Circore: de samenwerking van ARN Recycling en Duvano!

Circore: circulaire grondkering

Auto Recycling Nederland levert damwanden en beschoeiingen van gerecycled kunststof uit auto’s onder de naam Circore. Het is het antwoord op de groeiende vraag van waterschappen, provincies en gemeenten naar circulaire, duurzame én betaalbare grondkeringen. De overheid heeft hen namelijk gevraagd om in 2021 minstens 10% circulair in te kopen. Zo wordt Nederland minder afhankelijk van schaarse grondstoffen en wordt het milieu gespaard. 

Waar komt de kunststof vandaan?

Gedemonteerde autowrakken worden bij shredderberijven versnipperd. Gedurende het proces worden zoveel mogelijk metalen gescheiden voor recycling. Wat overblijft is shredderafval. De Post Shredder Technology-fabriek van ARN in Tiel wint uit dit afval materialen terug voor hergebruik. Van het kunststof en de kunststofvezelpellet maakt Duvano uit Oss kantbeschoeiingen en damwanden. Deze producten vermarkt Auto Recycling Nederland (ARN) onder de merknaam Circore.

Toepasbaarheid en toepassingen

De producten van Circore zijn bij uitstek geschikt voor:

  • Kantbeschoeiingen;
  • Damwanden;
  • Stuwen;
  • Zandverstuivingen;
  • Afrasteringen

De palen, balken, planken, schotten en wanden zijn met glans geslaagd voor de testen op uitloging, kruipen, duurzaamheid en intrillen. De kantbeschoeiing is met name geschikt voor grondkeringen tot maximaal 80 cm hoog. Voor de wat diepere sloten en stuwen kan het dikkere damwand materiaal worden gebruikt met een lengte tussen de 3 en 5 meter.

De beloften van Circore

  1. Provincies, waterschappen en gemeenten hebben 50 jaar lang geen omkijken naar hun circulaire grondkeringen.
  2. De producten van Circore zijn 100% onderhoudsvrij.
  3. Circore verstrekt een materiaalgarantie van 2 jaar.
  4. De producten rotten niet en doorlopen tests op intrillen, uitloging en kruipen succesvol.
  5. Circulaire grondkeringen passen perfect in de duurzame toekomstvisie van Nederlandse overheden.

De producten van Circore zijn rotvrij en hebben een verwachte technische levensduur van minimaal 50 jaar. Circore is ISO-gecertificeerd en heeft een zeer lage CO2-footprint. Nieuwsgierig geworden? Bezoek ze in hal 4 tijdens Infra Relatiedagen!