Duizenden vakprofessionals bezoeken Maritime Industry 2018

Ruim 10.583 vakprofessionals uit de maritieme sector bezochten op 29, 30 en 31 mei Maritime Industry in Evenementenhal Gorinchem. De beursvloer van deze veertiende editie telde in totaal 496 exposanten. Nieuw deze editie was het Experience Center, de Kopstoot Quiz en de Hybrid & Electric route. Verder gaf de organisatie dit jaar KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) een platform om geld in te zamelen en donateurs te werven. Aan het eind van de beurs kon de organisatie een cheque uitreiken aan KNRM van maar liefst €15.858.

  

“Ondanks de tropische temperaturen van vorige week hebben we veel bezoekers mogen verwelkomen. De binnenvaartsector, onze community, bewijst trouw te zijn aan de vakbeurs en erkent het belang van netwerken en samenkomen op Maritime Industry. We zijn blij te melden dat we deze zomer een volledig nieuw aircosysteem installeren waardoor dit ongemak in de toekomst verleden tijd is”, zegt Bianca van Grinsven, Head of Event van de organiserende Easyfairs Evenementenhal.

Grote belangstelling voor 2019-editie
Volgens de organisatie waren zowel exposanten als bezoekers tevreden over de drie netwerkdagen op Maritime Industry. Die tevredenheid wordt bevestigd uit het feit dat maar liefst 258 exposanten zich direct tijdens de beurs alweer hebben inschreven voor de 2019-editie. “En dat wordt een speciale editie, want dan vieren we ons 15-jarig bestaan. We beloven groots uit te pakken en hopen binnenkort al de eerste plannen te presenteren”, aldus Babette Fokkens, accountmanager van Maritime Industry.

Nieuwe initiatieven
Tijdens de afgelopen editie van Maritime Industry was het Experience Center nieuw. Dit initiatief stond in het teken van vaartsimulatie en virtual reality. Het Experience Center keert in 2019 terug op de beursvloer. Ook de Kopstoot Quiz werd drukbezocht waarbij de jonge generatie het opnam tegen de bewezen generatie om een presentje van medeorganisator BLN te winnen. “Erg leuk om te zien dat de jonge generatie won op de eerste en derde beursdag en de bewezen generatie op de tweede”, zegt Bettina Bambacht, marketeer van Maritime Industry.

Routes op beursvloer
Er waren voor professionals uit de maritieme sector diverse routes te volgen op de beursvloer, zoals de nieuwe Hybrid & Electric route en EICB Innovation Lab route. Deze routes waren in het leven geroepen om de bezoekers in één overzicht te laten zien waar duurzame producten en innovatieve producten te vinden waren. Daarnaast was er een NMT route van brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology waarbij hun leden in de schijnwerpers werden gezet. Verder konden bezoekers terecht in de Innovatiestraat in hal 2 waar startende bedrijven en innovatieve producten werden uitgelicht.

Forse cheque voor KNRM
Het KNRM kreeg dit jaar voor het eerst een platform op Maritime Industry, aangeboden door de beursorganisatie. Na drie dagen beurs kon de balans worden opgemaakt en waren er 5 donateurs geworven, 2 nieuwe vrijwillgers, 3 reders (bedrijven die zich hebben gecommitteerd om vijf jaar lang te sponsoren) en daarnaast was er nog losse verkoop in de stand. Dit heeft ertoe geleid dat Jeroen van Hooff (CEO Easyfairs Evenementenhal) een cheque uitreikte aan KNRM van maar liefst €15.858.

Maritime Industry Activation Award 2018
De Maritime Industry Activation Award 2018 werd eveneens op de laatste beursdag uitgereikt. Het accountantskantoor Riegman & Klaverdijk uit Zwijndrecht won deze felbegeerde prijs. Andere genomineerden waren Stichting Abri en Oonincx Scheepsonderhoud. Met deze nieuwe prijs wil de organisatie exposanten belonen die het meest actief zijn geweest hun bezoekers uit te nodigen via onze uitnodigingsservice.

Maritime Industry 2019
De vijftiende editie van Maritime Industry vindt plaats op 7, 8 en 9 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie: www.maritime-industry.nl