2e editie Meubelstoffeerders Plein groeit met 85%

Na een zeer positieve eerste editie van het Meubelstoffeerders Plein, is het animo van leveranciers voor het themaplein op Interieur Collectie Dagen (InCoDa) flink gegroeid. Op het Meubelstoffeerdersplein draait het om de nieuwe materialen als (meubel-)stoffen, leder en kunstleder, schuim, naaimachines, toebehoren en onderhoudsproducten. Dit plein met zo’n aanbod voor de meubelstoffeerder en interieuradviseur is uniek in Nederland.

De Interieur Collectie Dagen als platform voor de meubelstoffeerder blijkt een samenwerking met voordelen. Zo zijn de woning-, projectinrichter en interieuradviseurs zeer interessante relaties voor de exposanten op het plein. Detaillisten kopen daadwerkelijk in en het is een goed netwerk moment met stylisten, interieuradviseur en projectinrichters.

NK Meubelstofferen

Naast het bezoeken van de leveranciers is er veel te beleven op en rond het plein. Het HMC organiseert de vakwedstrijd: het NK Meubelstofferen, waarbij op elke dag 3 meubelstoffeerders parallel aan hun opdracht werken. Dit jaar zullen dit voor het eerst professionele meubelstoffeerders zijn die hun vakmanschap etaleren.

Inspiratie in Trendboxen en Kennistheater

Op InCoDa zijn dagelijks sprekers te vinden. Thema’s als retailtrends, digitale print in de interieurmarkt, virtuele showrooms of de kleurentrends voor 2019 moeten de bezoeker inspireren. Op het themaplein zijn ook twee trend-boxen van BNS Crisp stylisten te vinden om de bezoeker te prikkelen over de toekomst en trends voor 2019 na te denken.

Andrea de Haan van via andrea | interieur & design werkt de trend uit: ‘there is a crack in everything’.  Dit gaat over aandacht voor ambacht: het hoeft niet perfect, als het maar met aandacht is gemaakt van bij voorkeur eerlijke materialen. De trendbox van Fleur de Vries van InteriFleur heeft als titel ' A darker shade of pale'. De trend van van fake naar echt en de trend ruwe materialen staan hierbij centraal.

De leveranciers op het Meubelstoffeerders Plein 2018:

Habraken naaimachines Urisidi Pfaff naaimachine (Blissservice)
Van leeuwen leder Botman Palty
Andrevo naaimachines Lancier AW leder
Silvera Heynen Systems Indes Fuggerhaus
Keymer Vyva fabrics Hans Reinke Benelux
Ohmann Leather Deletex Pintail
Kobe Match trading Mercis
Ropelli Reynaldo  
Alra Design Ado Goldkante