veelzijdige achtergrond weet zij samen met haar medewerker marketing & communicatie haarfijn hoe u een beurs organiseert die naadloos aansluit bij uw boodschap én uw doelgroep. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Samen zorgt het team voor een succes!

Kim Strijker
Kim Strijker
Adviseur
+31 (0) 523 - 289 869
Stuur mij een e-mail
Miranda Vrieling
Miranda Vrieling
Marketeer
+31 (0)523 - 289 806
Stuur mij een e-mail