Alweer het 20ste Nederlands Kampioenschap Parketleggen 2018

Het is alweer de 20ste keer dat het NKP gehouden wordt! De organisatie ligt in handen van het Platform Parketbranche. Het NKP staat open voor alle parketteurs in Nederland en moet gezien worden als de ultieme uitdaging om je vakmanschap en ervaring te laten zien.

Het NKP is voor wie?

Het NKP kent 2 groepen deelnemers:
”Senioren”, parketteurs die hun sporen verdiend hebben en tot de allerbeste van het land behoren. “Aspiranten”, parketteurs die zich sterk maken om tijdens het NKP hun kennis te tonen maar nog te weinig ervaring hebben om tot de beste te horen. Voorheen werd deze groep deelnemers “Junioren” genoemd, maar een paar jaar geleden hebben we het leeftijdsaspect losgelaten, waardoor ook oudere, minder ervaren parketteurs kunnen deelnemen. Wat indirect inhoudt dat een jonge parketteur met de nodige ervaring nu ook kan deelnemen als “Senior”. Dit jaar zijn er 28 deelnemers, 21 senioren en 7 aspiranten. (Vorige jaar waren het 24 deelnemers, 17 senioren en 7 aspiranten).

Wat is de opdracht?

Voor alle deelnemers geldt dezelfde opdracht, welke uitgevoerd wordt in 8 mm dik tapis op een ondergrond van 150 x 150 cm. Tijdens de speciale NKP-Workshopdag (maandag 3 september) krijgen de deelnemers de opdracht te zien en lichten de sponsors toe waar men specifiek op moet letten.

De helft van de deelnemers start op zondag 16 september en de andere helft start op maandag 17 september, dit naar eigen keus van de deelnemers. Tijdens deze eerste dagen hebben de deelnemers veel ruimte nodig i.v.m. het vele zaagwerk etc. Dinsdag 18 september zijn alle deelnemers aanwezig om hun opdracht af te werken (schuren en in de olie zetten).

Wat is er te winnen?

De Senioren strijden om de Rien Bouwmeester wisselbokaal en de nummers 1 tot en met 3 krijgen een mooie beker die ze mogen behouden. De Aspiranten strijden om de Ad van Mierlo Bokaal en de nummer 2 en 3 krijgen een mooie beker die ze mogen houden.
De Plinten en Profielen Centrale (PPC) laat de bedrijfsauto van de nummers 1 (Senioren en Aspiranten) voorzien van speciale NKP-belettering. Rigo Verffabriek stelt weer hun unieke Rigo Bokaal ter beschikking.

Alle deelnemers ontvangen de inmiddels bekende glazen standaard als aandenken èn daarenboven een voucher van € 150,00, die ze bij de sponsors kunnen besteden en een waardevol geschenk. De deelnemers krijgen een speciale NKP-outfit, waardoor zij tijdens het NKP duidelijk herkenbaar zullen zijn. De prijsuitreiking is op dinsdag 18 september vanaf 17.00 uur.

Wie sponsoren?

Het NKP organiseren zonder sponsors is ondenkbaar en dit jaar mogen we spreken van een unicum….de sponsors van vorig jaar hebben direct na het afgelopen NKP zich gecommitteerd voor dit jaar! Het zijn: Plinten en Profielen Centrale, Rigo Verffabriek, Houtbedrijf Kerkhofs, Stauf en Festool. De organisatie is erg blij dat de beurs (InCoDa) het kampioenschap ook dit jaar zal faciliteren!

Zelf interesse?

Indien iemand, na het lezen van bovenstaande meer informatie wil hebben c.q. wellicht ook wil deelnemen, neem dan contact op met Walter Esch (0651112982) van het Platform Parketbranche.