Het Nederlands kampioenschap Meubelstofferen tijdens InCoDa 2018

De mbo vakschool Hout- en Meubileringscollege (HMC) organiseert de demonstratiewedstrijd NK Meubelstofferen tijdens InCoDa 2018. Op iedere dag van InCoDa zullen 3 meubelstoffeerders parallel aan elkaar werken aan een opdracht. Dit jaar etaleren voor het eerst professionele meubelstoffeerders hun vakmanschap, waar het vorig jaar studenten van het HMC waren.

De deelnemers aan het NK Meubelstofferen gaan aan de slag met het stofferen en bekleden van een stoel. Zij maken thuis een plan op welke manier zij de stoel willen gaan opbouwen; voor het bekleden van deze eetkamerstoel zijn er Keymer meubelstoffen uitgekozen waarmee zij mag combineren.  De opbouw mogen zij naar eigen inzicht uitvoeren Ook de bekleding aanbrengen is een vrije keuze:

  • met of zonder bies in de zitting;
  • met of zonder bies in de rug, een hoes of vast gestoffeerd;
  • met of zonder siernagels, met of zonder knopen;
  • met of zonder doorgestikte stof;
  • met of zonder rokje, enz.

Is er tijd over dan kan van de overgebleven meubelstoffen een sierkussens naar eigen ontwerp gemaakt worden.

De demonstratiewedstrijd NK Meubelstofferen wordt gehouden op het Meubstoffeerders Plein. Op het Meubelstoffeerders Plein staan 25 leverancier metde nieuwe (meubel-)stoffen, leder en kunstleder, schuim, naaimachines en onderhoudsproducten.

Er zijn momenteel voldoende kandidaten en mocht u in de toekomst mee willen doen of andere informatie nodig hebben? Neem dan contact op met: Peter van der Arend p.vanderarend@hmcollege.nl