Xylem: slimme wateroplossingen voor een dynamische toekomst

Xylem is een leidende, mondiale leverancier van watertechnologie. Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen voor wereldwijde wateruitdagingen. De producten en diensten van Xylem maken het mogelijk om water te transporteren, te behandelen, te analyseren en te monitoren en vinden haar toepassing bij nutsbedrijven, de dienstverlening, woningbouw, commerciële gebouwen en op industrieel terrein. Xylem biedt een toonaangevend portfolio van slimme meters, netwerktechnologieën en geavanceerde analyses voor water-, gas- en elektriciteitsbedrijven.

Met de belangrijke verandering in de watersector in het vooruitzicht, die wordt ingegeven door een dringende noodzaak om complexe uitdagingen aan te pakken, wil Xylem graag waterbeheerders begeleiden en informeren over slimmere watertechnologieën. Met haar totaaloplossingen voor slim waterbeheer, kan Xylem gestalte geven aan de overgang naar de slimmere watertechnologieën. Wereldwijd zijn er diverse case stories die illustreren op welke manier slimme wateroplossingen – of een stapsgewijze toepassing van deze oplossingen - de productiviteit van processen ingrijpend kunnen verbeteren.

Slimme oplossingen brengen veel voordelen met zich mee, waaronder:

  • Veiligheid: verhoogde veiligheid en controle gedurende water- en afvalwaterprocessen.
  • Operationele kosten: de kosten voor energie en onderhoud nemen binnen het distributienetwerk af.
  • Dynamiek: storingen en uitvaltijd in cruciale apparatuur opsporen, voorspellen en voorkomen.
  • Flexibiliteit: meer flexibiliteit om verschillende situaties (zoals volumes en parameters) met behulp van de huidige infrastructuur aan te pakken.


Benieuwd welke slimme watertechnologieën en –toepassingen aansluiten bij uw situatie? Tijdens de Infra Relatiedagen staat ons team voor u klaar om u te informeren over de toekomst van slimme watertechnologieën en –toepassingen. Bezoek ons in hal 4, stand 427.

Wilt u nu al lezen over de huidige toestand van de Smart Water sector in Europa en de toekomst van de slimme watertechnologieën en – toepassingen? Download dan nu hier onze white paper en ontdek hoe slim waterbeheer oplossingen kan bieden voor complexe waterproblemen.