Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) Hardenberg 2017

Het belangrijkste contactmoment voor de intensieve veehouderij

compleet overzicht van de sector | ruim 17.000 bezoekers | al meer dan 21 jaar toonaangevend 

Noteer in uw agenda: 24, 25 en 26 oktober 2017 vindt de 22e editie van Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) Hardenberg plaats. 

Jaarlijks vindt u als brancheprofessional uit de pluimvee-, varkens- en kalverhouderij in Evenementnenhal Hardenberg een totaaloverzicht van de sector. Toonaangevende fabrikanten, importeurs, handelsondernemingen en dienstverlenende bedrijven uit de branche presenteren u hun producten en diensten. De laatste ontwikkelingen op het gebied van klimaattechiek, stalinrichting, stallenbouw, voeding en het Beter Leven Keurmerk komen aan de orde. 

Naast het gevarieerde deelnemersveld mag u een uitgebreid kennisprogramma verwachten, onder andere opgezet in samenwerking met partners als Wageningen Livestock Research. 

 NIEUW in 2017: ENERGIE ZONE - van bron naar vermogen

zonne-energie • windenergie • waterenergie • bio-energie • aardwarmte
Energie Zone richt zich op agrariërs die actief bezig zijn met duurzaam en verantwoord ondernemen. Naast energiebesparende maatregelen is het interessant om te kijken naar innovatieve manieren om energie op te wekken uit diverse bronnen als wind, zon en water en ook om energie op te slaan. Exposanten die zich hier profileren zijn aanbieders van zonnepanelen, windmolens, biomassakachels, warmtepompen en dergelijke. 

Houd de website in de gaten

Binnenkort vindt u op deze website meer informatie over de laatste beursontwikkelingen, deelnemers én informatie over het activeren van e-tickets. 
We verwelkomen u graag! 
Deelnemerslijst_1.jpg
^ Deelnemerslijst en Plattegrond worden in aanloop naar de vakbeurs doorlopend geüpdatet. Houd de website in de gaten voor de laatste info.

BOERenZAKEN

Evenementenhal gaat in samenwerking met mediapartner Prosu Media Producties op zoek naar visies op agrarisch ondernemerschap van nu en morgen. In een reeks vlogs getiteld ‘BOERenZAKEN’ stellen we verhalen van exposanten, bezoekers én aanverwanten uit de sector centraal.  

BOERenZAKEN - aflevering 7

 

BOERenZAKEN - aflevering 6 BOERenZAKEN - aflevering 5 BOERenZAKEN - aflevering 4 BOERenZAKEN - aflevering 3 BOERenZAKEN - aflevering 2  BOERenZAKEN - aflevering 1

Beursprogramma

Dag 1   dinsdag 24 oktober 2017 14.00 - 22.00 uur
Openingstijden
Dag 2   woensdag 25 oktober 2017 14.00 - 22.00 uur
14.00 - 16.00

Onder het dagvoorzitterschap van Hennie de Haan en Eric Hubers geeft WUR deze dag twee lezingen. 'Vergroot uw kennis over geuremissie bij vleeskuikens en de mogelijkheden voor het terugdringen van de fijnstof uitstoot'. Onderzoekers van Wageningen University & Research praten u bij over hun meest recente bevindingen uit onderzoek. Aanmelden kan vanaf 18 september. Lees hier meer over het totale programma.

WUR - Vergroot uw kennis over geuremissie bij vleeskuikens en de mogelijkheden voor het terugdringen van de fijnstof uitstoot.
Dag 3   donderdag 26 oktober 2017 14.00 - 22.00 uur
Openingstijden

Sfeerimpressie LIV Hardenberg 2016

Actueel

Aanvullende beursinformatie

NIEUW in 2017: ENERGIE ZONE - van bron naar vermogen

zonne-energie - windenergie - waterenergie - bio-energie - aardwarmte

Landbouwdagen Intensieve Veehouderij Hardenberg breidt uit met een nieuw initiatief ‘Energie Zone: van bron naar vermogen’ 

  • Voor agrariërs uit zowel Nederland als de Duitse grensgebieden die actief bezig zijn met duurzaam en verantwoord ondernemen
  • Met uitgebreide informatie over de verschillende vormen van duurzame energie
  • Inclusief praktische informatie over het realiseren van het investeringstraject
  • Aangevuld met actuele kennissessies 

Van bron naar vermogen
Het energieverbruik in de agrarische sector is hoog en de energiekosten drukken op het bedrijfsresultaat. Agrarische ondernemers zoeken naar oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Naast energiebesparende maatregelen is het interessant om te kijken naar innovatieve manieren om energie op te wekken uit diverse bronnen als wind, zon en water en ook om energie op te slaan. Nu investeren in energieneutraal werken, levert niet alleen een kostenbesparing op. Het zorgt ook dat we in de wereld voorop blijven lopen op het gebied van innovatie en techniek. Bovendien sluit het aan bij de steeds kritischere wensen van de consument van morgen.

Deelnemende bedrijven die zich hier profileren zijn aanbieders van zonnepanelen, windmolens, biomassakachels, warmtepompen en dergelijke. Om u te informeren over het realiseren van het investeringstraject, zijn in de ‘Energie Zone’ ook subsidie- en agrarische adviesbureaus aanwezig.

THEMATISCHE ROUTES:
Op de beursvloer worden vier onderwerpen speciaal uitgelicht; Asbest, 'Beter Leven' keurmerk, Energie en Innovaties. De routes zijn aangegeven via vloertegels en staan op de plattegrond.

Asbest
Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. Op de beursvloer zijn verschillende bedrijven aanwezig die gespecialiseerd zijn in asbestsanering en u alle informatie kunnen geven over de subsidies en wet- en regelgeving omtrent dit onderwerp.

'Beter Leven' Keurmerk
Via het 'Beter Leven' keurmerk stimuleert de Dierenbescherming veehouders, slachterijen, verwerkers, retailen, etc. om het vee dat wordt gehouden voor productiedoeleinden een beter leven te geven. Een consument kan op basis van het 'Beter Leven keurmerk rekening houden met het dierenwelzijn; hoe meer sterren hoe diervriendelijker het product. Via deze route kunt u zien welk bedrijf actief is met dit keurmerk.

Innovaties
Nieuw dit jaar is de innovatieroute! Ontdek alle innovaties via de innovatieroute die duidelijk zichtbaar is op de beurs en plattegrond. Tevens wordt er extra aandacht aan besteed in het beursmagazine. Tijdens de vakbeurs wordt door een vakjury de 'Meest Innovatieve exposant' gekozen.

Partners

Deze Full Service Formule maakt ons uniek

  • U wilt zaken doen, mensen ontmoeten, relaties onderhouden. In een sfeervolle ambiance, onder perfecte omstandigheden. Ons keurmerk, de full service formule staat hiervoor garant. Ook tijdens deze vakbeurs zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt.
  • Entree voor 2 personen
  • Catering geheel verzorgd
  • Gratis parkeren
  • Evenementenhal App

Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) Hardenberg 2017

Heeft u vragen over deze beurs?