Ondergrondse infrastructuur verouderd

Ondergrondse infrastructuur verouderd

Klimaatverandering en urbanisatie zorgen ervoor dat de druk op onze stedelijke infrastructuur toeneemt. Deze ontwikkelingen met betrekking tot de ondergrondse infrastructuur krijgen bij Wavin veel aandacht.

Allereerst de urbanisatie. 80% van de Europese bevolking woont binnenkort in stedelijke gebieden. De verstedelijking zorgt er namelijk voor dat de ondergrondse stelsels meer worden belast en de complexiteit toeneemt. In Europa veroudert er momenteel dan ook 3 miljard kilometer rioleringsnetwerken onder onze voeten.

Tegelijkertijd zet de toenemende regenval nog meer druk op de stadsinfrastructuur. De extremer wordende weersomstandigheden veroorzaken waterproblemen maar ook hittestress. Er is bij Wavin veel aandacht voor deze ontwikkelingen, zowel op de website als tijdens Wavin Spotlight. Een project dat riolen en stormwater management in de schijnwerpers zet.

Ons rioleringsstelsel en regenwaterinfrastructuur vormen de basis van onze moderne maatschappij. En dit speelt zich grotendeels af, direct onder onze voeten. Helaas worden ze letterlijk in het donker gelaten zonder de erkenning te krijgen die ze verdienen. En laten wij eerlijk zijn, zolang er niks mis gaat, hebben we daar ook geen problemen mee. Maar dat is nu juist het gevaar.

Spotlight

Wavin wil de problemen aanpakken en bespreekbaar maken, daarom is Spotlight gecreëerd. Een project met het doel om riolen en regenwateroplossingen uit het verdomhoekje te halen en samen te werken aan toekomstbestendige steden. Om deze uitdagingen in de Spotlight te zetten, richt Wavin zich op het delen van kennis en ideeën - van betere rioolprestaties, netwerkontwerpen en regenwaterbeheer.

Uiteraard wordt bij de ontwikkeling van nieuwe producten ook rekening gehouden met de steeds groter wordende druk op de stedelijke infrastructuur. Dit sluit aan bij de onderscheidende innovatiekracht en snelheid waarmee Wavin op Europeesniveau producten ontwikkeld van hoge kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is de Nieuwe Wavin Straatkolk, die onderscheidend is op het gebied van vormgeving, ergonomie en veiligheid.

Infra Relatiedagen

Tijdens de infra Relatiedagen wordt uiteraard deze nieuwe straatkolk gepresenteerd, evenals de vernieuwde Tegra Snel inspectieput en andere oplossingen uit het Wavin productportfolio. U bent van harte welkom om Wavin te bezoeken tijdens de Infra Relatiedagen. Leer de adviseurs kennen of praat gezellig bij over de laatste innovaties en ontwikkelingen waar u tegenaan loopt.

Wavin – Connect to better.