Timmerhuis Groep stelt zich voor!

Een van de eerste bedrijven die zich aansloten bij het Netwerk Betonketen, nu Bouw-Circulair, was Timmerhuis Groep uit Vriezenveen. Het bedrijf heeft een voortrekkersrol als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. Het bedrijf wordt gevormd door zes businessunits met elk hun eigen expertise en disciplines.

Wie de website bezoekt van Timmerhuis Groep ziet onder het kopje ‘‘over ons’ als eerste de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staan. Het geeft aan dat duurzaamheid en circulariteit hoog op de agenda staan bij de werknemers van Timmerhuis Groep, dat met verschillende bedrijfsonderdelen op meerdere plekken in de keten zit: sloop, advies en uitvoering GWW. Op deze gebieden proberen ze duurzaamheid een grote rol te laten spelen.

Sloop is één van de werkzaamheden die Timmerhuis Groep uitvoert en de laatste jaren gebeurt dat zo duurzaam mogelijk. Het project Molenstraat in Enschede is een mooi voorbeeld van hoe zij vrijkomende materialen goed hebben gescheiden en vervolgens kunnen hergebruiken. Deze aanbesteding hebben ze mede gewonnen door in te zetten op duurzaamheid. Helaas is het nog lang niet altijd zo dat dit gewaardeerd wordt, meestal wordt nog gegund op laagste prijs. En zelfs als er op EMVI wordt aanbesteed is kwaliteit/duurzaamheid nog ondergeschikt aan prijs.

Als het gaat om advies kan de Timmerhuis Groep meer invloed uitoefenen. Volgens het bedrijf is dat hét moment dat je duurzaamheid onder de aandacht van opdrachtgevers kan brengen. Werknemers van Timmerhuis Groep nemen het altijd mee in hun gesprekken om ze er bewust van te maken. Opdrachtgevers willen graag begeleid worden in dit proces, waar Timmerhuis Groep op inspeelt door het organiseren van excursies om te laten zien hoe duurzaamheid in praktijk wordt gebracht.

Op Infra Relatiedagen zal Timmerhuis Groep u van informatie voorzien omtrent hun klantgerichte zakendoen waarbij ze hun oog op het milieu houden.