TreeParker: Een slimme combinatie van groen, grijs én blauw

GreenMax familie

De inrichting van een groeiplaatsconstructie vraagt om een speciale organisatie, compleet anders dan die rondom de verkoop van wortelschermen, boomverankering, boomroosters en andere producten die dienen ter invulling van het plantvak.

Sinds 1 januari 2018 is GreenMax daarom opgesplitst in twee bedrijven en heeft TreeBuilders zich met trots bij de GreenMax familie mogen voegen.

Zowel de producten van GreenMax als dochterbedrijf TreeBuilders helpen infrastructuur en bomen tegen elkaar te beschermen. Daar waar GreenMax vooral groen en infrastructuur met elkaar verbindt, combineert de innovatieve groeiplaatsconstructie van TreeBuilders met een ondergronds bioretentiesysteem zowel groen, grijs én blauw. De groeiplaatsconstructie van TreeBuilders, die de naam TreeParker draagt, behoort daarmee tot de oplossingen voor de nieuwe smart city.

De TreeParker is een ondergrondse groeiplaatsconstructie voor stadsbomen. Het systeem bestaat uit TreeParker units die in alle maten leverbaar zijn. Deze units dragen het verkeer en zorgen voor een onverstoorde doorwortelbare ruimte onder de verharding. In het systeem wordt een tweede maaiveld gecreëerd waardoor wortelopdruk uitgesloten is.

Duurzaam waterbeheer

Steeds vaker worden ondergrondse groeiplaatsconstructies gecombineerd met regenwateropvang, -infiltratie en -filtratie. TreeParker is ontworpen om deze vakgebieden te combineren zodat een gezonde watercyclus ontstaat in de stad. Water gaat eerst naar de groeiplaats waar het infiltreert in de onverdichte grond. Vervuiling wordt door de natuur – het bodemleven – afgebroken, zodat enkel schoon water doorstroomt naar het grondwater.

Urban jungle

Een andere prioriteit als het gaat om het tegengaan van klimaatverandering in onze steden is het bestrijden van luchtvervuiling. 80% van de steden wereldwijd overschrijdt de grens van veilige luchtkwaliteit zoals omschreven volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. Met het TreeParker systeem kunnen bomen uitgroeien tot volwassen, functionele bomen en een efficiënte en effectieve oplossing bieden tegen de gevolgen van klimaatverandering. Zo kan een volwassen boom tot wel 150 kg CO2 per jaar absorberen.

Bijkomende voordelen van het TreeParker bioretentiesysteem:
- Verbeteren van de waterkwaliteit
- Verminderen piek afvoer van regenwater
- Geen onderhoud
- Efficiënt gebruik van de ruimte


Advies op maat

TreeBuilders levert groeiplaatsconstructies over de hele wereld. Met de uitgebreide kennis van de verschillende beschikbare systemen, adviseert en begeleidt TreeBuilders projectvereisten van A tot Z. Geavanceerde, duurzame oplossingen op maat in verschillende prijscategorieën voor stadslandschappen die zowel boomtechnische als civieltechnische eisen combineren.