eL-Tec Prefab Parts

Doen waar je goed in bent! Lever je toegevoegde waarde op de meest efficiënte manier. Dat is de basis van het eL-Tec Prefab Parts (ePP) idee.

Het is allemaal geen rocked science, maar je moet het wel even doen. Het werkt als volgt. eL-Tec verwerft de opdracht voor de elektrische installatie van een schip. We doen de (detail)engineering, het uitgebreide tekenwerk, de panelenbouw en het testen en inbedrijfstellen. Met ePP voeren we geen of bijna geen installatiewerk meer aan boord uit, denk aan ijzerwerk, kabeltrekken en kabelleggen. Aansluiten aan boord kan nog wel, in overleg met de werf, maar het testen, in bedrijfstellen en proefvaren nemen we zeker voor onze rekening. Uiteraard nemen we dan de garantie op de gehele elektrische installatie op ons. We hebben daar inmiddels een concept voor bedacht, uitgewerkt en al een aantal keren op baggerschepen wereldwijd proefgedraaid.

Voordelen voor werven:
-      mechanisch werk naar de werf, die de uren graag heeft in een afnemende markt;
-      planning kan efficiënter, een laag er tussen uit in de uitvoering;
-      het betreft nagenoeg allemaal mechanisch werk, geen E-kennis nodig, uit te voeren met huidige medewerkers.

Voordelen voor eL-Tec:
-      wereldwijd toepasbaar, door gedetailleerde engineering en markering onderdelen;
-      duurzaam omdat reizen naar locaties aanzienlijk afneemt.

De onbetwiste voorwaarde is wel een zeer goede beschrijving van het uit te voeren werk, dus ‘fool proof’. Vergelijk de beschrijvingen met de doe-het-zelf producten van IKEA. Iedereen kan het product in elkaar zetten, over de hele wereld!