Straathof controls B.V. met haar nieuwe joystick bedieningssysteem

Stand A 123

Uw schip besturen met één hand is nu mogelijk. Straathof Controls heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in het samenstellen van een goede betrouwbare voortstuwingsbediening voor uw schip.

Het nieuwste product van Straathof Controls is het joystick bedieningssysteem iQJ. Deze joystick maakt het mogelijk om met één hand de aandrijving te sturen en het schip te manoeuvreren. De andere hand is dan vrij om eventuele andere werkzaamheden te verrichten, zoals het bedienen van de lieren. Dit is vooral voordelig te gebruiken op slepers, multicats, werkboten en offshore schepen.
Met de iQJ joystickbediening verwacht Straathof Controls bij te dragen aan een meer ergonomische en comfortabele werkomgeving waarbij de schipper het schip instinctief kan manoeuvreren met de joystick. Daardoor kan de schipper zich beter focussen op de werkzaamheden die met het schip worden uitgevoerd.

Op de Maritime Insdustry-beurs biedt Straathof u de unieke mogelijkheid om deze innovatie live te ervaren. In de binnentuin van Evenementenhal bij de grote vijver kunt u plaats nemen in een stuurstoel en van daaruit zowel met een conventioneel hendel/tiller systeem als met een innovatieve joystick een varend model van zeesleper Phoenix bedienen. Ervaart u zelf hoe eenvoudig u het schip kunt manoeuvreren en welk een gemak de joystick u biedt .

www.straathofcontrols.nl