Installatie Vakbeurs Hardenberg 2018

    

Al 20 jaar komen installatieprofessionals naar Hardenberg om de nieuwste ontwikkelingen en producten te ontdekken tijdens Installatie Vakbeurs. Naast deze hoofdreden komen bezoekers ook echt om te netwerken. Voor u de perfecte manier om u aan uw doelgroep te presenteren in een ontspannen en ongedwongen setting.

Week van de Installateur
De ontwikkelingen in de installatiesector gaan snel. Volgens veel professionals zelfs razendsnel. Installatie Vakbeurs is een platform waar alle belangrijke ontwikkelingen gepresenteerd worden. Een belangrijke marktontwikkeling waar wij op inspelen is de versmelting tussen de E- en W-installatie. Daarom vindt komende editie voor het eerst tegelijkertijd met Installatie Vakbeurs ook Elektro Vakbeurs plaats. We zetten twee sterke merken naast elkaar, waarbij wij de installateur centraal zetten tijdens de Week van de installateur! Als exposant van Installatie Vakbeurs 2018 heeft u voor het eerst de mogelijkheid om op één dag zowel de W-installateur als de E-installateur te ontmoeten! Het is ook mogelijk om u te presenteren op het E+W installatie platform, het centrale gedeelte van beide beurzen wat zowel bij Installatie Vakbeurs als Elektro Vakbeurs hoort. 

 WAAROM DEELNEMEN?

 U ontmoet een brede en waardevolle doelgroep in een prettige en ongedwongen sfeer

 Naast de W-installateur heeft u ook de mogelijkheid om de E-installateur te ontmoeten

 De manieren om te presenteren zijn talrijk. U kunt een stand huren, maar u kunt er ook voor kiezen om uw deelname te versterken met bijvoorbeeld demonstraties en/of lezingen. Niks is ons te gek! Wij helpen u graag met een tool die bij u past!

 Naast uw standdeelname heeft u de mogelijkheid om uw zichtbaarheid te vergroten door het inzetten van diverse promotiemiddelen. Denk aan vloertegels voorzien van uw bedrijfslogo, een spandoek in de voetgangerstunnel of promotie op (toilet)schermen

Infomagazine

Visual

Infomagazine van deze beurs

Bekijk ons infomagazine en ontdek wat deze vakbeurs voor uw bedrijf kan betekenen. 

Aanvullende beursinformatie

MEDIAPARTNERS
Ook dit jaar hebben diverse mediapartners zich verbonden aan Installatie Vakbeurs. Met trots presenteren wij onze mediapartners!


Hoofdmediapartner Installatie Vakbeurs
De exclusieve beursspecial die tijdens de beurs verspreidt wordt, wordt verzorgd door onze mediapartner Uneto-Vni, met het vakblad E&W Installatietechniek voor de brede installatietechniek. Deze special, volledig in het teken van Installatie Vakbeurs, zal bij de ingang van de beursvloer verkrijgbaar zijn. Ook u kunt hier uw deelname aan Installatie Vakbeurs extra onder de aandacht brengen! Bekijk hier meer informatie. 


Overige mediapartners installatie360_1.png

 

 

Onderstaande informatie is van belang wanneer u exposant bent tijdens Installatie Vakbeurs. 

 

Onderstaand beursprogramma heeft betrekking op Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs tijdens Week van de installateur.

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 11 september 2018 13.00 - 21.00 uur
13.00 - 21.00

Om in te spelen op de marktontwikkelingen wordt 'Integraal installeren' ruimschoots onder de aandacht gebracht. Installateurs zijn vrij om een kijkje te nemen op beide beursvloeren (Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs), waar een groot aantal standhouders hun producten, systemen en noviteiten toont. Tevens wordt er een 'E&W installatie platform' ingericht, waar onder andere exposanten vertegenwoordigd zijn die zich al richten op zowel de E- als W-installateur.

Integraal installeren
13.00 - 21.00

In het LoopbaanCentrum worden met items zoals het zoeken en vinden van de juiste baan of de juiste medewerkers, ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en carrieèrekansen, vraag en aanbod in de markt bij elkaar gebracht.

De volgende bedrijven vindt u in het LoopbaanCentrum: TutorialAvans PlusDeltion Collega ZwolleOTIBInstallatiewerk Noord-OostStichting Collegiale In- en UitleenserviceBuilding JobsMetechnica en Kenteq

LoopbaanCentrum
13.00 - 21.00

Diverse actuele thema's staan centraal tijdens de beurs. Door middel van themaroutes worden de onderwerpen 'Energie & Duurzaamheid' en 'Thuistechnologie' onder de aandacht gebracht. U kunt deze routes volgen waarbij u langs exposanten komt die zich bezig houden met deze thema's. 
Meer informatie volgt binnenkort.

Themaroutes
13.00 - 17.00

Na het succes van afgelopen jaren maakt ook de College Tour weer onderdeel uit van het beursprogramma. De tour is bedoeld voor mbo-leerlingen van de opleiding Elektrotechniek. 
Exposanten geven tijdens de tour een toelichting op hun bedrijfsvoering en vacatures. Exacte tijden volgen.

College Tour
14.00 - 16.00

Een betaalbare BENG met de nieuwe AZEB-methodiek; de kansen voor de installateur

Het EU project AZEB (Affordable Zero Energy Buildings) ontwikkelt de integrale methodiek om een betaalbare BENG te ontwikkelen. De 1e versie is zomer 2018 gereed. In deze workshop neemt het NL AZEB-team je mee in de hoofdlijnen. We onderzoeken wat deze werkwijze impliceert voor de installatie-adviseur en installateur: wat zijn kansen en wat zijn bijzondere uitdagingen in de periode die voor ons ligt? Ga mee op klantreis door het bouwproces en verkrijg inzicht hoe je als installatie-adviseur of installateur straks verschil kunt maken in het creëren van hoogwaardige en betaalbare (bijna) energieneutrale gebouwen. 

Meld u direct aan via www.dnaindebouw.nl om er zeker van de zijn dat u deze workshop niet mist!

      

Joyce van den Hoek Ostende en Harrie Beernink
15.30 - 16.15

Nieuwe regelgeving 2018 opbouw en gebruik van rolsteigers

Technische vakmensen werken regelmatig op hoogte met behulp van rolsteigers. Dat brengt risico’s en arbeidsongevallen met zich mee, met ieder jaar dodelijke slachtoffers en een groot aantal gewonden tot gevolg. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn daarom verscherpt, vanaf 1 januari 2018. 

Maar wat betekent dit voor u?
Volgens de nieuwe regels mag het platform van een rolsteiger pas worden betreden nadat het rondom beveiligd is met heupleuningen. Daarnaast moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen zijn voorzien en van een kantplank. Er zijn nieuwe systemen en opbouwmethoden ontwikkeld, om veilig werken met rolsteigers te verbeteren.

In deze praktijksessie leert u hoe u zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunt voldoen.

II Mens & Werk
16.00 - 18.00

De toekomst begint vandaag!
In samenwerking met OTIB wordt er een inspirerende netwerksessie voor ondernemende vrouwen georganiseerd. De technische installatiebranche kent veel uitdagingen. Vrouwen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de gewenste veranderingen en andere oplossingen...
Daarom zijn vanaf 16.00 uur alle ondernemers vrouwen welkom om, onder t genot van een hapje en een drankje, zich te buigen over de te zetten stappen in en met het bedrijf. Desiree Kon, mede eigenaar en directeur Installatiebureau KON en zeer betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in de Technische Installatiebranche, neemt u mee op het terrein van zorg, duurzame energie en duurzame inzetbaarheid van werknemers, werving en behoud van werknemers en het belang om vrouwelijke en mannelijke kenmerken optimaal te benutten! Ga samen met andere ondernemersvrouwen aan de slag om de branche meer te laten profiteren van de andere kijk en inbreng van vrouwen.

Schrijf u direct in via www.otib.nl/De_toekomst_begint_vandaag, om zeker te zijn dat u kunt deelnemen! VOL = VOL! 

 

Desiree Kon, mede eigenaar en directeur Installatiebureau KON
17.00 - 17.45

De RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan

De Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) geeft praktische handvatten om ongevallen en verzuim te voorkomen. Maar, hoe maakt u een RI&E die past bij uw bedrijf? Speciaal voor de technische installatiebranche, isolatiebranche en koudetechniek zijn twee digitaal branche-instrumenten beschikbaar: de bedrijfs-RI&E en de project-RI&E.

Met de project-RI&E ( V&G-plan ) kunt u voor ieder project de risico’s in kaart brengen en aangeven hoe u in dat project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. 

In deze kennissessie wordt u in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan en leert u de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. 

Spreker: Helene Klein

II Mens & Werk
18.30 - 19.15

Nieuwe regelgeving 2018 opbouw en gebruik van rolsteigers

Technische vakmensen werken regelmatig op hoogte met behulp van rolsteigers. Dat brengt risico’s en arbeidsongevallen met zich mee, met ieder jaar dodelijke slachtoffers en een groot aantal gewonden tot gevolg. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn daarom verscherpt, vanaf 1 januari 2018. 

Maar wat betekent dit voor u?
Volgens de nieuwe regels mag het platform van een rolsteiger pas worden betreden nadat het rondom beveiligd is met heupleuningen. Daarnaast moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen zijn voorzien en van een kantplank. Er zijn nieuwe systemen en opbouwmethoden ontwikkeld, om veilig werken met rolsteigers te verbeteren.

In deze praktijksessie leert u hoe u zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunt voldoen.

II Mens & Werk
18.45 - 19.15

Kennis en Verbind sessie:
- De installateur 3.0
- Veranderingen in de rol van de installateur

INSTALLATIES KUNNEN OOK INDUSTRIEEL
Installaties worden door bouwers nog steeds heel makkelijk over de schutting gegooid naar de installateur. Ook door bouwers die industrieel bouwen. Installaties worden echter steeds complexer, omvangrijker en kostbaarder. Slimme integratie van installatiecomponenten die in één module geleverd worden bespaart niet alleen geld en arbeid maar creëert ook logistieke vrijheid. Complexe handelingen op de bouwplaats verdwijnen door de toepassing van modulaire installatiesystemen. In de toekomst zullen losse installatie helemaal verdwijnen en onderdeel worden van gevels en daken inclusief alle pijpen, kabels en kanalen. Deze werkwijze vraagt om een geheel ander bouwpraktijk. 

Over Jan Willem van de Groep
Jan Willem van de Groep is onder meer bedenker en initiator van de Stroomversnelling en het begrip Nul op de Meter. Hij is een kritische volger van de bouw- en installatiesector en spreekt en schrijft daar veelvuldig over. Hij begon 1,5 jaar geleden met het bedrijf Factory Zero in de overtuiging dat de bouwsector fors goedkoper moet kunnen produceren. Het doel van Factory Zero is de industriële productie van gevels en daken waarin slimme installatiesystemen zijn geïntegreerd voor zowel nieuwbouw als renovatie. Zeker 95% van het werk op de bouwplaats moet daarbij geëlimineerd worden. Hooguit 35% mag overblijven in de fabriek. Het bedrijf is gestart met de productie van installatiemodules waarmee woningen gasloos gebouwd en verbouwd kunnen worden.

Factory Zero
19.30 - 20.15

The Road to All-electric
Blijven we praten of gaan we het doen? Wat ons betreft starten we vandaag. En daar willen we ook u enthousiast voor maken. Enthousiasme dat nodig is, want de bouw- en installatiesector staat veel te wachten.

De All-electric professionals
De Alklima-professionals Rudy Grevers en Martijn van Leerdam zijn samen goed voor meer dan 20 jaar ervaring bij Alklima. Zij nemen u mee langs vele mogelijkheden om hoogwaardige kennis en technologieën om te zetten in marktgerichte All-electric

       

Sprekers: Rudy Grevers en Martijn van Leerdam

Alkima
19.30 - 20.15

De RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan

De Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) geeft praktische handvatten om ongevallen en verzuim te voorkomen. Maar, hoe maakt u een RI&E die past bij uw bedrijf? Speciaal voor de technische installatiebranche, isolatiebranche en koudetechniek zijn twee digitaal branche-instrumenten beschikbaar: de bedrijfs-RI&E en de project-RI&E.

Met de project-RI&E ( V&G-plan ) kunt u voor ieder project de risico’s in kaart brengen en aangeven hoe u in dat project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. 

In deze kennissessie wordt u in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan en leert u de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. 

Spreker: Helene Klein

II Mens & Werk
Dag 2   woensdag 12 september 2018 13.00 - 21.00 uur
13.00 - 21.00

Om in te spelen op de marktontwikkelingen wordt 'Integraal installeren' ruimschoots onder de aandacht gebracht. Installateurs zijn vrij om een kijkje te nemen op beide beursvloeren (Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs), waar een groot aantal standhouders hun producten, systemen en noviteiten toont. Tevens wordt er een 'E&W installatie platform' ingericht, waar onder andere exposanten vertegenwoordigd zijn die zich al richten op zowel de E- als W-installateur.

Integraal installeren
13.00 - 21.00

In het LoopbaanCentrum worden met items zoals het zoeken en vinden van de juiste baan of de juiste medewerkers, ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en carrieèrekansen, vraag en aanbod in de markt bij elkaar gebracht.

De volgende bedrijven vindt u in het LoopbaanCentrum: TutorialAvans PlusDeltion Collega ZwolleOTIBInstallatiewerk Noord-OostStichting Collegiale In- en UitleenserviceBuilding JobsMetechnica en Kenteq

LoopbaanCentrum
13.00 - 21.00

Diverse actuele thema's staan centraal tijdens de beurs. Door middel van themaroutes worden de onderwerpen 'Energie & Duurzaamheid' en 'Thuistechnologie' onder de aandacht gebracht. U kunt deze routes volgen waarbij u langs exposanten komt die zich bezig houden met deze thema's. 
Meer informatie volgt binnenkort.

Themaroutes
14.00 - 17.00

UNETO-VNI BIJEENKOMST


14.00- 14.30 uur


In drie stappen naar hogere kwaliteit

UNETO-VNI installateurs staan voor kwaliteit. Leden van de vereniging voldoen aan een aantal belangrijke kwaliteitscriteria. Toch gaat de vereniging die criteria verder aanscherpen, onder meer door de toelating te baseren op erkenningen en certificeringen en een onderscheid te maken in hoofd- en nevenactiviteiten. Het zal het lidmaatschap van UNETO-VNI nog waardevoller maken.

Spreker: Regiomanager Jakob Hulshof van UNETO-VNI 


15.00- 15.40 uur

2019 jaar van de waarheid voor gastechnische installateurs

Naar verwachting zal de Tweede Kamer dit najaar instemmen met een nieuwe en ingrijpende wettelijke certificeringsregeling voor gastechnische installateurs, die medio 2019 van kracht wordt. Hoe zit die regeling precies in elkaar? En voor welke installaties geldt dat nu wel en voor welke niet? Welke vakbekwaamheidseisen gaan gelden? En hoe kunt u daar aan voldoen?

Spreker: Drs. Hans van den Berg | Programmamanager Kwaliteit van UNETO-VNI


16.00 - 16.40 uur

Waar liggen uw kansen op de installatiemarkt?

Connect2025, de toekomstverkenning voor de installatiebranche, legt de grote thema’s bloot waar installatiebedrijven mee te maken krijgen. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, digitalisering: ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken. Zowel onder consumenten als zakelijke klanten zijn op deze gebieden ontwikkelingen gaande waardoor u keuzes moet maken om uw kansen te kunnen pakken en de continuïteit en groei van uw bedrijf mogelijk te maken.

Spreker: René Vogels | Onderzoeker van Panteia

UNETO-VNI
15.30 - 16.15

Nieuwe regelgeving 2018 opbouw en gebruik van rolsteigers

Technische vakmensen werken regelmatig op hoogte met behulp van rolsteigers. Dat brengt risico’s en arbeidsongevallen met zich mee, met ieder jaar dodelijke slachtoffers en een groot aantal gewonden tot gevolg. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn daarom verscherpt, vanaf 1 januari 2018. 

Maar wat betekent dit voor u?
Volgens de nieuwe regels mag het platform van een rolsteiger pas worden betreden nadat het rondom beveiligd is met heupleuningen. Daarnaast moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen zijn voorzien en van een kantplank. Er zijn nieuwe systemen en opbouwmethoden ontwikkeld, om veilig werken met rolsteigers te verbeteren.

In deze praktijksessie leert u hoe u zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunt voldoen.

II Mens & Werk
17.00 - 17.45

De RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan

De Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) geeft praktische handvatten om ongevallen en verzuim te voorkomen. Maar, hoe maakt u een RI&E die past bij uw bedrijf? Speciaal voor de technische installatiebranche, isolatiebranche en koudetechniek zijn twee digitaal branche-instrumenten beschikbaar: de bedrijfs-RI&E en de project-RI&E.

Met de project-RI&E ( V&G-plan ) kunt u voor ieder project de risico’s in kaart brengen en aangeven hoe u in dat project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. 

In deze kennissessie wordt u in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan en leert u de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. 

Spreker: Helene Klein

II Mens & Werk
18.30 - 19.15

Nieuwe regelgeving 2018 opbouw en gebruik van rolsteigers

Technische vakmensen werken regelmatig op hoogte met behulp van rolsteigers. Dat brengt risico’s en arbeidsongevallen met zich mee, met ieder jaar dodelijke slachtoffers en een groot aantal gewonden tot gevolg. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn daarom verscherpt, vanaf 1 januari 2018. 

Maar wat betekent dit voor u?
Volgens de nieuwe regels mag het platform van een rolsteiger pas worden betreden nadat het rondom beveiligd is met heupleuningen. Daarnaast moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen zijn voorzien en van een kantplank. Er zijn nieuwe systemen en opbouwmethoden ontwikkeld, om veilig werken met rolsteigers te verbeteren.

In deze praktijksessie leert u hoe u zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunt voldoen.

II Mens & Werk
18.45 - 19.15

Van EPC naar BENG, wat zijn de gevolgen voor de installatie?
Binnenkort werken met niet meer met de EPC, maar wordt alle nieuwbouw BENG, dus (bijna) energieneutraal. De EPC-eis wordt vervangen door drie BENG-eisen. Wat betekent dat voor de installaties en hoe is de samenhang met gasloze nieuwbouw? En wat betekent het voor al die bestaande gebouwen? Welke nieuwe technieken worden toegepast, of blijft toch alles bij het oude?  Harm Valk licht de achtergrond van de BENG-eisen toe, geeft de hoofdlijnen van de nieuwe rekenmethode NTA 8800 en gaat in op de praktische consequenties voor de bouw- en installatiesector. Met speciale aandacht voor oplossingen die passen in een (aard)gasloze toekomst.

Aanmelden is niet nodig, u kunt vrij inlopen. 

Harm Valk - Nieman Raadgevende Ingenieurs
19.30 - 20.15

De RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan

De Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) geeft praktische handvatten om ongevallen en verzuim te voorkomen. Maar, hoe maakt u een RI&E die past bij uw bedrijf? Speciaal voor de technische installatiebranche, isolatiebranche en koudetechniek zijn twee digitaal branche-instrumenten beschikbaar: de bedrijfs-RI&E en de project-RI&E.

Met de project-RI&E ( V&G-plan ) kunt u voor ieder project de risico’s in kaart brengen en aangeven hoe u in dat project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. 

In deze kennissessie wordt u in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan en leert u de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. 

Spreker: Helene Klein

II Mens & Werk
Dag 3   donderdag 13 september 2018 13.00 - 21.00 uur
13.00 - 21.00

Om in te spelen op de marktontwikkelingen wordt 'Integraal installeren' ruimschoots onder de aandacht gebracht. Installateurs zijn vrij om een kijkje te nemen op beide beursvloeren (Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs), waar een groot aantal standhouders hun producten, systemen en noviteiten toont. Tevens wordt er een 'E&W installatie platform' ingericht, waar onder andere exposanten vertegenwoordigd zijn die zich al richten op zowel de E- als W-installateur.

Integraal installeren
13.00 - 21.00

In het LoopbaanCentrum worden met items zoals het zoeken en vinden van de juiste baan of de juiste medewerkers, ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en carrieèrekansen, vraag en aanbod in de markt bij elkaar gebracht.

De volgende bedrijven vindt u in het LoopbaanCentrum: TutorialAvans PlusDeltion Collega ZwolleOTIBInstallatiewerk Noord-OostStichting Collegiale In- en UitleenserviceBuilding JobsMetechnica en Kenteq

LoopbaanCentrum
13.00 - 21.00

Diverse actuele thema's staan centraal tijdens de beurs. Door middel van themaroutes worden de onderwerpen 'Energie & Duurzaamheid' en 'Thuistechnologie' onder de aandacht gebracht. U kunt deze routes volgen waarbij u langs exposanten komt die zich bezig houden met deze thema's. 
Meer informatie volgt binnenkort.

Themaroutes
14.00 - 15.00

Circulariteit in de installatiesector, realistisch en kansrijk of alleen een leuk vooral?

Rutger Buch is de gemeente secretaris van Cirkelstad en kartrekker van een initiatief dat momenteel landelijk wordt uitgerold over de 20 grootste gemeenten van Nederland. Rutger Buch kan u inzicht geven in de ontwikkeling van circulariteit en het beland hiervan in relatie tot de installatiesector.

Cirkelstad
15.00 - 16.00

Het PlusLeven concept, het antwoord op de energietransitie en de rol van installaties
Duurzame energie, gratis en toegankelijk voor iedereen

Gezond en comfortabel wonen zonder energierekening als de nieuwe standaard voor elke huiseigenaar. Woningen wisselen daarbij digitale pakketjes duurzame energie uit, een digitale energiemarkt dus. Zo hebben huiseigenaren optimaal rendement van hun woning en coöperaties kunnen zonder administratieve rompslomp hun woningen op de energiemarkt aansluiten en besturen. Dat is het Plusleven; toekomstbestendig, circulair, smart, energieleverend en met een gezond binnenklimaat. 

Het Plusleven wordt gerealiseerd in POM-embedded woningen; Plus-Op-de-Meter. Dit zijn Smart Facility-huizen die energie leveren én opslaan zodat er altijd genoeg energie is voor gebruik en verkoop. Zo ontstaat een positief rendement voor huiseigenaren en is duurzame energie toegankelijk voor iedereen. 

Het Plusleven is het antwoord op het energietransitievraagstuk en het resultaat van een samenwerking met onze industriepartners. Smart Facility vergroot de impact van duurzaamheid in wonen en verhoogt het rendement ervan. Maar dit is slechts de eerste stap. Met vooruitstrevende technologie creëren we een totaaloplossing voor wonen voor elke doelgroep; Smart Home waarin gezond en comfortabel wonen verdergaat dan duurzame, gratis energie. Het beslaat het volledige palet van leven en wonen. En het gave is, wij gaan dit doen, doe jij mee! Dit is mogelijk met de techniek van 2018 en de visie van 2030.

Spreker: Adriaan Buch

PlusLeven
15.30 - 16.15

Nieuwe regelgeving 2018 opbouw en gebruik van rolsteigers

Technische vakmensen werken regelmatig op hoogte met behulp van rolsteigers. Dat brengt risico’s en arbeidsongevallen met zich mee, met ieder jaar dodelijke slachtoffers en een groot aantal gewonden tot gevolg. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn daarom verscherpt, vanaf 1 januari 2018. 

Maar wat betekent dit voor u?
Volgens de nieuwe regels mag het platform van een rolsteiger pas worden betreden nadat het rondom beveiligd is met heupleuningen. Daarnaast moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen zijn voorzien en van een kantplank. Er zijn nieuwe systemen en opbouwmethoden ontwikkeld, om veilig werken met rolsteigers te verbeteren.

In deze praktijksessie leert u hoe u zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunt voldoen.

II Mens & Werk
15.45 - 18.30

TVVL regio Oost Nederland en Noord Nederland nodigen je graag uit voor TVVL gezamenlijke lezing Gelijkstroom & Fijnstof. 
15.50 uur Inloop
16.00 uur Welkom door Anne Rozema (voorzitter regio Noord Nederland) & Richard Geerts (voorzitter regio Oost Nederland)
16.10 uur Lezing 1 Gelijkspanning= het energienet voor de 21ste eeuw
16.50 uur Korte pauze
17.00 uur Lezing 2.1 Nieuwe regelgeving luchtfilters gericht op fijnstof
17.40 uur Korte pauze
17.50 uur Lezing 2.2 Filtering van fijnstof in de praktijk
18.30 uur Einde

Sprekers: Epko Horstman (Building Services Research Institute, Toine van den Boomen (Systemair) en Richard Klazinga (OC Verhulst).

Meer informatie en aanmelden via de website.

TVVL
17.00 - 17.45

De RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan

De Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) geeft praktische handvatten om ongevallen en verzuim te voorkomen. Maar, hoe maakt u een RI&E die past bij uw bedrijf? Speciaal voor de technische installatiebranche, isolatiebranche en koudetechniek zijn twee digitaal branche-instrumenten beschikbaar: de bedrijfs-RI&E en de project-RI&E.

Met de project-RI&E ( V&G-plan ) kunt u voor ieder project de risico’s in kaart brengen en aangeven hoe u in dat project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. 

In deze kennissessie wordt u in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan en leert u de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. 

Spreker: Helene Klein

II Mens & Werk
18.30 - 19.15

Nieuwe regelgeving 2018 opbouw en gebruik van rolsteigers

Technische vakmensen werken regelmatig op hoogte met behulp van rolsteigers. Dat brengt risico’s en arbeidsongevallen met zich mee, met ieder jaar dodelijke slachtoffers en een groot aantal gewonden tot gevolg. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn daarom verscherpt, vanaf 1 januari 2018. 

Maar wat betekent dit voor u?
Volgens de nieuwe regels mag het platform van een rolsteiger pas worden betreden nadat het rondom beveiligd is met heupleuningen. Daarnaast moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen zijn voorzien en van een kantplank. Er zijn nieuwe systemen en opbouwmethoden ontwikkeld, om veilig werken met rolsteigers te verbeteren.

In deze praktijksessie leert u hoe u zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunt voldoen.

II Mens & Werk
18.45 - 19.15

Kennis en Verbind sessie:
- De installateur 3.0
- Veranderingen in de rol van de installateur

INSTALLATIES KUNNEN OOK INDUSTRIEEL
Installaties worden door bouwers nog steeds heel makkelijk over de schutting gegooid naar de installateur. Ook door bouwers die industrieel bouwen. Installaties worden echter steeds complexer, omvangrijker en kostbaarder. Slimme integratie van installatiecomponenten die in één module geleverd worden bespaart niet alleen geld en arbeid maar creëert ook logistieke vrijheid. Complexe handelingen op de bouwplaats verdwijnen door de toepassing van modulaire installatiesystemen. In de toekomst zullen losse installatie helemaal verdwijnen en onderdeel worden van gevels en daken inclusief alle pijpen, kabels en kanalen. Deze werkwijze vraagt om een geheel ander bouwpraktijk. 

Over Jan Willem van de Groep
Jan Willem van de Groep is onder meer bedenker en initiator van de Stroomversnelling en het begrip Nul op de Meter. Hij is een kritische volger van de bouw- en installatiesector en spreekt en schrijft daar veelvuldig over. Hij begon 1,5 jaar geleden met het bedrijf Factory Zero in de overtuiging dat de bouwsector fors goedkoper moet kunnen produceren. Het doel van Factory Zero is de industriële productie van gevels en daken waarin slimme installatiesystemen zijn geïntegreerd voor zowel nieuwbouw als renovatie. Zeker 95% van het werk op de bouwplaats moet daarbij geëlimineerd worden. Hooguit 35% mag overblijven in de fabriek. Het bedrijf is gestart met de productie van installatiemodules waarmee woningen gasloos gebouwd en verbouwd kunnen worden.

Factory Zero
19.30 - 20.15

The Road to All-electric
Blijven we praten of gaan we het doen? Wat ons betreft starten we vandaag. En daar willen we ook u enthousiast voor maken. Enthousiasme dat nodig is, want de bouw- en installatiesector staat veel te wachten.

De All-electric professionals
De Alklima-professionals Rudy Grevers en Martijn van Leerdam zijn samen goed voor meer dan 20 jaar ervaring bij Alklima. Zij nemen u mee langs vele mogelijkheden om hoogwaardige kennis en technologieën om te zetten in marktgerichte All-electric

       

Sprekers: Rudy Grevers en Martijn van Leerdam

Alklima
19.30 - 20.15

De RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan

De Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) geeft praktische handvatten om ongevallen en verzuim te voorkomen. Maar, hoe maakt u een RI&E die past bij uw bedrijf? Speciaal voor de technische installatiebranche, isolatiebranche en koudetechniek zijn twee digitaal branche-instrumenten beschikbaar: de bedrijfs-RI&E en de project-RI&E.

Met de project-RI&E ( V&G-plan ) kunt u voor ieder project de risico’s in kaart brengen en aangeven hoe u in dat project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. 

In deze kennissessie wordt u in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, TRA, LMRA en V&G-plan en leert u de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. 

Spreker: Helene Klein

II Mens & Werk

Opbouwdagen: zaterdag 8 september 2018 08:00 - 16.00 uur, maandag 10 september 2018 07:00 - 17.00 uur

Afbouwdagen: donderdag 13 september 2018 21:15 - 00.00 uur, vrijdag 14 september 2018 07:00 - 12.00 uur

Bezoekersprofiel

DE BEZOEKER VAN INSTALLATIE VAKBEURS IS ONDERNEMER OF IS WERKZAAM IN (ÉÉN VAN) DE VOLGENDE SECTOREN:

 Bouw (woningbouw, utiliteitsbouw)
 Energietechniek
 Industrie
 Installatietechniek (totaal installatiebedrijf, overig installatiebedrijf)
 Klimaatbeheersing
 Onderwijs
 Overheid
 Sanitair
 Woningbouwcorporaties
 Zakelijke dienstverlening 


In de functie van:

 Aannemer
 Adviseur / Consultant
 Bedrijfsleider / Management
 Calculator / Werkvoorbereider
 Directeur / Eigenaar
 Energielabel deskundige
 Facilitair manager
 Groothandelaar
 Inkoper
 Klimaatbeheerder
 Onderhoudsmonteur
 Technische dienst
 Technisch tekenaar
 Totaalinstallateur
 Verkoper
 W-installateur

Exposantenprofiel

OP INSTALLATIE VAKBEURS ONTMOETEN FABRIKANTEN, IMPORTEURS, TOELEVERANCIERS, GROOTHANDELAREN EN AANBIEDERS VAN ONDERSTAANDE GEBIEDEN DE INSTALLATEUR:|

 W-Installatie
Gas, leidingsystemen, appendages, pompen, tanks en vaten, meet- en regelapparatuur, isolatie, dakbedekking, renovatie & onderhoud

 Verwarming
Verwarming, CV-ketels, pelletkachels, branders, warmtepompen, haarden en kachels, vloerverwarming, infraroodverwarming, thermostaten, slimme meters

 Klimaat & Ventilatie
Luchtbehandeling / Airconditioning. luchtfilters, ventilatiesystemen, ventilatoren

 Koudetechniek
Koudetechniek (koeltechniek), productkoeling, componenten

 Sanitair & Water
Waterbehandeling,  sanitair, riolering, kranen, tegels, wastafels, toiletpotten

 Gebouwautomatisering
Gebouwautomatisering

 Energie
Alternatieve energie, energie- en besparingstechnieken

 Tools & Materieel
Materieel (bedrijfswagens, machines, etc.), gereedschappen

 Diensten & Kennis
ICT, fienstverlening (consultancy, certificering, advies, ontwerp, etc.), software, vakinformatie, opleidingen, vakbladen, detachering, BIM

Sfeerimpressie Installatie Vakbeurs Hardenberg 2017

Actueel

Volg ons op social media

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • Een compleet opgebouwde, afgewerkte en schoongemaakte standunit: vloeroppervlak, wanden, frieslijst met naamsvermelding, verlichting door duospots en vloerbedekking
  • Samen met uw relaties kunt u onbeperkt gebruik maken van de exclusieve catering op de diverse terrassen op de beursvloer
  • Twee standhoudersbadges inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant
  • De uitnodigingsservice
  • Evenementenhal App – Volg uw leads

Het projectteam van deze beurs

Heel wat denkwerk gaat vooraf aan het moment dat u deelneemt aan een beurs als Installatie Vakbeurs. Welke doelen stelt u op? Hoe zorgt u dat u deze doelstellingen behaalt? Wat maakt u uniek ten opzichte van andere deelnemers? En hoe laat u dit onderscheid terugkomen op de beursvloer? Een ervaren, veelzijdig projectteam van beursspecialisten staat voor u klaar. Samen halen we het maximale uit uw deelname aan Installatie Vakbeurs.

Joanne Hoogeveen
Joanne Hoogeveen
Adviseur
+31 (0)523 - 289 814
Stuur mij een e-mail
Sandy Bergenhenegouwen
Sandy Bergenhenegouwen
Marketeer
+31 (0)523 - 289 877
Stuur mij een e-mail