Duurzaam en circulair produceren winnen terrein

In de afgelopen achttien jaar groeide Infra Relatiedagen uit tot het belangrijkste netwerkmoment voor de grond-, weg en waterbouw branche. Het platform blijft zich ontwikkelen. Het beloofd een beurs te worden waar u nieuwe branche- en productkennis kunt op doen. We zien dat duurzaamheid en circulair produceren ook steeds meer terrein wint.

In de afgelopen achttien jaar groeide Infra Relatiedagen uit tot het belangrijkste netwerkmoment voor de grond-, weg en waterbouwbranche. Maar we zijn nog niet uitgegroeid. De beurs wordt, vooral op het gebied van branche- en productkennis, steeds rijker. De komende editie staan thema’s als duurzaamheid en circulair produceren in de spotlight. Een mooie ontwikkeling, want zoals bekend is het klimaat steeds meer aan het veranderen. Daarbij worden er steeds meer stenen aangelegd. Terwijl stenen de warmte versterken die de zon afgeeft . Ook zorgt de verstening ervoor dat regenwater wegstroomt in plaatst dat het verdampt. Bovendien betekent meer steen automatisch minder ruimte voor groen en dus steeds minder zuurstof. Koers Aannemingen B.V. heeft met deze wetenschap een halfverharding ontwikkelt, waardoor deze toepassing een positieve bijdrage levert aan dit milieuprobleem. Een toepassing dat uitermate geschikt is voor paden en wegen.

De Morssinkhof Groep presenteert op de beurs haar product Dualton; betonnen stenen, tegels en banden, waarvan de toegepaste grondstoffen 100% CO2 - reducerend zijn ten opzichte van betonnen stenen, tegels en banden met standaard grondstoffen zijn gemaakt. Het product wordt geproduceerd met een CO2-arm cement, aangevuld met een speciale vulstof. Tevens wordt het product circulair geproduceerd door het toepassen van minimaal 15% secundair materiaal.

Ander voorbeeld is Trisoplast®; een duurzame, robuuste, flexibele isolatieoplossing, bestaande uit een mix van speciale kleipolymeercomponent met zand en water. Perfect als milieubeschermende bodemafdichting dat breed toepasbaar is. Ook zorgt deze afdichting ervoor dat grond- en regenwater op een effectieve manier in goede banen wordt geleid.

Ook Abbink Boekelo Wegenbouw presenteert op de beurs haar nieuwste product Ecofalt . Een duurzaam alternatief voor regulier asfalt. De klimaatveranderingen hebben uiteraard invloed op de gehele inrichting van de openbare ruimte. Zo neemt ook de hoeveelheid neerslag toe met als gevolg dat de ondergrondse infrastructuur aangepast moet worden. StadLandWater is gespecialiseerd in deze waterproblematiek en hebben alle kennis en capaciteit in huis om van advies te voorzien als het gaat om de verschillende levensfasen van vrijverval- en mechanische riolering.