De Quick-Step Challenge: drie type vloeren, één wedstrijd

De productgroepen, laminaat, parket en LVT zijn bij Quick-Step in een gelijk decor verkrijgbaar. Zo kan 'dezelfde' vloer gelegd worden in elke ruimte met elk de specifieke eisen. In de Quick-Step Challenge gaan verschillende teams de strijd aan om deze 3 type vloeren snel en goed te leggen. Dit jaar zal de Quick-Step Challenge op dinsdagmiddag 18 september tijdens InCoDa gehouden worden, van 13.00 tot 16.30 uur.

Waar gaat het om?

Quick-Step heeft een breed assortiment in laminaat, parket en LVT met als bijzonderheid dat het mogelijk is om alle 3 de productgroepen met één en hetzelfde decor te kopen.
Quick-Step wil dan ook graag laten zien èn uitleggen dat het erg belangrijk is om de consument goed te informeren over de specifieke producteigenschappen en kwaliteiten, want de ‘looks’ kan in principe altijd hetzelfde zijn. De consument kan aangeven wat voor eisen hij stelt aan de ruimte waar een vloer komt te liggen …..woonkamer, keuken, entree, slaapkamer, badkamer etc.
Aan de hand van deze wensen is het altijd mogelijk een geschikte vloer aan te bieden, die ook technisch aan de wensen voldoet (vloerverwarming, geluid reducerend, waterdicht etc.).
Maar elk type vloer heeft wel zijn specifieke manier van leggen.

De combinatie van dit alles ligt ten grondslag aan de Quick-Step Challenge!
Tijdens de Quick-Step Challenge moeten de teams (binnen een kader van 5 x 5 meter) vloeren in 3 ruimtes (kamers) leggen met laminaat, LVT en parket, waarbij niet alleen de tijdsfactor een rol speelt maar ook de wijze waarop men de vloer legt (technieken, overbruggen van hoogteverschillen, gebruik maken van overgangsprofielen etc.).

Elk team bestaat uit 4 ervaren parketteurs of woningstoffeerders, bijgestaan door een aankomend parketteur of woningstoffeerder. Het daadwerkelijk leggen van de verschillende vloeren doen de 4 ervaren deelnemers, terwijl de leerling / stagiaire hen assisteert en aanwijzingen kan geven.

Men kan als team inschrijven (bijv. een bedrijven-team), maar ook individueel….dan zorgt de organisatie voor het vormen van een geschikt team.
De uiterst deskundige jury zal tevoren aangeven waarop specifiek gelet gaat worden.

Het winnende team krijgt een VIP-tour met overnachting tijdens de Amstel Gold Race (april 2019).
Bovendien ontvangen alle deelnemers een mooie polo en powerbank!

De prijsuitreiking is op dinsdag 18 september vanaf 17.00 uur.