Kiwa KOAC: de zakelijk dienstverlener op het gebied van mobiliteitsinfrastructuur

Even voorstellen: wie is Kiwa KOAC?

Kiwa KOAC is dé zakelijke dienstverlener met onderzoeksfaciliteiten en deskundigheid op een breed gebied van de mobiliteitsinfrastructuur. Ze werken voor en met alle partijen die actief zijn op het gebied van wegen, vliegvelden, bedrijfsterreinen en dijkbekledingen. Als enige in Nederland bestrijken ze het veld van advies, onderzoek, wegmetingen, laboratoriumonderzoek, kwaliteitsbegeleiding van werken tot en met het verzorgen van kennisoverdracht.

Kiwa KOAC werkt aan een voortdurende verbetering van hun producten en meetmiddelen om onze klanten beter van dienst te zijn. Hiervoor zetten ze de ervaring, creativiteit en innovativiteit van hun medewerkers in.

Een goed voorbeeld hiervan is hun nieuwe boorwagen. Met deze boorwagen kunnen zij de benodigde asfaltboringen uitvoeren en de kernen meenemen voor diverse onderzoeken in hun eigen laboratorium. Hiermee kunnen ze klanten nog sneller van dienst zijn en heeft de klant één aanspreekpunt voor een compleet werk.

Daarnaast hebben ze de laatste maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van een uniek meetvoertuig. Dit voertuig kan in één meetgang alle functionele eigenschappen van een weg inwinnen. Door één van de bestaande Side Way Force (SWF) -meetwagens uit te breiden met een compleet nieuw, zeer nauwkeurig 3D-laserscansysteem is een revolutionair meetvoertuig ontstaan. Hiermee heeft Kiwa KOAC het eerste meetvoertuig ontwikkeld dat in één meetgang de parameters stroefheid, langsvlakheid, dwarsvlakheid en schadedetectie volledig geautomatiseerd en simultaan aan elkaar meet en vastlegt.

Momenteel wordt er nog volop getest met het nieuwe systeem. Ze verwachten vanaf 1 februari 2019 aan de slag kunnen met een volledig gevalideerd meetsysteem.

Tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg tonen zij u graag hun boorwagen. Maar ook de nieuwe meetwagen zal te zien zijn op hun stand. U bent van harte welkom om alle details rond het nieuwe meetsysteem te ontdekken!

U vindt ze in hal 5.

Neem voor meer informatie contact op met: info@kiwa-koac.com of bezoek de website www.kiwa-koac.com