Inschrijving voor Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen 2019 geopend

GORINCHEM – Na de zomer vindt het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) plaats in Evenementenhal Gorinchem. Het kampioenschap wordt gehouden tijdens Interieur Collectie Dagen (InCoDa) op 15, 16, 17 september 2019. Het wordt de eerste editie onder de nieuwe naam NKWP, voorheen heette deze wedstrijd het NK Woningstofferen. Voor geïnteresseerden is het vanaf nu tot 1 augustus mogelijk om zich in te schrijven voor het NKWP.

Het NKWP heeft een nieuwe organisatie die bestaat uit een samenwerkingsverband tussen het Hout- en Meubileringscollege, trainingscentrum WoonTotaal-Academy, brancheorganisatie INretail, Branche Vereniging Projectinrichting en InCoDa. Vanaf dit jaar zijn er naast het NK voor professionals ook een NK voor junioren (onder 23 jaar), deze worden gehouden op 17 september. Ook nieuw is er een speciale wedstrijd op dinsdag voor VMBO leerlingen van het Gilde vakcollege Techniek te Gorinchem, de zogeheten Forbo Challenge. 

Aan het NKWP kunnen alle professionals op het gebied van woning- en projectstofferen deelnemen. Zij werken tijdens dit kampioenschap verschillende opdrachten uit. Het NKWP wordt gehouden op zondag 15 en maandag 16 september. De deelnemers worden verdeeld over één van deze twee dagen. Elke deelnemer werkt dus op één dag van 6,5 uur aan de opdrachten. Voor de professionals zijn er in totaal drie prijzen te winnen: eerste, tweede en derde prijs. Ook zijn er diverse machines/gereedschappen te winnen en iedere deelnemer ontvangt een certificaat. Het NK voor junioren, de prijsuitreikingen en de Forbo Challenge zijn op dinsdag 17 september. Alle materialen zijn voorradig tijdens het kampioenschap. Deelnemers dienen wel zelf eigen gereedschap mee te nemen.

Voor inschrijvingen of meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Peter van der Arend van het Hout- en Meubileringscollege(e-mail: p.vanderarend@hmcollege.nl). Bekijk hier de flyer van het NKWP.

De opdrachten

Proffesionals:

Tapijt opdracht:
Bordes 122x122 en trapje met rechte treden
Tapijt met borderrand installeren

Linoleum opdracht:
Vloer 122x122 met diverse designs/kleuren linoleum en thermisch lassen

LVT opdracht 1:
Vloer 122x122 met diverse designs/kleuren LVT + plinten

LVT opdracht 2:
Vloer 122x122 voor een vrije opdracht met LVT stroken, tegels en mozaïek

 

Junioren:

Vloer 122x122 voor een vrije opdracht met LVT stroken, tegels en mozaïek

 

Hoofdsponsoren

De hoofdsponsoren van het NKWP zijn bekend! De hoodsponsoren van het NKWP zijn Forbo Flooring, Moduleo, Koninklijke Peitsman en Interfloor.

Over Interieur Collectie Dagen

Het NKWP vindt plaats op de beursvloer van InCoDa, het vakevenement voor de woning-, projectinrichting en de interieurvakspecialisten. Hier ontdekken ze de nieuwe collecties vloeren, stoffering, interieurtextiel, wandbekleding en raamdecoratie voor het nieuwe seizoen. InCoDa 2019 is op zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 september te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15 en A27. Voor meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.