Easyflow, QF powerpack of schroefasinstallatie: De Waal heeft het allemaal

De Waal uit Werkendam toont zoals gebruikelijk al haar specialismes tijdens Maritime Industry. Op de stand in de vertrouwde Werkendam Maritime Industries straat, K. 101, wordt onder andere het succesvolle Easyflow® roersysteem, een QF powerpack en een volledig opengewerkte schroefasinstallatie getoond. Op de doorloopstand, staan vakkundige medewerkers bezoekers graag te woord voor uitleg over de producten.

Wie bijvoorbeeld meer brandstof wil besparen met zijn schip, doet er goed aan zich eens te laten informeren over het Easyflow® roersysteem. De reacties na ombouw naar dit systeem zijn immers blijvend positief. Schipper Rinus de Haas van het ms Suzanna: “In februari is ons schip omgebouwd en De Waal beloofde een rendement van 10 procent, dat lijkt tot nu toe te kloppen”. Brandstofbesparing is niet het enige voordeel van de Easyflow roeren. Het systeem is tevens gecertificeerd en aanbevolen door Green Award, de meeste schepen gaan sneller lopen, het is stiller in de woning en daarnaast reageert het schip na ombouw beter op kleine koerscorrecties. Voor schipper de Haas bleken de resultaten uiteindelijk zelfs boven verwachting. “Dat we meer rendement zouden behalen, wisten we wel. Dat ook de vaareigenschappen van het schip beter zijn geworden, hadden we niet verwacht”.

Schroefasinstallatie
Naast het populaire roersysteem toont De Waal ook haar andere succesvolle en innovatieve producten. Denk daarbij aan een QF powerpack en een volledig opengewerkte schroefasinstallatie, compleet met seals en de unieke hydraulische schroefasmoer. De gehele installatie ziet er fraai uit en de schroefas komt niet in contact met water. Hierdoor kan er ook geen corrosie optreden. Door een geïntegreerde bronzen zuigerring kan de schroef met een eenvoudig oliepompje snel en met geringe krachtinspanning muurvast op de schroefasnaaf gedrukt worden. Bij demonteren kan door het fysiek omdraaien van de hydraulische schroefasmoer, de schroef hydraulisch eenvoudig weer worden losgetrokken van de naaf. Rondom de moer zijn halve inkepingen aangebracht door de CNC-machine van De Waal in Werkendam, waardoor de moer eenvoudig met een borgpen geborgd kan worden, zonder het gebruikelijke stalen stripje over de moer te lassen. De moer is tevens met een ‘gewone’ zeskant slagmoersleutel te gebruiken. De Waal is nog steeds de enige fabrikant die deze hydraulische schroefasmoer standaard meelevert bij alle schroefasinstallaties. De unieke moer is ook los te koop. Meer weten? Laat u informeren op de stand van De Waal.

I: www.dewaalbv.nl
Stand K. 101