Maritime Industry 2016: schoolvoorbeeld van een vakbeurs

Ruim 14.000 vakgerichte bezoekers, compleet nieuwe standbouw met frisse uitstraling en een record aantal exposanten. Dat is Maritime Industry 2016 in een notendop. Evenementenhal organiseerde deze vakbeurs op 24, 25 en 26 mei in Gorinchem. “Dit is een schoolvoorbeeld van hoe een vakbeurs moet zijn”, zei één van de bezoekers.

Dit jaar ontving Maritime Industry ruim 14.000 brancheprofessionals tijdens de vakbeurs. Er kwamen ook meer vakgerichte bezoekers op het driedaagse evenement af dan voorgaande jaren. Hiermee is de missie om wederom een hoogwaardige vakbeurs neer te zetten geslaagd. Die mening werd ook gedeeld door de 500 exposanten. “Dit is een goede plek om klanten uit de beroepsvaart te treffen”, vond TVM Verzekeringen. 

“Het was voor ons een succesvolle beurs en zeker voor herhaling vatbaar”, liet Friesche Olie- en Verfhandel weten. Naast netwerken, was Maritime Industry 2016 de plek waar deals werden beklonken. Zo ook voor De Bunkerpartners. “Wij konden op de tweede beursdag het glas heffen, want de vaste ligplaats van bunkerpartner SBH Heijmen in Rotterdam 1e Eemhaven is een feit. Met dank aan gemeentelijk havenbedrijf Rotterdam”, aldus de trotse exposant.

Maritime Industry 2016 was bovendien de eerste vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem met nieuwe standbouw. Voorheen had de standbouw een beukenhoutenkleur. De nieuwe standaard wanden zijn lichtgrijs. Deze interieurwijziging creëerde een strakke, rustige en zakelijke sfeer op de beursvloer.

Er was meer reden tot juichen. In aanloop naar Maritime Industry 2016 breidde Evenementenhal de beursvloer uit met 600 m2 door de expeditie te verplaatsen. Hierdoor ontstond ook een betere beursvloerindeling. Voorheen werd het achterste gedeelte van de hal onderbroken door de expeditie, waardoor er twee losse hoeken waren. De verplaatsing van de expeditie zorgde ervoor dat er een aaneengesloten, lichte en open ruimte is ontstaan. Hierdoor was de beursvloer groter dan ooit en was er nog meer ruimte voor de brancheprofessionals uit de maritieme sector.

Verder was de bovenverdieping met een speciale innovatieroute van EICB voor het eerst aan de beursvloer toegevoegd. Gevolg: meer beursbeleving en branche-informatie. Over toegenomen beursbeleving gesproken: de binnentuin met vijver van Evenementenhal Gorinchem werd optimaal benut. Dit was namelijk de plek op Maritime Industry 2016 om miniatuurweergaven van de binnenvaart en zeevaart te bewonderen.

Bezoekers grepen hier in de buitenlucht de mogelijkheid aan om met elkaar het beursbezoek te evalueren. “Exposanten op deze beurs presenteren veel duurzame mogelijkheden”, liet één van hen weten. “Dit is een schoolvoorbeeld van hoe een vakbeurs moet zijn. Aan alles is gedacht: gratis parkeren, volop netwerkmogelijkheden, interessante exposanten en vele extraatjes die je niet meteen verwacht op een beurs, zoals de binnentuin met modelbouw schepen“, aldus een andere bezoeker. 

Voor de beursorganisatie was Maritime Industry 2016 net als voor exposanten en bezoekers een geslaagd evenement. “Exposanten moeten op onze vakbeurzen in contact raken met de juiste doelgroep. En andersom. Voor deze editie is alles uit de kast gehaald. Elk stukje beursvloer van Evenementenhal Gorinchem is optimaal benut: begane grond, bovenverdieping en zelfs de binnentuin. Wij hebben met deze vakbeurs een stevig fundament gelegd voor de toekomst”, aldus Adviseurs Esther Rodenburg en Amanda van Goolen.